Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Z allegro są ok, ale przewaga pudeł z poduszkami. Z tego typu jak na foto, poniżej stówy kremowe dziewczyńskie :D,  a brązowe ,czarne za 25o +.  Muszę przejrzeć, może coś w międzyczasie nowego sie pojawiło.

Zapytaj Leszka gdzie kupował, ma takie pudełko, o ile dobrze pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ze wskazówką GMT - miała odchył ok. 20 minut od prawidłowego czasu (nie trafiała w godzinę razem z godzinową). Trident poszedł do serwisu na gwarancji, nie zwracałem wcześniej uwagi, bo go prawie nie nosiłem, dopiero przed sprzedażą wszystko uważnie sprawdziłem i wysłałem jeszcze do zrobienia.

To niestety powszechna przypadłość tego mechanizmu. Marka nie ma nic do rzeczy. Ja tak miałem z Airmanem na 2893, poszedł do poprawki i z tego co wiem - tak się dość często zdarza. Jakieś sprzęgiełko trzeba wyregulować czy coś. Rzecz raczej kosmetyczna, ale denerwująca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to takie buty... Faktycznie, nieładnie.

Proste: Polish edition aka. Silesian edition. ;) Zbyt prosto temat powiązałem. Faktycznie śląska wersja, to jednak inna kolorystyka. Zresztą, zestaw biało-czerwony i nazwa jest kojarzona z użytkownikiem Leszek. :)

To jaki nast. ChW?

Jeszcze przemyślę sprawę (c65 Classic?), coś z Hamiltona też mi chodzi po łysinie, a teraz jeszcze te nowe divery Kontiki... (szary!).

Widzę, że dzisiaj dołączyłeś do forum CW, dopisałem Ci powitanie, po 30 postach możesz przeglądać oferty na bazarku.

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To niestety powszechna przypadłość tego mechanizmu. Marka nie ma nic do rzeczy. Ja tak miałem z Airmanem na 2893, poszedł do poprawki i z tego co wiem - tak się dość często zdarza. Jakieś sprzęgiełko trzeba wyregulować czy coś. Rzecz raczej kosmetyczna, ale denerwująca.

W takim razie będę musiał jeszcze raz dokładnie obejrzeć No 1. 

Jeszcze przemyślę sprawę (c65 Classic?), coś z Hamiltona też mi chodzi po łysinie, a teraz jeszcze te nowe divery Kontiki... (szary!).

Widzę, że dzisiaj dołączyłeś do forum CW, dopisałem Ci powitanie, po 30 postach możesz przeglądać oferty na bazarku.

Dołączyłem jakiś czas temu, natomiast nie było czasu na skrobnięcie: "Hi!", co w końcu nadrobiłem. Przy okazji w końcu będę musiał podszlifować angielski, a nie tylko techniczny i techniczny... ;)

Btw, co to za pasek?

C65, też mi po głowie chodził, ale raczej w wersji poprzedniej. Nowy diver od KonTiki wygląda godnie.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytaj Leszka gdzie kupował, ma takie pudełko, o ile dobrze pamiętam.

Kupowałem na alledrogo, poniżej 100, ale bez poduszek, jest sztywne (gumki trzymają i zabezpieczają) - i moje ma w sumie osiem boksów, po 4 z każdej strony. Na plus właśnie sztywność i dobre zabezpieczenie z zewnątrz. Tylko to już dawno było...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C65 chyba nie miał poprzedniej wersji, od razu urodził się z nowym logo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Btw, co to za pasek?

Taki grubas nakrapiany ala ten z Black Baya, ale jakościowo jednak nie to samo. Skórka sztywniejsza i nawet do Tridenta trochę może za masywna. Nie pamiętam nazwy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

C65 chyba nie miał poprzedniej wersji, od razu urodził się z nowym logo.

MkI tu w wersji LE - ostatni wypust. Do dziś żałuję, po obejrzeniu jego ceny w schowku na koncie, że go jednak nie wziąłem pomimo wątpliwości (na żywo nie była taka kozacka tarcza, a może to wina zdjęć? szkoda, że się nie postanowiłem przekonać):

c65_le_laydown_range_with_shadow_t.png

Taki grubas nakrapiany ala ten z Black Baya, ale jakościowo jednak nie to samo. Skórka sztywniejsza i nawet do Tridenta trochę może za masywna. Nie pamiętam nazwy...

Szkoda, chodzi mi taki po głowie. Zanim znoszę tak pasek, obawiam się, że się rozsypie... ;)

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mój błąd, myślałem że oznaczenie c65 ma tylko trident vintage, ten zdaje się jest tylko 38mm i tylko z nowym logo, a classic faktycznie miał stare wersje. Ta co wkleiłeś - bomba!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to mój błąd, myślałem że oznaczenie c65 ma tylko trident vintage, ten zdaje się jest tylko 38mm i tylko z nowym logo, a classic faktycznie miał stare wersje. Ta co wkleiłeś - bomba!

MkI Classic wyglądała tak jak C60 MkII tylko na pierwszy rzut oka brakowało jej bezela nurkowego.

Ten C65 LE odstraszył mnie z powodu tych zdjęć: http://www.christopherwardforum.com/viewtopic.php?f=1&t=37795

Przy okazji, dla tych co narzekają na umieszczenie nowego logo: http://www.christopherwardforum.com/viewtopic.php?f=79&t=42265

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem na alledrogo, poniżej 100, ale bez poduszek, jest sztywne (gumki trzymają i zabezpieczają) - i moje ma w sumie osiem boksów, po 4 z każdej strony. Na plus właśnie sztywność i dobre zabezpieczenie z zewnątrz. Tylko to już dawno było...

Poszukałem tego typu http://allegro.pl/szkatulka-kuferek-kasetka-na-zegarki-314-i6575939816.html

Poza tym, gdyby  ktoś był zainteresowany

There are just 4 days remaining to use your exclusive promotional codes*:

65SPRING17 giving you $65 off purchases of $375 or more,

125SPRING17 for $125 off purchases of $625 or more

before 31st March.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

c8-c80-3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na paradę równości :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest naprawdę przepiękny zegarek:

7794076_IMAG94841.jpg

I cały czas cieszy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest naprawdę przepiękny zegarek:

I cały czas cieszy :)

Fajnie, że siadło! Jak luma? Przestała przeszkadzać?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, okazała się całkiem dobra! Po prostu na szkieletowych wskazówkach jest mniej lumy i do tego się trzeba przyzwyczaić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, okazała się całkiem dobra! Po prostu na szkieletowych wskazówkach jest mniej lumy i do tego się trzeba przyzwyczaić :)

Czyli te "pipetowe" wskazówki dają gorszy efekt od tego w C8?

christopher-ward-c8-utc-worldtimer-super

Trochę żartobliwie w kontekście baboli tu im "nie wyszło" na wskazówkach ;)

christopher-ward-c8-utc-worldtimer-wallp

Źródło: http://www.worldwatchreview.com/2016/08/29/christopher-ward-c8-utc-worldtimer-automatic/

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, przecież dokładnie są te same. Tylko kolor lumy mają ładniejszy - niebieski :)

No i w Tajfunie są bez baboli - luma położona równiutko.

Edytowane przez ptrk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, przecież dokładnie są te same. Tylko kolor lumy mają ładniejszy - niebieski :)

No i w Tajfunie są bez baboli - luma położona równiutko.

To wygląda, że ładnie powinny świecić. 

Dobrze wiedzieć, że takie same.

Z tymi babolami to był żart. Kto bez lupy będzie to widział? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codziennie na innym nato - dzisiaj na martini racing:

7805438_IMAG9530.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Codziennie na innym nato - dzisiaj na martini racing:

Chyba w PhotoShopie podmieniasz paski. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat pasków Ci u mnie dostatek :P

Tu kilka z ostatniej dostawy:

7805488_IMAG8974.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat pasków Ci u mnie dostatek

Tu kilka z ostatniej dostawy:

W pierwszej chwili myślałem, że to tapeta w tle... Ładny zapas z ChNS zrobiłeś nie ma co.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, te są z CHNS ale chyba wolę te z C&B. Chociaż martini racing jest jednym z ulubionych. Świetny wzór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi