Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Udało się przejrzeć sporo stron w tym temacie. Zakochałem się w tych "kwadratach" :)

Ogólnie poluję na jakiś model, ale nigdzie nie mogę znaleźć dokładnej nazwy modelu z taką zielonkawą?? tarczą. Wygląda bardzo vintage i taki bym chciał.

Są takie jeszcze w sprzedaży? Jeśli tak, to prosiłbym o jakieś namiary. :)

Chodzi o taki jak kolega GitBit ma w avatarku. :) 

Edytowane przez Thazek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się w całej rozciągłości, potrzebowałem chyba tylko potwierdzenia tego co sam już zdecydowałem ;) dzięki za uwagę o kolorach, nie widać tego dobrze na zdjęciach w aplikacji allegro na telefon.

Czy wyświetlacze negatywy też w świecie zegarków można kupić?

Zapewne da się zamówić musiałbyś napisać do nich maila z zapytaniem ale cena będzie z pewnością wyższa niż w Zibi a czas oczekiwania zbliżony.

Udało się przejrzeć sporo stron w tym temacie. Zakochałem się w tych "kwadratach" :)

Ogólnie poluję na jakiś model, ale nigdzie nie mogę znaleźć dokładnej nazwy modelu z taką zielonkawą?? tarczą. Wygląda bardzo vintage i taki bym chciał.

Są takie jeszcze w sprzedaży? Jeśli tak, to prosiłbym o jakieś namiary. :)

Chodzi o taki jak kolega GitBit ma w avatarku. :)

Zielonkawy LCD był montowany oryginalnie w DW-5600CS-9 jednak ten model nie jest już produkowany i dostępny w sprzedaży. Mój to customowa wersja połączenie LCD z DW-5600CS-9 szybki od DW-5600E, koperty od DW-5030-1 bezela od DW-5600MT i branzolety od GW-M5610BC ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego GitBit, a czy ten pasek koloru żółtego do GW-M5610 to wersja standard czy jest miękki jak ten do 5000?

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek od GW-5000 jest jednym z nie wielu tak miękkich i elastycznych pasków. Żółty nie jest tak mkękki.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chociaż trochę jest przytulniejszy niż ten standardowy montowany w 5610?

Noszę się z zamiarem zakupu bezela i paska w kolorze ale nie ukrywam że ręka przywykła do tej miękkości z GW5000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest inny pasek szerszy niż ten standardowy i inaczej układa sie na nadgarstku ale nie tak dobrze jak ten od GW-5000.

Elastycznie jest bardzo zbliżony do tego standardowego.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki, chyba i tak spróbuję

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit 

Dzięki za odpowiedź. :) Szkoda, że ich już nie ma w sprzedaży. W takim razie mam jeszcze jedno pytanie. Jaki dokładnie model widnieje na tym filmiku z tą ciemną tarczą? Bo jak nie ma nigdzie z tą zielonkawą, to podoba mi się ten z ciemną.

Szukałem, ale znalazłem takie jak  ja to mówię: "all back" a ja chciałbym żeby miał ciemną tarczę i jeszcze do tego jakiś kontrast w postaci jaśniejszych napisów (białe, czerwone)

:) 

Edit:

Chyba udało się poszukać: to jest model dw5600hr-1 ? :)

Gdzie kupić najpewniejszy zegarek z tej serii? Jakie sklepy polecacie? 

Edytowane przez Thazek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak jest to DW-5600HR

W takim razie muszę go zakupić. A ten sklep jest pewny? Kupował już ktoś coś z niego? :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapewne da się zamówić musiałbyś napisać do nich maila z zapytaniem ale cena będzie z pewnością wyższa niż w Zibi a czas oczekiwania zbliżony.

Na stronie nic nie mogę znaleźć, na alle tez niezbyt, pokazuje mi wyświetlacze do kalkulatorów :) Internet mnie poinformował że negatyw na wyświetlaczu robi się >>TAK<<

Ciekawe, napewno tanie, ale jak nie wyjdzie może być problem :D

Mogę prosić o rozjaśnienie tej kwestii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma co się bawic w folie polaryzacyjną bo efekt bedzie kiepski.

Koszt nowego wyświetlacza w zibi to około 15PLN. 

Jak Ci zależy na negatywnym LCD to zamów w Zibi, napisz do nich maila [email protected] 

Możesz też napisać zapytanje na allegro do świata zegarków o możliwość zamówienia LCD ale tak jak już napisałem Ci wcześniej cena zapewne będzie wyższa niż w Zibi a czas oczekiwania zbliżony.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za odpowiedź. Już widzę, że ciężko o takiego będzie. Jedynie jakieś zagraniczne sklepy internetowe... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

GitBit - ten adres chyba juz nie jest aktualny

Bo po wyslalniu maila do nich ,pr\zeszla mi wiadomosc bym sprawdzil maila bo ten,podobno jest nie prawidlowy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest aktualny, od pewnego czasu wszystkie zamówienia realizują z tej skrzynki żeby nie bylo burdelu tak jak wcześniej że każda z Pań miała wslasną skrzynke przez co ciągle były jakieś problemy. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam, ostatnio pisałem do Pani Bogumiły a maila z potwierdzeniem zamówienia dostałem z adresu [email protected] 

W historii wiadomości było przekierowanie od Pani Bogumiły na powyższy adres mailowy. 

GW-9400-1__GW-M5610-1__GD-X6900-1__GX-56BB-1__GW-M5610-1[MOD]__GW-6900BC-1__DW-6900NB-7[MOD]__GW-6900-1[MOD]__GXW-56-1B__GWN-Q1000-1A__GWG-1000-1A3__MTG-S1000D-1A4__GW-M5610-1__G-9300_1__GW-6900BC-1__GW-9300DC-1__GW-500U-1__GW-9430EJ-9__GW-5000-1__SBDC033__GW-9200-1__Garmin7Xpro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Zibi 4 tygodnie oczekiwania na wyświetlacz. Istnieje jakaś alternatywa, jakieś zagraniczne sklepy? Tyle to z Chin przesyłka idzie, a nie raz szybciej :D

Edytowane przez dopeman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 tygodnie to bardzo optymistyczna wersja jak na zibi :P

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja raz blisko pół roku czekałem na czesci z Zibi

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi