Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Nie ma co się martwić na zapas. B)

Posiadasz c60 vintage i zwykły?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prośba o pomoc.

Zdecydowałem się na zakup nowego Tridenta Pro 600 z czarnym bezelem i tarczą na bransolecie. Chciałbym do niego wziąć od razu drugi pach żeby dobić do 750 funtów i załapać się na wyższe rabaty. I mam dylemat na co się zdecydować, skóra, nato czy guma. Pytanie do właścicieli: który warto brać od producenta a które odstają jakością?

Dzięki 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Posiadasz c60 vintage i zwykły?

Tylko Pro.

Prośba o pomoc.

Zdecydowałem się na zakup nowego Tridenta Pro 600 z czarnym bezelem i tarczą na bransolecie. Chciałbym do niego wziąć od razu drugi pach żeby dobić do 750 funtów i załapać się na wyższe rabaty. I mam dylemat na co się zdecydować, skóra, nato czy guma. Pytanie do właścicieli: który warto brać od producenta a które odstają jakością?

Dzięki

To są nowe paski. Mam dwa stare i przerabiałem starego Bonda. Skórki nie były warte ceny, nawet aligator. NATO ok ale te nowe czarne, khaki, Bonda Omegowski świetne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, tutaj nie wygląda to tak przerażająco :)

Nic tylko kupować. Combat Sub to to nie jest ale dobrze się nosi. Dziś po całym dniu prac domowych zorientowałem się, że zapomniałem zdjąć Tridenta. Bardzo wygodny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie , jakby ktoś był zainteresowany niebieską kostką ChWard C5 Malvern Slimline Square to zapraszam . Zegarek nowka w foliach ale z uwagi na inny niespodziewany nabytek muszę go sprzedać .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko Pro.

Chyba źle sformułowałem pytanie. Ten pro powyżej wygląda na wersję vintage. A pytanie czy masz również pro ale 'nie vintage'?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba źle sformułowałem pytanie. Ten pro powyżej wygląda na wersję vintage. A pytanie czy masz również pro ale 'nie vintage'?

To jest wersja Pro Vintage. Miałem też zwykłego. Wcześniej w tym wątku masz zdjęcia. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest wersja Pro Vintage. Miałem też zwykłego. Wcześniej w tym wątku masz zdjęcia.

A no bo coś kojarzę że pisałeś mi wcześniej że vintage jest nudny i że ładniejszy zwykły. Mogę się mylić, kojarzę poprostu taki post. Co Cię skłoniło do zmiany i jak oceniasz obie wersje z perspektywy czasu?

Koperta niczym się nie różni w obu wersjach, to w jedynie tarcza, bezel i luma są inne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A no bo coś kojarzę że pisałeś mi wcześniej że vintage jest nudny i że ładniejszy zwykły. Mogę się mylić, kojarzę poprostu taki post. Co Cię skłoniło do zmiany i jak oceniasz obie wersje z perspektywy czasu?

Koperta niczym się nie różni w obu wersjach, to w jedynie tarcza, bezel i luma są inne?

Tak. Pisałem o wersji czarnej z zielonym bezelem. Tarcza z falami i biała luma robi świetny kontrast dla indeksów i wskazówek. W Vintage tego brakuje. Jest nudny ale ta jego nuda pozwala mi go używać prawie co dzień. Zielony dla mnie najlepsza wersja z kolorowym bezelem, a zielony w wersji British Racing zmieniający tonację pod wpływem światła - miód. Minus, to to, że zielony bezel dość ogranicza dobór pasków. Vintage z kolei ma świetny bezel. Przez to, że jest matowy nie ma niepotrzebnego "blink". Do tego Vintage sprawia wrażenie niepokojąco czarnego po założeniu czarnego paska, przez to, że i tarcza i bezel są matowe. Dla mnie bomba!

Miałem przez dłuższą chwilę dwa noszone na zmianę. Plus taki, że jeden mógł być cały czas na bransolecie, drugi na gumie lub Nato. Zwykłego sprzedawałem ze 3 miesiące. Co wyjąłem go do zdjęć, popatrzyłem na tarczę, zapał odchodził. W końcu jednak trzeba było podjąć męską decyzję. Dwóch zegarków na raz nie byłem w stanie nosić, a plan był taki aby mieć jeden na co dzień do wszystkiego. 

Teraz już się przyzwyczaiłem, ale ta postarzana luma nie jest potrzebna. Lepiej by wyglądał z białą. 

Oba świetne. Różnią się tarczą, lumą i bezelem. Kompletnie dwa różne zegarki. Jeden bardzo sportowy, drugi stonowany. Jeżeli miałbym teraz kupować nie wersję Vintage, to szukałbym właśnie zielonego lub czarnego.

I jeszcze jedno: na mniejsze nadgarstki, poniżej 18cm poważnie rozważałbym wersję 38. 

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to było - jeden obraz wart tysiąc słów? ;)

IMG_20170618_112323.jpg

Pasek już bardzo wysłużony, ale ma być wintydż to jest wintydż...

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to było - jeden obraz wart tysiąc słów? ;)

Pasek już bardzo wysłużony, ale ma być wintydż to jest wintydż...

Klasa! Czyżby ulubiony zegarek? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klasa! Czyżby ulubiony zegarek? 

Jak najbardziej! Jeden z ośmiu ulubionych :P

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak najbardziej! Jeden z ośmiu ulubionych :P

Można i tak. Poczekamy, zobaczymy jak się sytuacja rozwinie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to? ;) toż to najlepszy zegarek na świecie jest :D

Prawdopodobnie i owszem ;)

Ale jest już niestety za duży. Niech cieszy kogoś innego.

Zapraszam!

8581742_IMAG0353.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Your Christopher Ward voucher expires on Friday, June 30. To take advantage of this exclusive offer* while it lasts, all you need to do is pick the watch of your choice, and receive a fantastic saving – it’s that simple.

For $125 off any model worth $625 or over, use code 125SUN17 in the promotional box at checkout. To receive $65 off any watch of $375 or more, enter code 65SUN17.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Your Christopher Ward voucher expires on Friday, June 30. To take advantage of this exclusive offer* while it lasts, all you need to do is pick the watch of your choice, and receive a fantastic saving – it’s that simple.

For $125 off any model worth $625 or over, use code 125SUN17 in the promotional box at checkout. To receive $65 off any watch of $375 or more, enter code 65SUN17.

Zatem więcej opcji jest dla GBP, vide: http://www.christopherwardforum.com/viewtopic.php?f=1&t=43237

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tak cicho w wątku?  :) Żadnych fotek tych wszystkich zacnych Tridentów, Malvernów, Typhoonów...

8622816_IMAG0096.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tak cicho w wątku? :) Żadnych fotek tych wszystkich zacnych Tridentów, Malvernów, Typhoonów...

No jak to co? Żałoba! Idealny zegarek wylądował na bazarze. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktorys z kolegow mial na sprzedaz branse do Tridenta. Jesli to aktualne to prosze o pw

Sent from my XT1032 using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi