Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
News will be here
Alex-W

Pagani Design

Recommended Posts

Panie i Panowie

A jakie opinie o Pagani Design

http://www.ipagani.com/

Ostatnio na nie trafiłem i wyglądają całkiem fajnie niektóre z automatami Mitoya

A ceny na alliexpress śmiesznie niskie chociażby taki bezduszny kawarcak

http://www.aliexpress.com/item/Wristwatch-fashion-casual-Pagani-Design-military-quartz-watches-men-Luxury-Brand-relogio-masculino-outdoor-water-resist/32253757152.html

Tak wiem podobny do TH. Ale podsumowując ma ktoś jaka jakość wykonania i czy warto się zainteresować.

Poważanie rozważam czy nie zainwestować takie 200zł w tego z linka powyżej aby stestować jak są wykonane

Guest Szymon.

Panie i Panowie

A jakie opinie o Pagani Design

http://www.ipagani.com/

Ostatnio na nie trafiłem i wyglądają całkiem fajnie niektóre z automatami Mitoya

A ceny na alliexpress śmiesznie niskie chociażby taki bezduszny kawarcak

http://www.aliexpress.com/item/Wristwatch-fashion-casual-Pagani-Design-military-quartz-watches-men-Luxury-Brand-relogio-masculino-outdoor-water-resist/32253757152.html

Tak wiem podobny do TH. Ale podsumowując ma ktoś jaka jakość wykonania i czy warto się zainteresować.

Poważanie rozważam czy nie zainwestować takie 200zł w tego z linka powyżej aby stestować jak są wykonane

Macałem te zegarki (konkretnie ten podobny do TH carrera http://www.ipagani.com/index.php?route=product/product&product_id=156)i jakość naprawdę zaskakuje. Całośc stalowa, bransoleta z pełnych ogniw, antyrefleks na szkle - bardzo fajny zestaw. Jedynym minusem we wcześniejszych sztukach była jakość graweru na deklu. W egzemplarzu który oglądałem był głębszy ale z dość drapiącymi krawędziami i potrafiły się włosy na ręce haczyć o niego. Ale teraz już chyba to poprawili

Czyli teoretycznie za małe pieniądze można roboczego dość porządnie wykonanego kwarcaka wyjąć

Guest Szymon.

Czyli teoretycznie za małe pieniądze można roboczego dość porządnie wykonanego kwarcaka wyjąć

Dokładnie tak.

No to nie pozostaje nic innego jak zaryzykować, jeszcze tylko muszę zobaczyć jak się płaci na alliexpress czy da się pay palem czy jakaś inny sposób

Tez mialem przez chwile taka wersje jak Emre, bardzo fajny zegar jak kogos nie razi "inspiracja" :)

Instagram - Lug2Lug

Guest Szymon.

Panowie a gdzie kupowaliście taką wersję jak Emre, może ktoś ma na sprzedaż ??

Na ebay na pewno leżą

Mam takiego a'la Tag - tylko z granatową tarczą i jestem bardzo zadowolony. Kupiłem bezpośrednio od chińczyka, Za taka cenę to naprawdę świetny zegarek.

Dopóki nie kupię oryginału robi za mój EDC. :)

Kupowaleś na Ali czy eBay? No i jak poszło z opłatami celnymi?

może jakieś zdjęcia nadgarstkowe byś wrzucił?

Edited by Alex-W

Również posiadam Pogana takiego jak pokazał Emre i  również przyzwoicie go oceniam. Najlepsze jednak jest w nim to, że większość  znajomych, którzy mieli możliwość ujrzenia mojej szkatułki zawierającej 10 zegarków zawsze  najbardziej się nim interesowali. Longines, Tissot czy Atlantic zawsze zostawali w jego cieniu. A to "najpodlejszy" sikor z mojej kolekcji:)

To normalna cena, ciężko znaleźć na alli coś, co nie jest w niesamowitej promocji ;)

Chociaż pamiętam, że raz nawet te pagani wyświetliły mi się w "normalnej" cenie - było to na następny dzień po zakupie, więc pewnie to było, żebym miał radochę, że kupiłem taniej. Dzień później wszystko wróciło do normy.

Posiadam niebieski automat w stylu aquaracera. Bransoleta spasowana raczej kiepsko - chociaż posiada pełne ogniwa, i samo wykończenie nie jest złe. Większych problemów nie mam. Mechanizm seagulla. U mnie dokładność ok. 10-15 sekund na dobę - ale posiada stop-sekundę. Wygląda naprawdę "bogato", i myślę że tę cenę jest naprawdę spoko. Jakbym miał wybór, czy kupić jeszcze raz, to bym kupił.

Panowie, głupie pytanie, ale jak wcisnąć koronkę? Jest w pozycji do nakręcania i za żadne skarby nie chce wejść w pozycje domyślna. Chodzi mi o niebieski automat w stylu aquaracera.

Edited by rezek10

Odświeżam temat. Moje doświadczenie z Pagani Design jest niestety złe. Po miesięcznym użytkowaniu, raczej średnim chodzie (około +40s/dobę), popsuł się. Awaria polega na tym, że koronka po odkręceniu wychodzi razem z ośką i nie da się go podregulować. Póki co idzie, ale teraz z kolei spóźnia się około minuty na dobę, a jego praca - tykanie, brzmi jakoś dziwnie, jakby kilka razem z małym poślizgiem czasowym. Ciężko to określić, coś jakby "chórem" nie pojedynczo jak normalnie.

post-102388-0-39170400-1523783386.jpg

Paulus57 a gdzie kupowałeś ? Możesz podzielić się jakimś linkiem ? Starałem się znaleźć na aliexpress ale widziałem tylko ofertę za ponad 100$

Paulus57 a gdzie kupowałeś ? Możesz podzielić się jakimś linkiem ? Starałem się znaleźć na aliexpress ale widziałem tylko ofertę za ponad 100$

Jak się nie boisz moich złych doświadczeń polecam sprzedawcę mastation913 na eBayu. Po wystawieniu komentarza pozytywnego minęło kilka dni i mój zegarek popsuł się, mimo tego sprzedawca po zgłoszeniu problemu nie "wyparował". Poprosił o przesłanie filmu z pokazaniem problemu, po czym uznał reklamację i zwrócił całą gotówkę (69,34 USD). Przesyłka wcześniej dotarła bez żadnych opłat, więc nic nie straciłem, a pozostał zegarek, być może dam go do naprawy jak nie będzie za drogo. W najgorszym wypadku pozostanie całkiem przyzwoita bransoleta. Na Aliexpressie widziałem tylko niebieskie w lepszej cenie, a zielone jak były to miały notowania jak widziałeś. Wysyłka z eBaya trwa tak jak z Ali - długo, musisz być cierpliwy.