Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
TabaQ

Nasze nowe chińskie nabytki

Recommended Posts

12 godzin temu, nh35 napisał(-a):

Ale że berny? Bransoleta normalnie mikroregulacja 3stopniowa, piny, nie pamiętam bym miał jakieś problemy, co prawda to tytan więc się wyciera ale bardzo dobra za te cenę 

Taki był opis skracania bransolety, że ja bym nie brał, ale może to indywidualny przypadek? Kupisz, sam się przekonasz, czy to prawda. 

W dniu 6.11.2024 o 13:44, Paulus57 napisał(-a):

Jakiś czas temu kupiłem wersję z jasną tarczą i... trochę przepłaciłem, bo teraźniejsza cena, nawet przed 11.11, spadła mocno. A, że spadła, to skusiłem się i na wersję z tarczą w kolorze ciemnym. Teraz będzie parka. Bardzo ładna parka. Za jakiś czas dokupię Nomosa... :) 

Kto ma silniejsze nerwy niech poczeka do wyprzedaży, może uda się taniej, niż za 240 zł? 

S6fe7963339374a6fa700110ccb3aa09dv.jpg

Sf36a85911566426fab1e7b9cc619d9c5Y.jpg

Z granatową tarczą chyba lepiej wygląda 🤔

52 minuty temu, Rafsr71 napisał(-a):

Z granatową tarczą chyba lepiej wygląda 🤔

Mnie się bardziej podobała jasna a że tylko trochę i cena na dodatek spadła, to dokupiłem i granatową, która wygląda też super. Kiedyś dokupię Nomosa i porównam. :) 

8 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Mnie się bardziej podobała jasna a że tylko trochę i cena na dodatek spadła, to dokupiłem i granatową, która wygląda też super. Kiedyś dokupię Nomosa i porównam. :) 

Obydwa fajne, może gdyby jasny miał ciemne wskazówki? :)

13 minut temu, Rafsr71 napisał(-a):

Obydwa fajne, może gdyby jasny miał ciemne wskazówki? :)

Dzięki. Wskazówki w jasnym są dostatecznie czytelne i wydaje mi się, że lepiej by nie było z bardziej kontrastowymi.

a mi bardziej granatowy , przymierzam się do niego od dłuższego czasu , cena zmienia się  niesamowicie tego homarka

22 minuty temu, bogdan57 napisał(-a):

a mi bardziej granatowy , przymierzam się do niego od dłuższego czasu , cena zmienia się  niesamowicie tego homarka

Wykonanie bardzo przyzwoite. Polecam. :) 

2 godziny temu, Paulus57 napisał(-a):

Co sądzicie o tym?

S487a6020b0834c8da03cea8f32521e44m.jpg

Mam jeden zegarek od nich(taki z kolorowa lume na nh38) wykonanie mają bardzo dobre. Ten co pokazujesz wygląda bardzo fajnie, w sumie bomba, pytanie co w środku i jak z tyłu wyglada

28 minut temu, nh35 napisał(-a):

Mam jeden zegarek od nich(taki z kolorowa lume na nh38) wykonanie mają bardzo dobre. Ten co pokazujesz wygląda bardzo fajnie, w sumie bomba, pytanie co w środku i jak z tyłu wyglada

Też fajny, ale mam już jednego open hearta w zbiorach i wystarczy. Jakoś nie jestem entuzjastą dziurawych tarcz, poza tourbillonami. Twój model ma prawdziwe Las Vegas na tarczy.😊  Luma trzyma długo?

7 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Co sądzicie o tym?

No brałbym, znaczy chciałem, ale jakoś bronię sie tych brązów :D

6 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Też fajny, ale mam już jednego open hearta w zbiorach i wystarczy. Jakoś nie jestem entuzjastą dziurawych tarcz, poza tourbillonami. Twój model ma prawdziwe Las Vegas na tarczy.😊  Luma trzyma długo?

Oj, nie, krótko niestety. Wskazowki tak normalnie bym powiedział ale tarcza 5minut i nie ma. Btw jutro zrobię dokładne pomiary i wrzucę fotki

Godzinę temu, nh35 napisał(-a):

Oj, nie, krótko niestety. Wskazówki tak normalnie bym powiedział ale tarcza 5minut i nie ma. Btw jutro zrobię dokładne pomiary i wrzucę fotki

No cóż, gdyby dali więcej, to zegarek kosztowałby masakrycznie. 

W dniu 11.11.2024 o 11:18, Paulus57 napisał(-a):

Co sądzicie o tym?

fajna tarcza i ten bezel. szkoda, że nie stal, tylko materiał, który się nie nadaje na koperty do zegarków.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

11 minut temu, oszolom napisał(-a):

fajna tarcza i ten bezel. szkoda, że nie stal, tylko materiał, który się nie nadaje na koperty do zegarków.

Wg mnie w brązie jeden z ładniejszych zegarków na Ali, ale ocenię jak dojdzie, bo czasami zdjęcia nie mówią prawdy. ;) 

Godzinę temu, Paulus57 napisał(-a):

Wg mnie w brązie jeden z ładniejszych zegarków na Ali, ale ocenię jak dojdzie, bo czasami zdjęcia nie mówią prawdy. ;) 

nie przeczę, on jest ładny. tylko ja w ogóle nie rozumiem tego pomysłu z kopertami z brązu.

Creeping like frost. As slow as grave moss. Like drowning in dry oceans of bone dust

Trzeba lubić, wyróżniają się pośród innych w kolekcji, można je postarzać itd. Sam mam 4 sztuki w cusn8, polecam.

W dniu 12.11.2024 o 20:55, oszolom napisał(-a):

nie przeczę, on jest ładny. tylko ja w ogóle nie rozumiem tego pomysłu z kopertami z brązu.

Przy takiej ilości zegarków jakie posiadasz, jeden na próbę by Ci nie zaszkodził. A nuż trafiłby w gust? ;) 

6 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Przy takiej ilości zegarków jakie posiadasz, jeden na próbę by Ci nie zaszkodził. A nuż trafiłby w gust? ;) 

Nie, nie ma szans. Strasznie mi się to nie podoba. I kolor świeżego, i ta patyna, która potem włazi na kopertę. Już wolę tytan, do którego też nie mam jakiegoś większego uczucia, bo taki szary i brzydszy od stali czy złota. Ale chociaż lekki i mnie nie razi. Gusta, guściki. Chronografów też nie mam (chyba że coś leży w kartonie 😜), bo za dużo wskazówek też mnie odpycha. No i ogólnie - to wracając do brązu - chyba już nie chcę kolejnych współczesnych zegarków.

13 minut temu, oszolom napisał(-a):

Nie, nie ma szans. Strasznie mi się to nie podoba. I kolor świeżego, i ta patyna, która potem włazi na kopertę. Już wolę tytan, do którego też nie mam jakiegoś większego uczucia, bo taki szary i brzydszy od stali czy złota. Ale chociaż lekki i mnie nie razi. Gusta, guściki. Chronografów też nie mam (chyba że coś leży w kartonie 😜), bo za dużo wskazówek też mnie odpycha. No i ogólnie - to wracając do brązu - chyba już nie chcę kolejnych współczesnych zegarków.

Mnie patyna nie przeszkadza ani za nią specjalnie nie tęsknię. Pewnie to wynika z lenistwa, ale jakby co łatwo ją usunąć. Ja na przykład nie lubię open-heartów a jednego i tak mam i nie zamierzam sprzedawać. 

A miałam nic nie kupować, ale odezwał się instynkt łowcy promocji i zakupiłem od kolegi Iwa tego fieldwatcha Addiesdive'a z jasna tarczą. Także w myśl zasady, że redukcję kolekcji zaczynam od zakupu kolejnego zegarka🤔

9 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Mnie patyna nie przeszkadza ani za nią specjalnie nie tęsknię. Pewnie to wynika z lenistwa, ale jakby co łatwo ją usunąć. Ja na przykład nie lubię open-heartów a jednego i tak mam i nie zamierzam sprzedawać. 

Ja patynę lubię, ale na starszych tarczach, a nie na kopercie. Na kopercie kojarzy mi się z brudem albo trupami w znalowych kopertach (choć te akurat lubię :P). Open heart... uznaję tylko przy turbinie/karuzeli. I ezop turbina to jedyny open heart, jakiego mam.

4 minuty temu, oszolom napisał(-a):

Ja patynę lubię, ale na starszych tarczach, a nie na kopercie. Na kopercie kojarzy mi się z brudem albo trupami w znalowych kopertach (choć te akurat lubię :P). Open heart... uznaję tylko przy turbinie/karuzeli. I ezop turbina to jedyny open heart, jakiego mam.

Turbiny i karuzele to oczywiście lubię. Ponieważ ich ceny, nawet w chińczykach, są wysokie, to mam tylko po jednym z rodzaju. Na droższe może przyjdzie kiedyś pora? ;)