Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Alex-W

Pagani Design

Recommended Posts

8 minut temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Czyli jak zawsze wyszło że się nie znam ?

Nie żebym Cię nie doceniał, ale wolałbym byś się jednak mylił. W końcu i zegarek i napęd są moje. :) 

Po tygodniu Pagani dodał sobie 120 sekund(+/-1202305898_potygodniu.thumb.jpg.1e3e788fca394d5f61daee16cccf6b89.jpg18 s/d), był dosyć ostro traktowany, prace ogrodowe, koszenie kosą spalinową, cięcie piłą łańcuchową, koszenie trawników. Nie było mu lekko?

Na pewno smary się lepiej ułożyły, teraz czeka go co najwyżej brawurowe mycie rąk, bo o napierniczaniu w klawiaturę nie wspomnę ?

Tylko błąd wychwytu bym poprawił ?

Jak chcesz to przy najbliższej okazji podeślij mi go na zmianę smarów bo nie wiadomo ile lat już leżał werk na magazynie skoro startował z 170° ?

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

Podeślę na pewno, ale jeszcze nie teraz. Zsynchronizowałem czas z zegar-atomowy.pl i za tydzień do sprawdzenia, już nie będzie tak eksploatowany.

Mała korekta, dziś mija 8 dzień czyli wychodzi 15s/d.

Kliknąłem po pijaku. W tydzień przyszedł. To jest niesamowite co można mieć za 400ziko.

IMG_1164.jpeg

Time matters

49 minut temu, Balansujący Na Osi napisał(-a):

Coraz ładniejsze zegarki wychodzą majfrendom :)

Trzeba przyznać że kopiować potrafią niemal bezbłędnie... 

:)

Mój GMT na NH34. Poza kłopotem ze skróceniem bransoletki, żadnych zastrzeżeń. :) 

Nawet luma znacznie poprawiona. 

20230611_091022.jpg

20230611_091136.jpg

13 godzin temu, Paulus57 napisał(-a):

Mój GMT na NH34. Poza kłopotem ze skróceniem bransoletki, żadnych zastrzeżeń. :) 

Nawet luma znacznie poprawiona. 

20230611_091022.jpg

20230611_091136.jpg

a jaki miałeś problem ze skróceniem ? 
moze jak ja próbowałem wypchnąć piny zanim sie dopatrzyłem ze są wykręcanie ??

Teraz, revolta4 napisał(-a):

a jaki miałeś problem ze skróceniem ? 
moze jak ja próbowałem wypchnąć piny zanim sie dopatrzyłem ze są wykręcanie ??

Właśnie nie wiem, czy są wykręcane, czy wypychane? Próbowałem wybić, ale nie szło a dołączony śrubokręt jest za szeroki. Chyba dam zarobić zegarmistrzowi. 

Wykręcanie na 100% ja bynajmniej tak miałem , cienki śrubokręt potrzebny i się wykręcaja , pchałem jak ty i nic zobaczyłem nacięcie wziąłem wkrętak i poszło nacdrugim końcu pina jest 2mm gwintu 

9 minut temu, revolta4 napisał(-a):

Wykręcanie na 100% ja bynajmniej tak miałem , cienki śrubokręt potrzebny i się wykręcaja , pchałem jak ty i nic zobaczyłem nacięcie wziąłem wkrętak i poszło nacdrugim końcu pina jest 2mm gwintu 

Pewnie masz rację, ale ja tego nie jestem w stanie zrobić,

28 minut temu, Paulus57 napisał(-a):

Właśnie nie wiem, czy są wykręcane, czy wypychane? Próbowałem wybić, ale nie szło a dołączony śrubokręt jest za szeroki. Chyba dam zarobić zegarmistrzowi. 

Masz może odełke lub ostrzałke do noży? Zawsze można podrasować śrubokręt żeby pasował ?

,,Weź mlody się lepiej do nauki żebyś przynajmniej maturę zdał, a nie bierz się za płatne serwisy. A jak już spierdzielisz to na swój koszt oddaj zegarmistrzowi, żeby poprawil po Tobie, jak już przyjmujesz zlecenia. Chociaż pewnie po negatywnych komentarzach to zostanie Ci tylko nauka" Bardzo lubię naprawiać zegarki a ich zbieranie jest efektem ubocznym. :D

31 minut temu, Kacperek_77u napisał(-a):

Masz może odełke lub ostrzałke do noży? Zawsze można podrasować śrubokręt żeby pasował ?

Takie coś się nada? 

20230611_233904[1].jpg

Próbuj

Takie coś raczej nie.  Zostawi zbyt cienką krawędź która się pognie więc i tak trzeba ją będzie zebrać od czoła na papierze ściernym lub osełce.

Dałem sobie spokój a zegarmistrz wziął dychę i zrobił na poczekaniu. :) 

I dziś trochę sobie ponoszę 

.

20230612_153011.jpg

Cześć. Jak często bywa przy zakupie zegarka, zamówiłem ten egzemplarz pod wpływem chwili i promocyjnej ceny. 238 zł i ośmiodniowa wysyłka z Państwa Środka. Szafirowe szkło bez AR, średnia luma (ale jest), zakręcaną koronka, stopsekunda, WR20 bar (nie sprawdzałem), przeszklony dekiel. Dorobiłem mu pasek z pytona, a przy okazji zgubiłem indeks na bezelu (120 klików, nawet zgrabnie się porusza) i została dziura. Mój Zegario pan Kazimierz spróbuje zamontować coś fajnego w to miejsce. To jedno z tych guilty pleasures, gdzie satysfakcja w stosunku do ceny jest wysoka, ale trochę głupio przed samym sobą mieć coś z napisem "PAGANI DESIGN". Trudno. Może kiedyś wymieni się tarczę i przy okazji zamaskuje dziurbillona :) W sumie to fajny punkt wyjścia do modyfikacji.

Przy okazji - czy ktoś zna jakieś miejsce w internecie, gdzie zdobędę indeksy z lumą?

IMG_20230809_075250_1~2.jpg

Cześć.

Witam wszystkich Pogan
Szukam chętnych, którzy są gotowi wysłać mi swój zegarek PD, do recenzji na moim kanale. Pokrywam koszty wysyłki.
Model dodowolny, stan bdb.
Ktoś zainteresowany???

Mój kanał YT:
https://youtube.com/@ragnarplunboxing

Wysłane z mojego FNE-NX9 przy użyciu Tapatalka