Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Pilot 150

Zegarek Ducado

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nabyłem na giełdzie zegarek który wpadł mi w oko wizualnie,lecz nic o nim nie wiem.

Proszę o kilka słów wyjaśnienia.

post-75474-0-15155100-1431543626_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma , właściciel tych dwóch brandów przedstawionych przez Nirfasa zwała się Hermes + Hermas i działała w Phorzheim (poległa , jak większość, podczas boomu kwarcowego).Jeżeli zegar będzie młodszy o 10 lat czyli 70` to może mieć coś takiego http://www.ranfft.de/cgi-bin/bidfun-db.cgi?00&ranfft&&2uswk&PUW_1561, ale bez otwarcia dekla to "szklana kula" tylko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo nam miło że mogliśmy być pomocni :)

Czekamy na więcej "zegarków nabytych na giełdzie" :lol:

Ciekawe za ile "pójdzie" :lol:

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może nowy dział -" Porady i sugestie przed sprzedażą"  :D  :D  :D . Giełdy, strychy , rodzina itp. wtedy odpadną. :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nabrałem do tego luźniejszego podejścia. Niby gdzie mają o takie sprawy dopytywać okazjonalni sprzedający?

Bardziej mnie drażni kiedy zupełnie przeciętny zegarek staje się "arcydziełem sztuki zegarmistrzowskiej", szajsmetalowa koperta zmienia się w opisie w stalówkę, a zmęczony egzemplarz z tendencyjnie zrobionymi fotkami nabiera blasku prawie-NOSa.

Dodatkowo w tym konkretnym przypadku założyciel wątku wygląda mi raczej na potencjalnego kupującego. A zresztą... to nie moja sprawa i nie powinno mnie to obchodzić, chociaż historia z pierwszego posta może budzić poważne wątpliwości po odnalezieniu zegarka na Allegro.

pozdrawiam

Narfas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam nabyłem na giełdzie zegarek który wpadł mi w oko wizualnie,lecz nic o nim nie wiem.

Proszę o kilka słów wyjaśnienia.

Bardzo wszystkim dziękuje za informację na temat mojego zegarka.

Kupiłem go za 220 zł jako Szwajcara dowiadując się od Was ,ze ze Szwajcarem nie ma nic wspólnego  dziwicie się ,że laik chce odzyskać kasę.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

fajnie, ze przynajmiej tu zajrzales i przyznales sie...

,,szwajcarskosc,, wcale nie czyni zegareka wyjatkowym...

nigdy nie kieruj sie tym argumentem... ,,bo szwajcar..,,

niemieckie zegarki tez sa bardzo fajne.

a twoj to przecietny, ale porzadny zegarek...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziwimy się :)

Bo to porządny zegarek,a kluczenie jest dobre.....jak ktoś do nas strzela :D

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo wszystkim dziękuje za informację na temat mojego zegarka.

Kupiłem go za 220 zł jako Szwajcara dowiadując się od Was ,ze ze Szwajcarem nie ma nic wspólnego  dziwicie się ,że laik chce odzyskać kasę.

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.

A co tu odzyskiwać ? Ani dużo nie przepłaciłeś, ani więcej  dostaniesz. "Szwajcarskość" koledzy ci objaśnili. Niemiecki przyzwoity mechanizm, tylko nosić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nabrałem do tego luźniejszego podejścia. Niby gdzie mają o takie sprawy dopytywać okazjonalni sprzedający?

Bardziej mnie drażni kiedy zupełnie przeciętny zegarek staje się "arcydziełem sztuki zegarmistrzowskiej", szajsmetalowa koperta zmienia się w opisie w stalówkę, a zmęczony egzemplarz z tendencyjnie zrobionymi fotkami nabiera blasku prawie-NOSa.

Dodatkowo w tym konkretnym przypadku założyciel wątku wygląda mi raczej na potencjalnego kupującego. A zresztą... to nie moja sprawa i nie powinno mnie to obchodzić, chociaż historia z pierwszego posta może budzić poważne wątpliwości po odnalezieniu zegarka na Allegro.

pozdrawiam

Narfas

I taka odpowiedź mi się podoba !!!!

Co z tego że ktoś zasięga opinii na temat zegarka ? choćby nawet chciał go sprzedać na allegro i zacytować wasze, nasze opisy 

Jak napisał Narfas - gdzie się ma tego dowiedzieć ?? Wielu ludzi pyta mnie o coś na PW i często odpowiadam jak wiem a co mi to szkodzi , wiem to się podzielę niech wiedza inni , często podpowiadam gdzie wkleić zapytanie jak sam nie wiem itd.... 

A jak ktoś użyje tego w opisie allegro to jakoś mnie to nie bodzie specjalnie nawet cieszę się że mogłem pomóc 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalnie batiuszka Rasputin :D  ;)

A nie sądzisz Pawle że uczciwe by było gdyby pytający pisali prawdę?

Odpowiadali by Ci co mają ochotę pomóc przy pisaniu recenzji [pro bono ;) ] na portale aukcyjne...

To nie znalezienia zegarka na portalu z "własnym" opisem wkurza ,a kłamstwo pytającego....siedzisz,czytasz,szukasz-pomagasz koledze pasjonatowi,cieszysz się że mogłeś pomóc...a póżniej poza opisem na all nic, "kolega" znika z forum.....no i pozostaje satysfakcja bycia jeleniem :lol:  :lol:

A jak ktoś użyje tego w opisie allegro to jakoś mnie to nie bodzie specjalnie nawet cieszę się że mogłem pomóc 

Podobną radość bym odczuwał kupując piwo kochankowi żony...[gdybym ją miał]   :D  ;)

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

jak wyzej...

Pawel nawet niewiesz jak sie ciesze gdy moge pomoc...

tylko wlasnie chodzi o ,,szczerosc,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by napisał że potrzebuje opis do allegro (gotowca ) to nikt by się nie wypowiedział a Jego temat wylądował by w kiblu.

Jedyne co to mógł chociaż dać inne zdjęcia a aukcje wystawić tydzień później no ale wyszło Mu jak wyszło  :D

Mniejsza o to - Ducado fajny z tym się chyba zgodzita ??  ;)  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Angelo

zgodzita :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak nie ,jak tak :)

Koperta i tarcza w "miarę" data na "6" ....jest ok,za takie pieniądze...

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.