rutkowski 1 #5451 Napisano 10 Sierpnia 2018 Ja już przy zakupie GA 1000 wzbudziłem spore zainteresowanie pani w salonie wpatrując się w każdy ruch wskazówki sekundowej, czy trafia dokładnie w indeksy. Uważam że skoro je tam ktoś wyznaczył to wskazówka powinna w nie trafiać. Nie inaczej było podczas zakupu Mudmastera. Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grechulek 0 #5452 Napisano 10 Sierpnia 2018 Właśnie najgorsze było to, że akurat największa odchyłka jest na godzinie reprezentatywnej czyli 12... Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #5453 Napisano 11 Sierpnia 2018 MudMajster 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9143 #5454 Napisano 11 Sierpnia 2018 Nieopodal Rusinowej Polany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gmerald 2 #5455 Napisano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) Mam i ja. Mudmaster kupiony na eglobal. Wersja zielona. Przesyłka przyszła w 7 dni. Zapłacone przez PP. Kupiłem dzięki wam i samym zegarkiem jestem zachwycony. Mam jednak pytanie. Czy jest jakaś kombinacja przycisków która wyłączy podświetlenie diodą? Pytam dlatego, że wczoraj sprawdzałem sobie funkcje i ustawienia wg filmu, który stworzył Matej. Nie ukrywam, że naciskałem jeszcze inne wersje przycisków. I od tej pory nie działa mi podświetlenie diodą (poprzez przycisk, próbowałem również w automacie). Bateri anaładowana na full.Nie wiem teraz czy jakoś je wyłączyłem, czy może uszkodziło się i odsyłać na gwarancję? Miał ktoś może taki przypadek? Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez gmerald 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3228 #5456 Napisano 12 Sierpnia 2018 (edytowane) Chyba nie można wyłączyć podświetlenia poprzez przycisk. Jeszcze o tym nie słyszałem. A podświetlenie działało przed kombinacjami? Wskazówki sprawdzałeś czy są równo na 12? Edytowane 12 Sierpnia 2018 przez Waldzior 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11712 #5457 Napisano 12 Sierpnia 2018 Można włączyć/wyłączyć A.EL (autopodświetlenie), można zmienić czas świecenia 1 albo 3 sekundy, ale wyłączyć całkowicie się nie da.No chyba, że jest jakaś opcja w trybie serwisowym, ale to niech wypowiedzą się Ci którzy go używali. 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gmerald 2 #5458 Napisano 12 Sierpnia 2018 Podświetlenie działało wcześniej zarówno w automacie jak i poprzez przycisk. Wskazówki są równo na 12. Zegarek nie upadł. Nie był uderzony. Rozumiem, że trafił mi się "zonk" w takim przypadku?Odsyłał ktoś do naprawy na eglobal? Jak długo ona trwa? Kto zamawia kuriera w tym przypadku?Bo zegarkiem nacieszyłem się niecałe 2 dni. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9143 #5459 Napisano 12 Sierpnia 2018 @gmerald 1. Gratuluję zakupu - bardzo dobry wybór.2. Świetne zdjęcia.3. Podświetlenia wyłączyć się nie da. Pierwsze, co musisz sprawdzić, to czy nie działa przycisk podświetlenia czy samo podświetlenie. Aby sprawdzić działanie przycisku podświetlenia, naciśnij jednocześnie: przyciski LIGHT i MODE - w tym momencie wskazówki powinny na 10 sekund powędrować na godzinę 2:10:10. Jeśli tak się nie stało, to znaczy, że nie działa przycisk podświetlenia. Jeśli wskazówki odsunęły się, to znaczy, że sam przycisk działa, a nie działają diody podświetlające lub ich elementy sterujące. Zwróć uwagę, że masz dwie diody podświetlające: jedna podświetla tarczę na wysokości cyfry 6, a druga podświetla z boku wyświetlacz. Sprawdź w ciemności, czy żadna z nich nie świeci po wciśnięciu przycisku LIGHT. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gmerald 2 #5460 Napisano 12 Sierpnia 2018 @TomG80Tak jak mówiłem zegarek bardzo mi się spodobał jak tylko go zobaczyłem.Naprawdę szkoda mi go odsyłać i zastanawiam się czy ja czegoś nie wyłączyłem. Dodatkowo zauważyłem że po wciśnięciu 4 przycisków (DISPLAY, MODE, ALTI COMP) na wyświetlaczu cyfrowym pojawia się funkcja HOD. Jest to jakiś test wyświetlacza. Na watchuseek jest coś tam opisane o trybach serwisowych więc może przez przypadek nie zauważyłem wszedłem tam i coś przestawiłem. Testował ktoś te tryby serwisowe i jest któryś od podświetlenia? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cz4rli #5461 Napisano 12 Sierpnia 2018 Witam szanowne grono, zegar zakupiony na eglobal wersja czarna miał być na początku GW 9400, ale koniec końców padło na GWG1000 dzięki temu forum , na 2 dzień po odebraniu zegarek popłynoł na 2 dniowy spływ kajakowy dostał rykoszetem z Deet 50% i na bezelu pojawiły się plamy :/ przemyte acetonem kosmetycznym popaliły kauczukowy bezel.. jedene co mi pozostało to zamówiłem nowy Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1436 #5462 Napisano 13 Sierpnia 2018 @Cz4rli Witam, od razu zamówiłeś nowy? hmm - trzeba było jeszcze poczytać trochę to forum - jest tu wielu entuzjastów "zniszczonych" zegarków Rysy, otarcia itp. wtedy dopiero nadają takiemu zegarkowi odpowiedni charakter ... Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cz4rli #5463 Napisano 13 Sierpnia 2018 Cześć Jacek, przepraszam moja wina kiepsko to opisałem, kupiłem nowy bezel na szczescie jest taka opcja:) Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszmck 3 #5464 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) Czarli, innymi słowy mówiąc, warto uważać, aby przypadkiem nie potraktować Mudmastera jakimś środkiem owadobójczym? To w sumie przydatna informacja, biorąc pod uwagę "niezniszczalność" tego modelu. I ten nieszczęsny aceton... EDIT: Może macie jeszcze jakieś rady przed czym ewentualnie chronić Mudmastera? Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez mateuszmck 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #5465 Napisano 13 Sierpnia 2018 Cz4rli - dobrze zrobiłeś - na chemię nie ma rady no chyba, że Jacek K. zaproponuje Ci specjalnie dedykowaną folię do GWG-1000. Jest w tym temacie specjalistą . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1436 #5466 Napisano 13 Sierpnia 2018 @S.Adi. Witam,uderz w stół ... Nie jestem specjalistą od folii ... wyznaję tylko zasadę, że lepiej zapobiegać (zabezpieczać) niż leczyć ale rozumiem też inne podejście Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #5467 Napisano 13 Sierpnia 2018 @S.Adi. Witam,uderz w stół ... Nie jestem specjalistą od folii … Ja też nie mam nic przeciwko Twojemu podejściu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszmck 3 #5468 Napisano 13 Sierpnia 2018 Jest i moj. Chyba wszystko na miejscu, ze wskazowkami wlacznie. Pozostaje teraz tylko ogarnac to monstrum i zaczac bawic sie przyciskami. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek K. 1436 #5469 Napisano 13 Sierpnia 2018 Ja też nie mam nic przeciwko Twojemu podejściu No to mamy porozumienie.BTW, właśnie listonosz mi przyniósł folię glasser max anti - shock mat (na wymiar). Kupiłem niedawno Phablet Lark 7NS z zamiarem wykorzystania go m.in. jako nawigację. Ma błyszczący ekran i trochę słabo widać. Ta folia załatwi sprawę, no i oczywiście odpowiednio zabezpieczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S.Adi. 135 #5470 Napisano 13 Sierpnia 2018 Jest i moj. Chyba wszystko na miejscu, ze wskazowkami wlacznie. Pozostaje teraz tylko ogarnac to monstrum i zaczac bawic sie przyciskami. Piękny - gratuluję Niech się nosi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Cz4rli #5471 Napisano 13 Sierpnia 2018 Panowie środki na komary i inne podobne na 100% nie odwracalnie pozostawiają plamy ciężkie do usunięcia nawet dla acetonu. Załączam zdjęcie gdzie bezel jest po czyszczeniu a i tak nie usunął wszystkich plam. Przytrafiło mi się to po 3 dniach od zakupu, troszkę za szybko na tego typu uszkodzenia, dodam tylko że na pasku nie ma śladu po deet co jest ciekawe. Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu TapatalkaNowy bezel mam w domu, po obejrzeniu filmu Matej Matej jak go wymienić po wakacjach będę działał. Pozdrawiam Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BelYaal 1 #5472 Napisano 13 Sierpnia 2018 Co do trybu serwisowego, to moze faktycznie, jest tam opcja, do wylaczenia swiatelka, jest w cholere rozbudowane z nazwami nie do ogarniecia raczej, a filmiku z omowieniem tego nie ma, wiec ja tylko w jakas opcje wlazlem, okazala sie testem wyswietlacza, wylazlem i zostawilem. Chcialem tylko sprawdzic oryginalnosc zegarka. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mateuszmck 3 #5473 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) EDIT: Siłowałem się z koronką, ale już poszła. Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez mateuszmck 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #5474 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) @Ch4rliJak ściągniesz stary bezel to przeleć go całego deetem,offem itp.. i zobacz jak będzie wyglądał. Jak nie da się doczyscic to trzeba czyścić tym czym się pobrudzilo Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez GeRmAnOs 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jareddd 5 #5475 Napisano 13 Sierpnia 2018 (edytowane) W tle ORP „Odważny” Edytowane 13 Sierpnia 2018 przez jareddd 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach