Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
ziko739

GWG 1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

Ja już przy zakupie GA 1000 wzbudziłem spore zainteresowanie pani w salonie wpatrując się w każdy ruch wskazówki sekundowej, czy trafia dokładnie w indeksy. Uważam że skoro je tam ktoś wyznaczył to wskazówka powinna w nie trafiać. Nie inaczej było podczas zakupu Mudmastera.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie najgorsze było to, że akurat największa odchyłka jest na godzinie reprezentatywnej czyli 12...

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-105935-0-18748100-1534067135_thumb.jpgMam i ja. Mudmaster kupiony na eglobal. Wersja zielona. Przesyłka przyszła w 7 dni. Zapłacone przez PP. Kupiłem dzięki wam i samym zegarkiem jestem zachwycony. 

Mam jednak pytanie. Czy jest jakaś kombinacja przycisków która wyłączy podświetlenie diodą? Pytam dlatego, że wczoraj sprawdzałem sobie funkcje i ustawienia wg filmu, który stworzył  Matej. Nie ukrywam, że naciskałem jeszcze inne wersje przycisków. I od tej pory nie działa mi podświetlenie diodą (poprzez przycisk, próbowałem również w automacie). Bateri anaładowana na full.

Nie wiem teraz czy jakoś je wyłączyłem, czy może uszkodziło się i odsyłać na gwarancję? Miał ktoś może taki przypadek?

post-105935-0-95553100-1534067143_thumb.jpg

post-105935-0-07456800-1534067154_thumb.jpg

post-105935-0-55188900-1534067169_thumb.jpg

post-105935-0-09717500-1534067188_thumb.jpg

Edytowane przez gmerald

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba nie można wyłączyć podświetlenia poprzez przycisk.

Jeszcze o tym nie słyszałem.

A podświetlenie działało przed kombinacjami?

Wskazówki sprawdzałeś czy są równo na 12? :)

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można włączyć/wyłączyć A.EL (autopodświetlenie), można zmienić czas świecenia 1 albo 3 sekundy, ale wyłączyć całkowicie się nie da.

No chyba, że jest jakaś opcja w trybie serwisowym, ale to niech wypowiedzą się Ci którzy go używali.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podświetlenie działało wcześniej zarówno w automacie jak i poprzez przycisk. Wskazówki są równo na 12. Zegarek nie upadł. Nie był uderzony. 

Rozumiem, że trafił mi się "zonk" w takim przypadku?

Odsyłał ktoś do naprawy na eglobal? Jak długo ona trwa? Kto zamawia kuriera w tym przypadku?

Bo zegarkiem nacieszyłem się niecałe 2 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@gmerald

1. Gratuluję zakupu - bardzo dobry wybór.

2. Świetne zdjęcia.

3. Podświetlenia wyłączyć się nie da. Pierwsze, co musisz sprawdzić, to czy nie działa przycisk podświetlenia czy samo podświetlenie. Aby sprawdzić działanie przycisku podświetlenia, naciśnij jednocześnie: przyciski LIGHT i MODE - w tym momencie wskazówki powinny na 10 sekund powędrować na godzinę 2:10:10. Jeśli tak się nie stało, to znaczy, że nie działa przycisk podświetlenia. Jeśli wskazówki odsunęły się, to znaczy, że sam przycisk działa, a nie działają diody podświetlające lub ich elementy sterujące.

Zwróć uwagę, że masz dwie diody podświetlające: jedna podświetla tarczę na wysokości cyfry 6, a druga podświetla z boku wyświetlacz. Sprawdź w ciemności, czy żadna z nich nie świeci po wciśnięciu przycisku LIGHT.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@TomG80

Tak jak mówiłem zegarek bardzo mi się spodobał jak tylko go zobaczyłem.

Naprawdę szkoda mi go odsyłać i zastanawiam się czy ja czegoś nie wyłączyłem. Dodatkowo zauważyłem że po wciśnięciu 4 przycisków  (DISPLAY, MODE, ALTI COMP) na wyświetlaczu cyfrowym pojawia się funkcja HOD. Jest to jakiś test wyświetlacza. Na watchuseek jest coś tam opisane o trybach serwisowych więc może przez przypadek nie zauważyłem wszedłem tam i coś przestawiłem. Testował ktoś te tryby serwisowe i jest któryś od podświetlenia?

post-105935-0-04037900-1534071785_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cz4rli

Witam szanowne grono, zegar zakupiony na eglobal wersja czarna miał być na początku GW 9400, ale koniec końców padło na GWG1000 dzięki temu forum , na 2 dzień po odebraniu zegarek popłynoł na 2 dniowy spływ kajakowy dostał rykoszetem z Deet 50% i na bezelu pojawiły się plamy :/ przemyte acetonem kosmetycznym popaliły kauczukowy bezel.. jedene co mi pozostało to zamówiłem nowy 2fcf38a0753cda72945775022f84dfcb.jpg

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cz4rli Witam, od razu zamówiłeś nowy? hmm - trzeba było jeszcze poczytać trochę to forum - jest tu wielu entuzjastów "zniszczonych" zegarków :) Rysy, otarcia itp. wtedy dopiero nadają takiemu zegarkowi odpowiedni charakter ... :) Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cz4rli

Cześć Jacek, przepraszam moja wina kiepsko to opisałem, kupiłem nowy bezel na szczescie jest taka opcja:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czarli, innymi słowy mówiąc, warto uważać, aby przypadkiem nie potraktować Mudmastera jakimś środkiem owadobójczym? To w sumie przydatna informacja, biorąc pod uwagę "niezniszczalność" tego modelu. I ten nieszczęsny aceton... 

EDIT: Może macie jeszcze jakieś rady przed czym ewentualnie chronić Mudmastera?

Edytowane przez mateuszmck

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cz4rli - dobrze zrobiłeś - na chemię nie ma rady  :rolleyes: no chyba, że Jacek K. zaproponuje Ci specjalnie dedykowaną folię do GWG-1000.  ;)  Jest w tym temacie specjalistą  :D  :D  :D .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@S.Adi.

Witam,

uderz w stół ... :)

Nie jestem specjalistą od folii ... wyznaję tylko zasadę, że lepiej zapobiegać (zabezpieczać) niż leczyć :D ale rozumiem też inne podejście  :D 

Pzdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@S.Adi.

Witam,

uderz w stół ... :)

Nie jestem specjalistą od folii … 

Ja też nie mam nic przeciwko Twojemu podejściu  :lol:  :lol:  :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i moj. Chyba wszystko na miejscu, ze wskazowkami wlacznie. Pozostaje teraz tylko ogarnac to monstrum i zaczac bawic sie przyciskami.

6d1b5b9784345d997baa52b0dc8b3539.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja też nie mam nic przeciwko Twojemu podejściu  :lol:  :lol:  :lol:

No to mamy porozumienie.

BTW, właśnie listonosz mi przyniósł folię glasser max anti - shock mat (na wymiar). Kupiłem niedawno Phablet Lark 7NS z zamiarem wykorzystania go m.in. jako nawigację. Ma błyszczący ekran i trochę słabo widać. Ta folia załatwi sprawę, no i oczywiście odpowiednio zabezpieczy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest i moj. Chyba wszystko na miejscu, ze wskazowkami wlacznie. Pozostaje teraz tylko ogarnac to monstrum i zaczac bawic sie przyciskami.

Piękny - gratuluję  :)

Niech się nosi  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cz4rli

Panowie środki na komary i inne podobne na 100% nie odwracalnie pozostawiają plamy ciężkie do usunięcia nawet dla acetonu. Załączam zdjęcie gdzie bezel jest po czyszczeniu a i tak nie usunął wszystkich plam. Przytrafiło mi się to po 3 dniach od zakupu, troszkę za szybko na tego typu uszkodzenia, dodam tylko że na pasku nie ma śladu po deet co jest ciekawe. 53d2f20d667e1eb5ca3f3cd8a2eb00bf.jpg

Nowy bezel mam w domu, po obejrzeniu filmu Matej Matej jak go wymienić po wakacjach będę działał. Pozdrawiam 43b1d34030337cfa8f3bc76d365e69a5.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do trybu serwisowego, to moze faktycznie, jest tam opcja, do wylaczenia swiatelka, jest w cholere rozbudowane z nazwami nie do ogarniecia raczej, a filmiku z omowieniem tego nie ma, wiec ja tylko w jakas opcje wlazlem, okazala sie testem wyswietlacza, wylazlem i zostawilem. Chcialem tylko sprawdzic oryginalnosc zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ch4rli

Jak ściągniesz stary bezel to przeleć go całego deetem,offem itp.. i zobacz jak będzie wyglądał. Jak nie da się doczyscic to trzeba czyścić tym czym się pobrudzilo

Edytowane przez GeRmAnOs

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi