renata 0 #1 Napisano 15 Maja 2015 Witam,mam takie znalezisko, czy jest zegarem szwardzwaldzkim i mniejwięcej z jakich lat? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #2 Napisano 15 Maja 2015 Renato, czy ty jestes wlascicielka tego zegara? bo dzwonilem do goscia od tej aukcji i powiedzial, ze ma jeszcze ten zegar. ps. a moze ty Renato masz na drugie Ireneusz? i chcesz sie dowiedziec co dokladnie masz by to drozej sprzedac? Ireneusz kazal mi zadzwonic za 2 dni... bo musi sie zastanowic..albo dowiedziec sie ile to jest warte przez nasze forum pozdrawiam i mam nadzieje, ze jestem w bledzie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renata 0 #3 Napisano 15 Maja 2015 mam taki sam, i chcę się TYLKO dowiedzieć z jakich lat może pochodzić taki zegar. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Angelo #4 Napisano 15 Maja 2015 acha to zmienia postac rzeczy...na takich zegarach sie nieznam ale mysle, ze druga polowa (koniec) XIXw.ale niech sie wypowiedza koledzy znajacy ten temat. co do przypuszczen, to jestem przewrazliwiony na punkcie handlarzy, ktorym niechce sie nawet poszukac w internecie... tylko ida na latwizne, by sporzadzic chwytliwy opis...dowiaduja sie tego czego chca i znikaja... czasmi nawet bez przyslowiowego ,,dziekuje,,.chyba wyjasnilem ci Renato, dlaczego zapytalem...PRZEPRASZAM pozdrawiam angelo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jakubos 418 #5 Napisano 15 Maja 2015 szwardzwald to nie jest. One chyba drewniane byly. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
70' 374 #6 Napisano 15 Maja 2015 mam taki sam, i chcę się TYLKO dowiedzieć z jakich lat może pochodzić taki zegar.Twoje zapytanie byloby jednak duzo bardziej wiarygodne gdybys zamiescila zdjecia swojego zegara, a tak obronilas sie, ze nie jestes "handlarzem" a przyznalas, ze "ukradlas" czyjas wlasnosc intelektualna i probujesz czerpac z niej pozytek 0 Przepraszam za brak polskich znakow ale po prostu ich nie mam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renata 0 #7 Napisano 15 Maja 2015 Ja przeszukałam internet i tylko nie wiele jest na tego typu zegarów wiadomości, wiem, że na samym poczatku mechanizmy były drewniane, w którymś momencie zaczęłi robić z bardziej trwałego materiału.Od pewnego czasu przeglądam WASZE forum, bo mam GB z 1892roku, Junghansa z ok.1898, oraz Vedette.Wiele się u WAS dowiedziałam, i dopiero teraz się "ujawniłam".Raczej jestem zbieraczem niż handlarzem, zegary mają duszę , dla mnie są jak rodzina, bezcenne.Zbieram, często ratuję przed wurzuceniem na świetnik, skrzynie odrestauruję, mechanizm do mistrza.Za wypowiedzi dziękuję 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #8 Napisano 16 Maja 2015 Temat "importowany" z działu "zegarki" :-) A macie :-) 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #9 Napisano 16 Maja 2015 Tak to jest zegar szwarcwaldzki, tzw. "drewniak" 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #10 Napisano 16 Maja 2015 IV ćwierć XIX wieku circa about 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach