Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie CWL rzucił sporą partię nowych i prawie nowych modeli na przecenę: https://www.christopherward.co.uk/events/preview

Czyżby w związku z Brexitem?

W czarno zielonego Tridenta GMT nawet nie klikajcie... :P

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nowe modele mają w drodze to przycinają stare. Myślałem o sprzedaży swojego GMT ale z taką promocją nie powalczę :)

Edytowane przez arek314

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie CWL rzucił sporą partię nowych i prawie nowych modeli na przecenę: https://www.christopherward.co.uk/events/preview

Czyżby w związku z Brexitem?

W czarno zielonego Tridenta GMT nawet nie klikajcie... :P

Wypas! Szkoda, że nie to co mnie interesuje...

Zielonego z czarnym? Takiego malucha pomieścisz na ręce? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypas! Szkoda, że nie to co mnie interesuje...

Zielonego z czarnym? Takiego malucha pomieścisz na ręce? ;)

Był jeszcze jeden na skórce 43mm. Wolałbym tego na kajdanie, ale jest tylko 38mm... Od dawna chodził za mną jakiś worldtimer albo chociaż GMT, ale zakładam, że mogę też zamienić albo odsprzedać czarno-zileonego CWL, by sfinansować w przyszłości "króliczka".

Arku - pisząc o nowych, miałem na myśli nieużywane :) Część wyprzedaży to modele "nearly new" i takiego wziąłem GMT, zakładając, że firma wie, na co daje 5 lat gwarancji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha! Miałem kiedyś taki plan jak Wy. Raz, że z promocją nie powalczę, dwa opanowałem właściwy kolor skórki do mojego potwora, trzy po prostu się zadomowił, cztery w tych pieniądzach nie wiem czy coś lepszego znajdę...

5 lat gwar. jest na werk, a czy firma wie? Masz to wiesz, że dobrze zrobiony skubaniec. ;)

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny jest z jednym ale... szkoda, ze czarny. Nie mam przekonania do PVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny jest :) Chyba najtańsze szwajcarskie chrono z ceramiczną kopertą. Ja zaczekam na nadgarstkowe zdjęcia dużego pilota z SH21.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O... to ceramika jest. Nie doczytałem. Szacun. Jednak nadal czarne zegarki kojarzą mi sie z plastikiem. Nic na to nie poradzę. Mimo tego bardzo ciekawy model.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymiary koperty są obiecujące. Proporcje zachowane i wygląda na to, że zegarek na V775x nie musi być betoniarką. ;)

Ciekawy jestem jak wytrzymała jest ta ceramika, bo co innego zrobić ceramiczną wkładkę bezela, a co innego całą kopertę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy! Dosyć spontanicznie narodził się pomysł spotkania w Katowicach w najbliższą sobotę - osoby, które chciałyby pochwalić się swoimi egzemplarzami CW lub obejrzeć Tridenty i inne modele w posiadaniu naszych forumowiczów mogą kontaktować się ze mną przez PW (jeżeli zostawicie nr tel., to oddzwonię). Dotyczy to oczywiście uczestników naszego forum :) Zbieramy się również w gronie Hamiltonowców...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koleżanki i Koledzy! Dosyć spontanicznie narodził się pomysł spotkania w Katowicach w najbliższą sobotę - osoby, które chciałyby pochwalić się swoimi egzemplarzami CW lub obejrzeć Tridenty i inne modele w posiadaniu naszych forumowiczów mogą kontaktować się ze mną przez PW (jeżeli zostawicie nr tel., to oddzwonię). Dotyczy to oczywiście uczestników naszego forum :) Zbieramy się również w gronie Hamiltonowców...

Kto nie był, niech żałuje! Zacne spotkanie. Może nast. razem frekwencja dopisze. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kto nie był, niech żałuje! Zacne spotkanie. Może nast. razem frekwencja dopisze. :)

Potwierdzam, nie zaprzeczam:-) Miałem okazję pochwalić się Tomkowi nowym Tridentem GMT (na zdjęciu na pasku roboty Radka z forum) i zaplanowaliśmy wydatki na kilkanaście najbliższych lat ;)

X-Wind Tomka na żywo wymiata, coraz poważniej myślę o wymianie Patrola... Jeśli znajdzie się chętny, rzecz jasna :P

CW+GMT.jpgimage hosting services

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajna inicjatywa. Żałuję, że nie mogłem dołączyć. Chyba trochę za daleko (choć z drugiej strony już bliżej nie dałoby rady) i za mało czasu było aby taki jednodniowy wyjazd zorganizować. Może następnym razem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Fajna inicjatywa. Żałuję, że nie mogłem dołączyć. Chyba trochę za daleko (choć z drugiej strony już bliżej nie dałoby rady) i za mało czasu było aby taki jednodniowy wyjazd zorganizować. Może następnym razem.

Będziemy pamiętać aby następnym razem wziąć poprawkę na Ciebie. ;) W końcu trzeba kiedyś wypić to piwo. ;)

Nie będę robił offtopów w wątku CW, ale parę zacnych zegarków było i naprawdę warto było je zobaczyć na żywo.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszła świeża dostawa pasków ze Szwecji - Tomek mnie zainspirował swoim NATO do Tridenta, więc też założyłem - w barwach klubowych:

CWgkstychy.jpgfree uploader

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszła świeża dostawa pasków ze Szwecji - Tomek mnie zainspirował swoim NATO do Tridenta, więc też założyłem - w barwach klubowych:

O! Ładna sztuka! ... Po prawdzie, paski były zamówione wcześniej... ;)

Jak jakość tych G10? Wybrałeś Premium czy zwykłe? Po ost. zakupach skórek Zulu, jakieś czarne G10 bym chętnie przytulił, co najmniej tak dobre jak oryginalny Bond.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zwykłe nato, w dodatku ten akurat jest dwuczęściowy, z myślą o Trajdku, który ma już i tak wysoką kopertę. No i zaletą dwuczęściowych jest to, że można je wrzucić na proste teleskopy, a wygięte teleskopy zostawić na skórkę i normalne nato (szczególnie skórzane), które nie przejdzie między prostym teleskopem a kopertą w Trajdku... Próbowałem :angry:

Tomku, gładkie czarne kupowałem niedrogo tu: http://watchtime24.pl/products/list?id=27&cat=21

Osprzęt całkiem przyzwoity.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To by wyjaśniało czemu w zestawie od razu miałem wygięte teleskopy. Fakt, po włożeniu prostych nawet z niektórymi grubymi paskami jest problem, bo ocierają za bardzo o kopertę. 

Też tam kupowałem zwykłe, ale... w międzyczasie pojawiło się kilka innych okazało się, że te najzwyklejsze mi nie podchodzą. Przede wszystkim sprzączki nie Zulu, grubszy, solidniejszy nylon z fajną fakturą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sobotę pokazywałem Tomkowi starego kajdana do Tridenta z polerowanymi środkowymi ogniwami i klamrą porysowaną od deskdivingu. Wyraz dezaprobaty na jego twarzy skłonił mnie do podjęcia radykalnych działań we współpracy z Janem Niezbędnym. Po 10 minutach udało mi się zaoszczędzić 110 GBP ;)

Podpowiem, że szczotkowanie bransolety da się usprawnić lekko zwilżając ostrą stronę gąbki do mycia naczyń... Instrukcje, jak to robić, są na naszym forum, jak również na zagranicznych forach. Zwilżanie to już mój własny patent - najpierw próbowałem na dwóch innych starych kajdanach. Niestety nie pomyślałem, żeby zrobić sesję typu BEFORE-AFTER:-(

Tak wygląda odnowiony kajdan w wersji "pełna szczota":

kajdan_CW.jpgscreen capture software

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, denerwowały mnie te polery...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi