Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

vacances2020

PYTANIE O ZEGAREK TITUS

Rekomendowane odpowiedzi

Poniewaz jestem tu nowa,to nie wiem gdzie mam zadzac pytanie dotyczace zegarka,Chce sie zapytac czy ten zegarek ktory mam na zdjeciach to wedlug was oryginal ??czy jakis skladak??jak moze byc jego wartosc i czy wogole oplaca sie go poddawac renowacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem jeszcze jak je opublikować Ale pracuje nad tym

prawy róg -wiecej opcji

-wybierz plik [pamietaj o wielkosci max 500 kb]

-załącz plik

-dodaj do wpisu

-wyślij wiadomość

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładny...pokaz jeszcze zdjęcie mechanizmu....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek wygląda na oryginał tzn, nie ma śladów przeróbek. Ze stylistyki obstawiam lata 40. Bardzo ładny i rzadki egzemplarz. Mam nadzieję, że mówisz o renowacji tylko jako oddaniu do zegarmisrza żeby go uruchomił i wyczyścił, dał nowy pasek i już? Bez żadnych dodatkowych ingerencji w stan tarczy czy koperty. Nie wiem ile ten model jest warty ale na pewno w stanie oryginalnym będzie więcej niż w "restaurowanym".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za odpowiedź.Dziwię się trochę ze nie znalazłam go w Internecie.Co miał na myśli mój mąż mówiąc o renowacji ale zapytam go po poludniu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwię się trochę ze nie znalazłam go w Internecie. 

A bo to widocznie rzadko spotykany zegarek jest, nie znalazłem go również w moich "papierach". Mechanizm oparty jest wprawdzie na którymś z bardzo popularnej rodziny FHF 70 albo 76, ale już moduł takiego centralnego kalendarza (patent) to rzadkość.

Piotr Ratyński

Adhibe rationem difficultatibus. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie warto zainewstować w uruchomienie/ konserwacje. Estetycznie widać, że zegarek w świetnym stanie z delikatną uszlechatniająca go patyną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek dziala doskonale,Post napisalam w imieniu mojego meza ktory nie ma fejsa,ale bardzo intensywnie zarazil sie bakcylem zegarkowym .Mysle wiec ze zalozy sobie konto specjalnie po to zeby sie tu udzielac.Maz ma kolekcej roznych zegarkow i zegarow ale jest raczej poczatkujacy,chociaz zna sie na mechanice precyzyjnej.Dziekuje bardzo za informacje,na pewno moj maz wkrotce dolaczy do waszego grona milosnikow 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek dziala doskonale,Post napisalam w imieniu mojego meza ktory nie ma fejsa,ale bardzo intensywnie zarazil sie bakcylem zegarkowym .Mysle wiec ze zalozy sobie konto specjalnie po to zeby sie tu udzielac.Maz ma kolekcej roznych zegarkow i zegarow ale jest raczej poczatkujacy,chociaz zna sie na mechanice precyzyjnej.Dziekuje bardzo za informacje,na pewno moj maz wkrotce dolaczy do waszego grona milosnikow 

Po co mężowi fejs? Do nas niech przychodzi, a nie będzie po jakichs fejsach sie włóczył ^_^

A zegarek ładny i rzeczywiście rzadkość - nie przypominam sobie, żebym takiego Titusa kiedykolwiek widział

Czas, to coś, co mówi, jak długo musimy czekać...

a305ed90f05795c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co mężowi fejs? Do nas niech przychodzi, a nie będzie po jakichs fejsach sie włóczył ^_^

A zegarek ładny i rzeczywiście rzadkość - nie przypominam sobie, żebym takiego Titusa kiedykolwiek widział

Racja ,na fejsach różne zdjęcia są...i to nie zegarków :wub: .

Lepiej u nas...

A zegarek rzeczywiście ciekawy.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobilem sobie za wasza namowa konto i oto jestem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i witamy Cię serdecznie... ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

napisalem w innym dziale i zamiescilem zdjecia ,ale to chyba nie bylo odpowiednie miejsce .pozwole sobie tu zamiescic link do postu.bo juz dodalem tam zdjecia http://zegarkiclub.pl/forum/topic/120098-szwajcarskie-zegarki-mechaniczne/?hl=%2Bszwajcarskie+%2Bzegarki+%2Bmechaniczne

juz przeniosłem... masz ponizej tego tematu w ...tym dziale :)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.