Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ledr

Klub Miłośników Zegarków Christopher Ward

Rekomendowane odpowiedzi

Gość vitriol

375£ + dostawa. Kanada.

Kup go. Zobaczysz, że będzie fajnie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kup go. Zobaczysz, że będzie fajnie:)

Myślę. Drugi raz do niego podchodzę. Wcześniej jak był na wyprzedaży CWL. Generalnie wszystko fajnie ale na zdjęciach wygląda na raki plastikowy. Do tego ze 40-50£ przesyłka...

A Ty nie chcesz?

Edytowane przez tts

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Myślę. Drugi raz do niego podchodzę. Wcześniej jak był na wyprzedaży CWL. Generalnie wszystko fajnie ale na zdjęciach wygląda na raki plastikowy. Do tego ze 40-50£ przesyłka...

A Ty nie chcesz?

Chcę kupić później od Ciebie:)

Nie chce mi się rejestrować i tłumaczyć gościowi, że głównie jestem na wus a tutaj "just to buy your watch mate!"

Kurcze małe to forum musi być, w żadnych wyszukiwarkach nie wyskakują oferty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcę kupić później od Ciebie:)

Nie chce mi się rejestrować i tłumaczyć gościowi, że głównie jestem na wus a tutaj "just to buy your watch mate!"

Kurcze małe to forum musi być, w żadnych wyszukiwarkach nie wyskakują oferty.

Zatem muszę zamówić. W takim razie głównie po to aby przymierzyć.

Oferty nie wyskakują, bo bazarek jest dostępny po 30 postach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zatem muszę zamówić. W takim razie głównie po to aby przymierzyć.

Tomek, pamiętaj, że Ci mogą dowalić jeszcze VAT i cło z Kanady. Do ceny razem z przesyłką trzeba doliczyć jakieś 25-30 procent (w tym obsługa agencji celnej).

Edytowane przez ledr

Leszek - Watches? I used to be a fan, now I am a full-blown airconditioner!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, pamiętaj, że Ci mogą dowalić jeszcze VAT i cło z Kanady. Do ceny razem z przesyłką trzeba doliczyć jakieś 25-30 procent (w tym obsługa agencji celnej).

Racja. Mnie dowalą. Ja zawsze mówię/piszę jak jest. Szukam gdzie indziej. Mnie by urządzał 38 czarny lub vintage w stali. No i czekam na vintage diver'a i bronze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Three shades of... vintage:

A w środku zdrada

Sent from my Moto G (5) using Tapatalk

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w środku zdrada

Oj tam, oj tam, wizyta pokojowa (u mnie w pokoju).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj tam, oj tam, wizyta pokojowa (u mnie w pokoju).

Fajny ten Hamilton taki amerykancki podobny do bulowy, ale naruszenie regulaminu i tak zgłaszam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny ten Hamilton taki amerykancki podobny do bulowy, ale naruszenie regulaminu i tak zgłaszam

Jeszcze Bulowę dokładasz? Przyjmuję wyzwanie, spróbuję się z tego wywinąć :P  Obie firmy (Hami i Bulowa) mają amerykańskie korzenie, a potem zostały przejęte odpowiednio przez Swatch Group i Citizena, z kolei CWL to firma założona w Wielkiej Brytanii, po czym połączyła się ze szwajcarską SH. Wszystkie trzy zatem zaczynały jako "czysto" anglosaskie, by wprowadzić do swojego DNA elementy z innych szlachetnych tradycji horologicznych (szwajcarskich, japońskich). Jest wspólny mianownik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeszcze Bulowę dokładasz? Przyjmuję wyzwanie, spróbuję się z tego wywinąć Obie firmy (Hami i Bulowa) mają amerykańskie korzenie, a potem zostały przejęte odpowiednio przez Swatch Group i Citizena, z kolei CWL to firma założona w Wielkiej Brytanii, po czym połączyła się ze szwajcarską SH. Wszystkie trzy zatem zaczynały jako "czysto" anglosaskie, by wprowadzić do swojego DNA elementy z innych szlachetnych tradycji horologicznych (szwajcarskich, japońskich). Jest wspólny mianownik?

Mój drogi

Szukanie wspólnych korzeni produktów angielskich oraz amerykańskich wydaje mi się nieco naciągane. Szczególnie że Chris to firma stosunkowo świeza w porównaniu z Hamiltonem. Ich wspólnym mianownikiem będzie szwajcarski mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój drogi

Szukanie wspólnych korzeni produktów angielskich oraz amerykańskich wydaje mi się nieco naciągane. Szczególnie że Chris to firma stosunkowo świeza w porównaniu z Hamiltonem. Ich wspólnym mianownikiem będzie szwajcarski mechanizm.

No pewnie, że naciągane, ale to w końcu tylko zabawa w porównania. A swoją drogą Hamilton ma też korzenie w Szkocji (czyli Wielka Brytania), bo nazwa pochodzi od Andrew Hamiltona, szkockiego prawnika, założyciela firmy Lancaster, na bazie której (jako jednej z trzech) potem powstała w 1892r firma Hamilton. A różnica z górą stu lat w stosunku do CWL? Na reputację trzeba zapracować... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No pewnie, że naciągane, ale to w końcu tylko zabawa w porównania. A swoją drogą Hamilton ma też korzenie w Szkocji (czyli Wielka Brytania), bo nazwa pochodzi od Andrew Hamiltona, szkockiego prawnika, założyciela firmy Lancaster, na bazie której (jako jednej z trzech) potem powstała w 1892r firma Hamilton. A różnica z górą stu lat w stosunku do CWL? Na reputację trzeba zapracować... :)

Swoją drogą kraj pochodzenia produktu to teraz znaczenie ma prawie symboliczne, trochę części z jednego kraju trochę z drugiego a większość z Chin. Nie tylko w zegarkach niestety. Hamilton ładny bdw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą kraj pochodzenia produktu to teraz znaczenie ma prawie symboliczne, trochę części z jednego kraju trochę z drugiego a większość z Chin. Nie tylko w zegarkach niestety. Hamilton ładny bdw

Jak Ci się podoba, to zapraszam do sąsiedniego wątku o Hamiltonach (http://zegarkiclub.pl/forum/topic/104904-klub-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-hamilton/page-149?do=findComment&comment=2114711)  - tam już tyle zdjęć wstawiłem, że chcą mnie wymeldować :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie nato przyszło od Niebieskiego Rekina (BluShark) i sam nie wiem, czy pasuje, czy nie do tego Krzysia:

CWL01.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie nato przyszło od Niebieskiego Rekina (BluShark) i sam nie wiem, czy pasuje, czy nie do tego Krzysia:

Zrób więcej zdjęć, loża szyderców oceni. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.

Chciałby kupić nowego tridenta w CW. 

W związku z tym chciałbym zapytać, czy CW daje jakieś upusty w związku z czarnym piątkiem i jak to było w latach minionych z tą wyprzedażą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Black Friday akurat było w zeszłym roku chyba 15%, kupony też są, ale się nie sumuje. Aktualne kody do kuponów znajdziesz na christopherwardforum.com albo w historii tego wątku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi nie pasuje w tym połączeniu ale sam zegarek świetny, jeśli nowy nabytek to gratuluję sąsiadowi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś mi nie pasuje w tym połączeniu ale sam zegarek świetny, jeśli nowy nabytek to gratuluję sąsiadowi :)

Zegar już długo ze mną i kupiony z drugiej ręki, bo to wersja nieprodukowana od jakiegoś czasu, ale właśnie te odcienie czerwieni chciałem zgrać trochę inaczej :)

Tak po prawdzie to nato było kupowane do czarnej Glicerynki Airmana, ale też z opcją na biało-czerwonego Tridenta... Za to świetny materiał, jak flanela na nadgarstku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.

W związku z tym chciałbym zapytać, czy CW daje jakieś upusty w związku z czarnym piątkiem i jak to było w latach minionych z tą wyprzedażą.

Generalnie wyprzedaż to loteria, raz że jest ograniczony wybór, dwa że chodliwe modele znikają w 20 minut. Pewniak, to okresowe -15% z różnych okazji ii kupony rabatowe. Aktualne są ważne do końca października. 

Zegar już długo ze mną i kupiony z drugiej ręki, bo to wersja nieprodukowana od jakiegoś czasu, ale właśnie te odcienie czerwieni chciałem zgrać trochę inaczej :)

Tak po prawdzie to nato było kupowane do czarnej Glicerynki Airmana, ale też z opcją na biało-czerwonego Tridenta... Za to świetny materiał, jak flanela na nadgarstku.

Widzę, że polski Trident jednak zostaje. :) Ten pasek średnio mu leży. Chętnie sprawdzę na żywo tą flanelę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie.

apgrod zapisz sie na newsletter, bedą przychodziły na maila na bieżąco informacje o promocjach. Pojawiają sie nie tylko od  świeta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że polski Trident jednak zostaje. :) Ten pasek średnio mu leży. Chętnie sprawdzę na żywo tą flanelę.

No to wsiadaj w auto, o której będziesz? Jest opcja, żeby założyć flanelę do innego sikora (czarna Gliceryna) :)  Możesz przywieźć swoich kandydatów, jak chcesz...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to wsiadaj w auto, o której będziesz? Jest opcja, żeby założyć flanelę do innego sikora (czarna Gliceryna) :)  Możesz przywieźć swoich kandydatów, jak chcesz...

To głupia myśl nie jest... ale dziś i jutro jestem zawalony pracą. Kiedyś na te fanaberie trzeba zarobić. :) Mam mocne postanowienie aby w końcu zrobić przegląd Twojej kolekcji ale to na PW się odezwę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi