Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

W razie czego można zwrócić w ciągu 60 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Do mnie już jadą dwa:-)

Co kupiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pulsometr i wimbledonowy Malvern.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Doczekałem się wczoraj przesyłki z zatoki - używany ale bardzo dobrze "zachowany" Trident vintage, bliźniak Tomkowego:

Trident_vintage_01.jpgpost imagecertificity.com

Najfajniej wygląda chyba na takim zwykłym pasiorku z przeszyciem dokładnie w kolorze indeksów:

Trident_vintage_02.jpgimage hosting over 2mbcertificity.com

Ale wrzuciłem go też na swoją starą bransoletę po pełnym szczotkowaniu i moim zdaniem dużo lepiej niż na oryginalnej:

Trident_vintage_03.jpghow to screen capturecertificity.com

Dlatego jakby ktoś potrzebował używanej bransolety 22mm do Tridenta z nowym logo (tylko od spodu jest porysowana, bo widać, że poprzedni właściciel nie umiał sobie poradzić ze zmianą na pasek), to piszcie na PW:-)

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Doczekałem się wczoraj przesyłki z zatoki - używany ale bardzo dobrze "zachowany" Trident vintage, bliźniak Tomkowego:

Najfajniej wygląda chyba na takim zwykłym pasiorku z przeszyciem dokładnie w kolorze indeksów:

Ale wrzuciłem go też na swoją starą bransoletę po pełnym szczotkowaniu i moim zdaniem dużo lepiej niż na oryginalnej:

Dlatego jakby ktoś potrzebował używanej bransolety 22mm do Tridenta z nowym logo (tylko od spodu jest porysowana, bo widać, że poprzedni właściciel nie umiał sobie poradzić ze zmianą na pasek), to piszcie na PW:-)

Wow! Gratulacje! Pozostaje zatem abym kupił wersję PL. ;)

Coś mi się widzi, że teraz Trident częściej będzie gościł na ręce.

Btw, który numerek masz na dekielku?

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wow! Gratulacje! Pozostaje zatem abym kupił wersję PL. ;)

Coś mi się widzi, że teraz Trident częściej będzie gościł na ręce.

Btw, który numerek masz na dekielku?

Dzięki, Tomku, wiesz, że jesteś w dużym stopniu "odpowiedzialny" za ten zakup;-)

Numer: 3990.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, Tomku, wiesz, że jesteś w dużym stopniu "odpowiedzialny" za ten zakup;-)

Numer: 3990.

Ciii.... bo obaj możemy zostać powieszeni przez Księgowe. ;)  U mnie z kolei ten sukces (nie bójmy się tego słowa) ma trzech ojców. ;) Dobrze, bo pomijając postarzaną lumę, to jeden z ładniejszych Tridentów i najbardziej uniwersalnych.

U mnie: 3362. Swoją drogą ciekawi mnie jak leci numeracja w obrębie modeli. Czy to sam model, czy model z kolorem, czy może model z kolorem i paskiem (najmniej prawdopodobne, bo jak sprzedają na fakturze jest osobno zegarek, osobno pasek). Masz na ten temat wiedzę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ciii.... bo obaj możemy zostać powieszeni przez Księgowe. ;)  U mnie z kolei ten sukces (nie bójmy się tego słowa) ma trzech ojców. ;) Dobrze, bo pomijając postarzaną lumę, to jeden z ładniejszych Tridentów i najbardziej uniwersalnych.

U mnie: 3362. Swoją drogą ciekawi mnie jak leci numeracja w obrębie modeli. Czy to sam model, czy model z kolorem, czy może model z kolorem i paskiem (najmniej prawdopodobne, bo jak sprzedają na fakturze jest osobno zegarek, osobno pasek). Masz na ten temat wiedzę?

Nie mam pojęcia, jak to jest z numeracją, ale te z wielokrotnością 3 są najcenniejsze i uzyskują potem najlepsze ceny ;)

Nie dostałem faktury z przesyłką przy zakupie na zatoce, swoją drogą muszę sprawdzić, jak działa gwarancja, czy muszę sobie go "przerejestrować" w CW.

Edytowane przez ledr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

"tts" pytał mnie dwukrotnie o wrażenie na temat Ch.Ward więc wrzucę kilka zdjęć i opiszę co nieco :)

Dotychczas nosiłem zegarki w przedziale 42-46mm [koperta], na przestrzeni zakupu kilku zegarków doszedłem,że najwygodniejszym rozmiarem było dla mnie 42mm. Ch. Ward Slimline ma kopertę 40mm i obawiałem się, że może być zbyt mały jednak nie potrzebnie, jest bardzo wygodny i nie jest wcale taki mały, teraz 40mm jest dla mnie idealną kopertą :D

Zegarek jest bardzo wygodny, bardzo cienki, lekki nie czuć go na nadgarstku co jest dla mnie ogromną zaletą. Wykonanie zegarka jest dobre. Jakość paska jest dobra, jest solidny - podobnie jak klamra, pasek jest nieco sztywny ale z czasem dopasuje się do nadgarstka - teleskopy posiadają uchwyt do szybkiej zmiany paska, bardzo wygodne i bezinwazyjne rozwiązanie dla uszu koperty :) Tarcza śnieżnobiała, ze starym logo Ch.Ward podoba mi się dużo bardziej niż z nowym logo, na tarczy mamy jeszcze wypukłe indeksy które prezentują się ciekawie, mam małe zastrzeżenia do wskazówek które mogłyby być zrobione z nieco grubszej stali ale nie ma co dużo wymagać bo zegarek w standardowej cenie kosztował 400 funtów  :) Od tyłka strony mamy przeszklony dekielek gdzie możemy zobaczyć mechanizm zegarka który bóg wie ile smaczków nie posiada ale cieszy oko, bez tego ten zegarek byłby dużo bardziej nudny :)

post-87393-0-02763700-1494079253_thumb.jpg

post-87393-0-79165500-1494079259_thumb.jpg

post-87393-0-37895400-1494079266_thumb.jpeg

post-87393-0-63697800-1494079378.png

post-87393-0-16740600-1494079401_thumb.jpg

post-87393-0-75829100-1494079409_thumb.jpg

post-87393-0-60179700-1494079416_thumb.jpg

post-87393-0-33416000-1494079426_thumb.jpg

post-87393-0-11614600-1494079433_thumb.jpg

post-87393-0-51469200-1494079444_thumb.jpeg

post-87393-0-36517800-1494079451_thumb.jpeg

post-87393-0-30569300-1494079458_thumb.jpg

Edytowane przez gąssi_gąsqi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję! 

Z opisu wnoszę, że:

• obsługa stanęła na wys. zadania,
  • czekasz na promocje na Tridenty. :)

Nie dostałem faktury z przesyłką przy zakupie na zatoce, swoją drogą muszę sprawdzić, jak działa gwarancja, czy muszę sobie go "przerejestrować" w CW.

Model i nr z dekla wyst. oraz informacja, że jest on z drugiej ręki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widać, że CW to porządna firma :-)

Gratuluję pomyślnego rozwiązania całej niemiłej sytuacji.

Dziś robię to czego Ty nie robisz.

Jutro będę w stanie robić to czego Ty nie potrafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również nie dostałem FV przy zakupie z ebay. Napisałem maila do ChW, sprawdzili i wysłałem na regulację gwarancyjną. Koszty mi zwrócili. Bardzo dobre podejscie do klienta. Nie utrudniają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję!

Z opisu wnoszę, że:

• obsługa stanęła na wys. zadania,
  • czekasz na promocje na Tridenty. :)

Model i nr z dekla wyst. oraz informacja, że jest on z drugiej ręki.

Widać, że CW to porządna firma :-)

Gratuluję pomyślnego rozwiązania całej niemiłej sytuacji.

Również nie dostałem FV przy zakupie z ebay. Napisałem maila do ChW, sprawdzili i wysłałem na regulację gwarancyjną. Koszty mi zwrócili. Bardzo dobre podejscie do klienta. Nie utrudniają.

Będę miał na oku kolejnego Tridenta :)

Pojawia się wpis za wpisem i póki co wszyscy zadowoleni z obsługi Ch. Ward :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę miał na oku kolejnego Tridenta :)

Pojawia się wpis za wpisem i póki co wszyscy zadowoleni z obsługi Ch. Ward :)

Kolejnego?

Oby nie tylko z obsługi, bo zegarki również niczego sobie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

-

post-33375-0-15427100-1494228051_thumb.jpeg

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slaw, bardzo ciekawy lotnik- zarówno geny początków 20 wieku jaki i akcenty 21 stulecia.

Rzadko widuje się takie śmiałe połączenie w tym typie zegarka :-)

Chyba to specjalność Ch W... 

Dziś robię to czego Ty nie robisz.

Jutro będę w stanie robić to czego Ty nie potrafisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slaw, bardzo ciekawy lotnik- zarówno geny początków 20 wieku jaki i akcenty 21 stulecia.

Rzadko widuje się takie śmiałe połączenie w tym typie zegarka :-)

Chyba to specjalność Ch W...

A podziękował . To prawda , bardzo ciekawe połączenie. :) Troche o nim zapomniałem , ale wczoraj poczytałem troche podforum CHW i wrócił na nadgarstek :)

"....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

15% off Motorsport Collection use code MSPORT15

Ends midnight, Monday 15th.

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Gdyby ktoś gdzieś widział Tridenta w chrono dajta cynk ludziska :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi