Bakus80 32 #701 Napisano 22 Listopada 2015 Cena ok :-) zegarek warty jest tej ceny,ale jak się ustawi inną strefę czasowa to i według niej robi aktualizacje czasu. Nie ma tak jak w innych modelach oddzielnego Word time i oddzielnego na strefę czasowa dla regionu. To jest słabe. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość davidofx #702 Napisano 22 Listopada 2015 A po o mi strefa czasowa?? Skoro lecę do japan ustawiam japan i mam czas japan. Wysłane z mojego SM-N920G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #703 Napisano 22 Listopada 2015 A jak masz kogos z rodziny w japoni i chcesz wiedzieć która jest tam godzina? Wiesz w tańszych modelach ten problem jest rozwiązany , szkoda że tu ktoś zapomniał. Nie jest to wielki problem,ale jednak niedociągnięcie jest :-(. Ale i tak jedt to kozak w Casio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość davidofx #704 Napisano 22 Listopada 2015 To ustawiasz japan i widzisz która tam godzina i wiesz czy budzić czy nie Wysłane z mojego SM-N920G 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #705 Napisano 22 Listopada 2015 No znowu trzeba ustawić na Paryż bo jeśli nie to ustawi mi czas główny na inny. Za duzo kombinacji. Zwłaszcza że i w prw 2500 i gb x6900 jest to rozwiązane super. Wiec dlaczego tu nie ma? Dobrze jest życie ułatwiać a nie co chwilkę ustawiać nowe czasy. Ostatnio zapomniałem przestawić i rano pokazywał mi złą godzinę, troszkę lipa. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #706 Napisano 22 Listopada 2015 Ale więcej sie nie czepiam. Tylko zwróciłem uwagę na ten problem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23165 #707 Napisano 22 Listopada 2015 Bakus80, nie czepiasz się tylko słuszna uwaga z Twojej strony Jeśli tak jest to niewątpliwie minus dla zegarka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #708 Napisano 22 Listopada 2015 Niestety tak jest :-( 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #709 Napisano 22 Listopada 2015 Ale piza tym ten zegarek ma tylko plusy i to duże, jest mega zauważalny :-)) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość davidofx #710 Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) No kolega ma diesela i zdziwiony że takie duże gshocki są Moim zdaniem największy plus to indeksy są bardzo dobrze w nocy widoczne bez podświetlenia ledem oczywiście bo wtedy wali po galkach Wysłane z mojego SM-N920G Edytowane 22 Listopada 2015 przez davidofx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Azazelo 1 #711 Napisano 22 Listopada 2015 Coś chyba nie do końca wiem o co chodzi z tymi zmianami strefy czasowej. Możecie to jaśniej wyłożyć. Ja mam gw a1100 i nie wiem jak to wygląda w innych zegarkach więc może stąd moje niezrozumienie.Co do zasady synchronizacji to jasne jest, że z każdego nadajnika na świecie otrzymuje się ten sam czas UTC a zegarek ma ustawione różnice czasowe pomiędzy UTC a strefami (nie wchodze w szczegóły czas letni czas zimowy) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dymar3 253 #712 Napisano 22 Listopada 2015 Witam koledzy:) Dołączam sie do tematu bo też rozwaam zakup tego modelu, choć najpierw go przymierze bo troszke mnie przereża jego wielkośc lubie g-shocki i tym samym duże zegarki ale tu obawiam się,że to rozmiary są wręcz karykatyralne:) No ale zobacze jak będzie lezał na ręce:) Mam pytanko, czy zegarek ma wskaźnik naładowania baterii? i czy dokładne są wskazania termometru? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #713 Napisano 22 Listopada 2015 Witam koledzy:) Dołączam sie do tematu bo też rozwaam zakup tego modelu, choć najpierw go przymierze bo troszke mnie przereża jego wielkośc lubie g-shocki i tym samym duże zegarki ale tu obawiam się,że to rozmiary są wręcz karykatyralne:) No ale zobacze jak będzie lezał na ręce:) Mam pytanko, czy zegarek ma wskaźnik naładowania baterii? i czy dokładne są wskazania termometru?Zegarek jest duży ale bez przesady na moim nadgarstku 18-19 leży i wygląda dobrze Ma wskaźnik,co do termometru standard zegarek pokazuje idealną temperaturę po odłożeniu na 25 minut 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkk 1 #714 Napisano 22 Listopada 2015 Ziko, bardziej 18 czy 19?Moglbym prosić kogoś z 18cm nadgarskiem o fotkę z mudem w akcji? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bakus80 32 #715 Napisano 22 Listopada 2015 Witam koledzy:) Dołączam sie do tematu bo też rozwaam zakup tego modelu, choć najpierw go przymierze bo troszke mnie przereża jego wielkośc lubie g-shocki i tym samym duże zegarki ale tu obawiam się,że to rozmiary są wręcz karykatyralne:) No ale zobacze jak będzie lezał na ręce:) Mam pytanko, czy zegarek ma wskaźnik naładowania baterii? i czy dokładne są wskazania termometru?Wskaźnik naładowania baterii jedt gdy dłużej przytrzymasz przycisk mode (lewy dolny) pokazuje sie wtedy np. M time to znaczy średnio naładowany u H time oznacza że zegarek naładowany jest na maxa. Jeżeli chodzi owskazywanie temp. to robi to rewelacyjnie, ale właściwa temp otoczenia będzie tylko wtedy gdy zdejmiesz go z ręki i dasz chwilkę na złapanie temp otoczenia. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #716 Napisano 22 Listopada 2015 Na prośbe Majkka Mudmaster na nadgarstku 18,5cm 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkk 1 #717 Napisano 22 Listopada 2015 Bardzo dziękuję ziko Mój jest nieco mniejszy ale się nie zniechęcam ! W sobotę lecę przymierzyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #718 Napisano 22 Listopada 2015 Zapytaj w sklepie profit zegarki mnie zaproponowali 2373zl 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Majkk 1 #719 Napisano 22 Listopada 2015 Zapytaj w sklepie profit zegarki mnie zaproponowali 2373zl Nie odpowiadają mi od kilku dni na gg Najpierw i tak chcę przymierzyć. Jeżeli nie będzie "gigantyczny" to mam opcję sprowadzenia ciut taniej. Jednakże przymiarka najpierw musi być! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #720 Napisano 22 Listopada 2015 Ja kupiłem mojego u tomo z allegro jedyny minus to brak polskiej instrukcji... Ale kolega davidofx udostępnił instrukcje i chwała mu za to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyo 27 #721 Napisano 22 Listopada 2015 A z gwarancją jak jest u niego jest? Dostałeś jakiś dowód zakupu? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #722 Napisano 22 Listopada 2015 Tak mam dowód zakupu gwarancja 3 lata 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziko739 44 #723 Napisano 22 Listopada 2015 U tomo poszedł kolejny czarny gwg panowie kto kupił 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość davidofx #724 Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) A z gwarancją jak jest u niego jest? Dostałeś jakiś dowód zakupu? Ta Gwarancja w Polsce jest nie ważna! tylko w USA.Musisz kupić w Europie i mieć international żeby w Polsce ci uznali. Od Toma ta gwarancja w Polsce jest bezuzyteczna.Nie dajcie się w konia przez niego robic .Zadzwońcie do TT lub zibi to wam powiedzą.Dlatego ja kupiłem w salonie TT z gwarancja ! Która zibi mi uzna! On dobrze przycina na zegarkach. Za taką kwotę jak on sprzedaje można w Polsce kupić na gwarancji A jak komuś nie zależy na gwarancji to kupcie jak on w USA i na polskie będzie 1 800zl Wysłane z mojego SM-N920G Edytowane 22 Listopada 2015 przez davidofx 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11595 #725 Napisano 22 Listopada 2015 (edytowane) Gwarancja w Polsce jest nie ważna! tylko w USA. Od Toma ta gwarancja w Polsce jest bezuzyteczna. Nie jest bezużyteczna, bo tomo daje swoją gwarancję, jak i wielu innych importerów, a to że ZIBI jej nie honoruje, to już inna para kaloszy.To tomo zajmuje się wysyłką zegarka w razie naprawy do serwisu (pewnie w USA, no chyba, że ma jakieś kontakty w PL lub sam naprawia ) Edytowane 22 Listopada 2015 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach