rinkazki 73 #376 Napisano 6 Czerwca 2017 Kurcze, z opisów wynika, że 43mm Bardzo możliwe, że masz rację i koperta będzie mieć 43, ale jak dodasz koronkę to może się okazać o wiele większy.Mnie niestety to przeszkadza, tak samo przeszkadzało w Pilocie, że koronka wbijała mi się w nadgarstek. Nieprzyjemne uczucie. Gdybym miał tak w ręce 20cm to nosiłbym, aż miło 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kulig007 3 #377 Napisano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Nosiłem swego czasu Parnisa "dziurbiliona" i nie było najgorzej. Podejrzewam, że tu koperta+koronka będą podobnej wielkości. Dużo zależy też jaki profil mają uszy.Bo w takim wypadku, opcja na Anitasie też odpadnie. Bo jest spory - choć względnie cienki. Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka Edytowane 6 Czerwca 2017 przez kulig007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #378 Napisano 6 Czerwca 2017 Ok z ciekawości sobie poszukałem:http://watchner.com/shop/parnis-2127-evolution-automaticwatch-pvd-black-coated/ 44mm + koronka wyjdzie 47... Więc i tak wielki Natomiast to jest dopiero monstrum:Pilot w podobnej stylistyce 47mm bez koronki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kulig007 3 #379 Napisano 6 Czerwca 2017 (edytowane) Oj to fakt. Ten pilocik ładny! Sporo jest takich +45mm. No ale niestety, ręki młynarza nie mamy.Gdyby graba była większa, już miałbym w kolekcji kilka Vostoków. Edytowane 6 Czerwca 2017 przez kulig007 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #380 Napisano 7 Czerwca 2017 Oj to fakt. Ten pilocik ładny! Sporo jest takich +45mm. No ale niestety, ręki młynarza nie mamy.Gdyby graba była większa, już miałbym w kolekcji kilka Vostoków. Znam to niestety, przez to krąg się zawęża co do wyboru zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacajackowski 1203 #381 Napisano 7 Czerwca 2017 Jak szukacie małego pilota to mam na handelek DUK 1966 - koperta ma średnicę 41,5 bk więc na mniejszą rękę w sam raz. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnonimowyAlkoholik 263 #382 Napisano 8 Czerwca 2017 Na nadgarstku 18,5 Debert wygląda bardzo dobrze: Zdjęcia i rendery nie oddają wszystkich szczegółów, dopiero na żywo widać że subtarcza sekundnika jest gliszowana, a "zbyt małe" indeksy dodają delikatności. Zegarek bardzo ok! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artur111bartek 11 #383 Napisano 8 Czerwca 2017 Moim zdaniem prezentuje się świetnie ! Wskazówki i indeksy robią swoje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid_999 1607 #384 Napisano 8 Czerwca 2017 Jaki mechanizm tam siedzi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnonimowyAlkoholik 263 #385 Napisano 9 Czerwca 2017 Sea-Gull ST17 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcfly 5 #386 Napisano 9 Czerwca 2017 http://thepurists.com/watch/features/8ohms/unionbergterss/index.htmDla mnie mocno inspirowany niemieckim zegarmistrzostwem, ale ładny i proporcjonalny. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #387 Napisano 9 Czerwca 2017 Haha zaczynam żałować że się z nim rozstałem Niech się nosi - super wygląda! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 18212 #388 Napisano 9 Czerwca 2017 A Parnisa Ultimate ktoś jeszcze ma? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #389 Napisano 10 Czerwca 2017 Taki Parniak jeszcze się pojawił: Zdjęcie telefonem przed chwilą Ciekawy, ponieważ nie ma jakiejkolwiek nazwy brandowej.Szafir z przodu, dekiel mineralny, miyota, 5WR.40mm/12 grubości więc ładnie mieści się pod mankiet 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yacajackowski 1203 #390 Napisano 10 Czerwca 2017 Fajny chociaż kompletnie nie moja stylówka. Ale pod mankiet bardzo spoko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnonimowyAlkoholik 263 #391 Napisano 10 Czerwca 2017 Mnie zawsze w rzymskich liczbach na tarczy drażni godzina IIII... A z tego co widzę to mało który zegarek ma zapisaną tą liczbę w formie IV, która bardziej mi się podoba. No ale cóż, to tylko kwestia mojego gustu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pastys 0 #392 Napisano 10 Czerwca 2017 Godzinę w ten sposób się prezentuje w celu zachowania większej symetrii na tarczy. IIII zajmuje więcej miejsca i stanowi lepszą przeciwwagę dla VIII po przeciwnej stronie, dodatkowo dzięki temu używa się tyle samo znaków V i X - po cztery, a w pozostałych czterech godzinach wykorzystuje się znaki I. Na zegarkach taka modyfikacja rzymskiej czwórki po prostu lepiej wygląda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnonimowyAlkoholik 263 #393 Napisano 10 Czerwca 2017 Wiem wiem. Jak pisałem, kwestia gustu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #394 Napisano 10 Czerwca 2017 (edytowane) Godzinę w ten sposób się prezentuje w celu zachowania większej symetrii na tarczy. IIII zajmuje więcej miejsca i stanowi lepszą przeciwwagę dla VIII po przeciwnej stronie, dodatkowo dzięki temu używa się tyle samo znaków V i X - po cztery, a w pozostałych czterech godzinach wykorzystuje się znaki I. Na zegarkach taka modyfikacja rzymskiej czwórki po prostu lepiej wygląda masz 100% rację! Nigdy na tow zasadzie nie zwracałem uwagi, ale fakt IIII wygląda wobec całości symetrycznie i zgrabnie.Nie noszę raczej zegarków z indeksami rzymskimi czy arabskimi - głównie proste indeksy, ale ten Parnis jest ciekawy - taka pełna prostota, bez dodatków, udziwnień dodatkowych napisów typu Automatic / water resist. To mi się w nim spodobało, że jest prosta przejrzysta tarcza (biała, co ważne pod mankiet) + smukłe wskazówki i długi odznaczający się (ale delikatnie) sekundnik. Mnie zawsze w rzymskich liczbach na tarczy drażni godzina IIII... A z tego co widzę to mało który zegarek ma zapisaną tą liczbę w formie IV, która bardziej mi się podoba. No ale cóż, to tylko kwestia mojego gustu Wrzucę go może na bransoletę i wtedy zobaczy się jak wygląda. Chociaż też jest szansa, że ze mną nie zostanie Fajny chociaż kompletnie nie moja stylówka. Ale pod mankiet bardzo spoko. Właśnie sprawdzałem, koperta jest identico jak w tym drugim, który teraz genialnie wygląda na ręce kolegi AA: http://zegarkiclub.pl/forum/topic/119184-nasze-nowe-chi%C5%84skie-nabytki/page-20?do=findComment&comment=2023875 Edytowane 10 Czerwca 2017 przez rinkazki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mcfly 5 #395 Napisano 10 Czerwca 2017 A Parnisa Ultimate ktoś jeszcze ma?Ja mam z dekielkiem od Panerai i noszę i sobie chwalę ( z wyjątkiem dekielka) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 7110 #396 Napisano 10 Czerwca 2017 (edytowane) A Parnisa Ultimate ktoś jeszcze ma?Też mam - ma u mnie dożywocie, bo przypomina mi że nie warto wywalać tyle kasy na Panerai a byłem BARDZO blisko żeby to zrobić Edytowane 10 Czerwca 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 18212 #397 Napisano 10 Czerwca 2017 One WR 100 maja, zamaczał ktoś?Żeby były jakieś homage w tej kopercie i WR 200 to było by git. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seeban 4 #398 Napisano 10 Czerwca 2017 Ultimate jest na mojej liście życzeń, ale dostać go to tragedia..Wracając do zegarka, ja lubię rzymskie indeksy, ale w tym modelu chyba są malowane na tarczy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rinkazki 73 #399 Napisano 10 Czerwca 2017 Ultimate jest na mojej liście życzeń, ale dostać go to tragedia..Wracając do zegarka, ja lubię rzymskie indeksy, ale w tym modelu chyba są malowane na tarczy? Tak, tarcza jest maksymalnie prosta, zastanawiam się nad próbą jakiegoś moda... To w sumie jest idealny zegarek pod własny projekt! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Seeban 4 #400 Napisano 10 Czerwca 2017 Grawerka laserowa i można fantazjować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach