Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

:D  moim zdaniem wygląda fajnie ;)

No ale to jest najważniejsze  reszta jest nieważna ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Może być do prostokąta?! :)

93e64bab5fa8df6e46d14420ec24e674.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spacer :)

Fajne kosteczki aż miło popatrzeć, pozdruchy!  :)

Kwiatek, dobry prostokąt nie jest zły ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, taka prośba. Mógłby ktoś podać zróżnicowanie wielkości "kwadratów" ? To znaczy w jakich szerokościach występują koperty kwadratowych G-shocków. 

Skąd pytanie ? Przymierzałem dziś GW-M5610 i zobaczyłem na nadgarstku mikrego "grzdyla"  :P  Jeszcze rok temu, jak miałem DW-5600 w negatywie, to myślałem, że mam duży zegarek. Kinga sprzedałem, bo wyglądałem jak z filmu SF, a teraz ten 5610 jest zdecydowanie za mały. Czy seria 5600 ma (poza Kingiem) ma zróżnicowaną wielkość kopert ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

One się różnią (bo bezele nie zawsze do siebie pasują), ale to są różnice typu: milimetr w tą, milimetr w tamtą.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest taka opcja, że sama budowa bezela sprawia wrażenie zegarka nieco większego i masywniejszego ? Bo inaczej nie umiem sobie tego wrażenia wytłumaczyć. Póki co, zakup G-5600 (który podobno ma identyczną budowę, co GW-M5610) stoi pod znakiem zapytania, będzie za mały  :blink:  Jeszcze "ktoś, coś"....?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem gw-m5610 i dw5600, do gw nigdy nie wrócę bo malutki DW wygląda optycznie lepiej, wydaje się większy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czerwone twarze :)

gwx-5600_grx-5600ge.jpg

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem gw-m5610 i dw5600, do gw nigdy nie wrócę bo malutki DW wygląda optycznie lepiej, wydaje się większy. 

Jednak !

Bezel przylega do koperty, nie da się go bardziej "nadmuchać".  ;)

Jasne, że nie. Mi bardziej chodziło o sam kształt bezela.

GW-5600 to miał być kwadratowy Solar bez radia z pozytywnym czytelnym wyświetlaczem. Teraz odpadł. Czy ktoś poleci coś w zamian ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jest taka opcja, że sama budowa bezela sprawia wrażenie zegarka nieco większego i masywniejszego ? Bo inaczej nie umiem sobie tego wrażenia wytłumaczyć. Póki co, zakup G-5600 (który podobno ma identyczną budowę, co GW-M5610) stoi pod znakiem zapytania, będzie za mały  :blink:  Jeszcze "ktoś, coś"....?

DW-5600, GWX-5600, GRX-5600, GW-5000, GW-5035, DW-5000, DW-5030, GB-5600 są tej samej wielkości i są minimalnie większe od GW-M5610, GW-M5630, GLS-5600, GLX-5500, G-5600, GW-S5600, DW-D5600P które z kolei również są tej samej wielkości. 

Istnieją też większe kostki jak DW-5300 ale ciężko to już staruszek i ciężko go dostać w przyzwoitym stanie. Lub GW-5600J ale niestety radio w tym modelu nie działa w europie i jeszcze DW-56RTB. 

Czerwone twarze :)

Przejrzałem wczoraj listę PacParts i mam wszystkie referencje potrzebne do złożenie wersji GRX w wersji Globe. Zastanawiam się tylko czy jest sens go składać patrząc na czytelność jego LCD.. mysli.gif

Kolor wyświetlacza jest spoko do kolekcji jak znalazł ale jego czytelności pozostawia wiele do życzenia niestety. Nie mogę pojąć czemu nie zrobili w nim czarnych cyfr.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit - dziękuję za zestawienie. Podpowiesz, które z tych "minimalnie większych" to Tough Solar i pozytywny wyświetlacz ? Te modele, które są wyraźnie większe są trudno dostępne albo zbyt dużo kosztują, o solarze nie wspominam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GitBit - dziękuję za zestawienie. Podpowiesz, które z tych "minimalnie większych" to Tough Solar i pozytywny wyświetlacz ? Te modele, które są wyraźnie większe są trudno dostępne albo zbyt dużo kosztują, o solarze nie wspominam.

Bierz g-5600 z allegro za 319 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to G-5600 jest ten mniejszy. Światopogląd mi się zburzył  :huh:  Zaraz przyjdzie mudman albo jakiś inny potworek i razem z Rangemanem pogrzebią moją ideą fajnego g-shocka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam obecnie gw 5600j,jest moim zdaniem największy z popularnych g i najbardziej czytelny ,cyfry większe !Tylko jak pisał wcześniej GitBit nie działa synchro w Europie .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

GW-M5610 również ma czytelne cyfry jeśli to masz na myśli, w tym modelu siedzi dokładnie ten sam moduł (3159) co w GW-5000

Ale to G-5600 jest ten mniejszy. Światopogląd mi się zburzył  :huh:  Zaraz przyjdzie mudman albo jakiś inny potworek i razem z Rangemanem pogrzebią moją ideą fajnego g-shocka.

Tak G-5600 to jest ten mniejszy natomiast różnica wielkości kopert między jednymi a drugimi kwadratami jest naprawdę zmikoma i idzie w milimetry. Zauważalnie większy jest GW-5600J także jeśli nie przeszkadza Ci brak synchronizacji w europie to może warto nad nim się zastanowić. Ewentualnie GW-5000 lub najtańsza opcja DW-5600E bez radia i solara i słabszy kontrast cyfr. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewien tej zauważalnie większej koperty GW-5600J? Miałem go, ale nie odniosłem wrażenia, że jest większy niż standardowy GW-M5600.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ponad 3mm dłuższy od DW-5600 a od GW-M5610 o ponad 5mm.

Tak jak napisalem te różnice idą w milimetry ale są zauważalne. 

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi