RedSiedemosiem 2 #4476 Napisano 15 Maja 2018 @Diego04: gratuluje! 0 Kupie ciekawe kolorystycznie kwadraciaki DW/GXX-5XXX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #4477 Napisano 16 Maja 2018 Diego04, ja również gratuluję. I szybkości w sprowadzeniu tego modelu, i samego modelu. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #4478 Napisano 16 Maja 2018 @tomaliusz Też zrobił bym chętnie comeback, ale mój dawno poszedł w świat i teraz tego żałuję patrząc na Twoje zdjęcie @Diego04 Gratuluję świetnego zegarka. Wygląda super na Twojej ręce respect - jak przyciski, jest różnica w twardości i wygodzie obsługi?- bluetootha można wyłączyć?- fotki od dołu też mile widziane Przyciski ok, nie widzę zasadniej różnicy w skoku i twardości czyli jest dobrze. Są trochę większe i da się to odczuć ale wielkiej różnicy nie ma.Naturalnie BT można wyłączyć tak samo jak i włączyć. Nie jest włączony domyślnie na stałe, byłoby to bez sensu.Postaram się podrzucić fotki w wolnej chwili. @Diego04: gratuluje! Diego04, ja również gratuluję. I szybkości w sprowadzeniu tego modelu, i samego modelu. Dziękuję Panowie. Andrzej nie musiałem sprowadzać, jest dostępny w Polsce w oficjalnej dystrybucji. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #4479 Napisano 16 Maja 2018 O, to jestem do tyłu z wiadomościami. Może dlatego, że mnie osobiście ta polerowana stal nie przypadła do gustu. Mimo to nadal gratuluję zakupu, bo ten kwadraciak to bardzo ciekawy model. 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #4480 Napisano 16 Maja 2018 GW-M5610 może mu buty czyścić Ficzery to nie wszystko Musiałem znów oba kupić aby się przekonać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4481 Napisano 16 Maja 2018 Możesz to wytłumaczyć "kwadraciakowemu" ignorantowi? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #4482 Napisano 16 Maja 2018 GW-M5610 może mu buty czyścić Ficzery to nie wszystko Musiałem znów oba kupić aby się przekonać Jak to mówiłem ze dwa lata temu, to się śmiałeś Zmoduj przycisk A na normalny i będzie super. 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artsky 52 #4483 Napisano 16 Maja 2018 Jaki to dokładnie model tej kostki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #4484 Napisano 16 Maja 2018 (edytowane) Możesz to wytłumaczyć "kwadraciakowemu" ignorantowi?Nie wiem czy dam radę to wytłumaczyć "kwadraciakowemu" ignorantowi Jak nie masz sentymentu do "G" z dziecięcych/nastoletnich lat to będzie ciężko No ale spróbujmy ... ten DW to taki babciny rosół lub cioci-babci kluski śląskie, niby wiesz jak je zrobić ale nie wychodzi bo to już nie ten smak jaki pamiętasz Tak jest z DW - klimat, prostota, poczciwa czcionka "G" i.t.d. Jak to mówiłem ze dwa lata temu, to się śmiałeś Zmoduj przycisk A na normalny i będzie super.Nie pamiętam Przycisku nie potrzebuję zmieniać bo mi odpowiada, w tym module po to jest schowany aby pełnił swoją funkcję Dodatkowo nie mam problemu z jego korzystaniem a dwa nawet rzadko z niego korzystam Jaki to dokładnie model tej kostki?DW-5600 Edytowane 16 Maja 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4485 Napisano 16 Maja 2018 Zegarki masz fajne, ale talentu dydaktycznego to już raczej nie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #4486 Napisano 16 Maja 2018 Nie wiem czy dam radę to wytłumaczyć "kwadraciakowemu" ignorantowi Jak nie masz sentymentu do "G" z dziecięcych/nastoletnich lat to będzie ciężko No ale spróbujmy ... ten DW to taki babciny rosół lub cioci-babci kluski śląskie, niby wiesz jak je zrobić ale nie wychodzi bo to już nie ten smak jaki pamiętasz Tak jest z DW - klimat, prostota, poczciwa czcionka "G" i.t.d. Zgadazm się w 100 % czuć klimat po założeniu, do GW przekonywałem sie kilka razu i za każdym razem na krótko. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #4487 Napisano 16 Maja 2018 Przycisku nie potrzebuję zmieniać bo mi odpowiada, w tym module po to jest schowany aby pełnił swoją funkcję Dodatkowo nie mam problemu z jego korzystaniem a dwa nawet rzadko z niego korzystam A używałeś już stopera? W fabrycznym wydaniu pełni funkcję pasa cnoty - niby wszystko jest w zasięgu, ale wkurza na maksa 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #4488 Napisano 16 Maja 2018 Używałem i nie ma tragedii Wolę pazura wcisnąć na reset stopera niż ma mi się sama godzina przestawić z dużego guzika 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #4489 Napisano 16 Maja 2018 Zegarki masz fajne, ale talentu dydaktycznego to już raczej nie ;-)Nauczycielem nigdy nie byłem ale chyba przesłanie zrozumiałeś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #4490 Napisano 16 Maja 2018 Si, nawet do takiego ignoranta jak ja, coś trafiło :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #4491 Napisano 16 Maja 2018 (edytowane) Żarty ... żarty w tym temacie ale w Twoim tempie obeznania w sprawach Seiko niedługo sam się do Ciebie na lekcję zapiszę Edytowane 16 Maja 2018 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Barry Bede 34 #4492 Napisano 16 Maja 2018 ma mi się sama godzina przestawić z dużego guzika Ryzyko wyimaginowane, hipotetyczne, jak śmierć od uderzenia pioruna czy meteoru Jaka byłaby używalność innych modeli z wystającym adjust?Używałem przez lata W800 i mi się to nigdy nie zdarzyło, F91 ma nawet więcej userów... https://goo.gl/images/8Z7TL8 https://goo.gl/images/mpmzS2 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #4493 Napisano 17 Maja 2018 Używałem i nie ma tragedii Wolę pazura wcisnąć na reset stopera niż ma mi się sama godzina przestawić z dużego guzika Jasne, rozumiem.Mnie się bez przerwy przestawia.Tak samo zmieniają mi się tryby i włącza się podświetlenie 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5763 #4494 Napisano 17 Maja 2018 Jasne, rozumiem.Mnie się bez przerwy przestawia.Tak samo zmieniają mi się tryby i włącza się podświetlenie A bardzo ciasno zakładasz zegarek? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #4495 Napisano 17 Maja 2018 Emotikon oznacza, że robię sobie jaja.Ale odpowiedzieć mogę: nie zakładam ciasno, bo nie lubię jak mnie ciśnie. Dlatego nie noszę "rurek" i stringów też nie noszę 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AndrzejMick 82 #4496 Napisano 17 Maja 2018 0 Screwback. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5763 #4497 Napisano 17 Maja 2018 Emotikon oznacza, że robię sobie jaja.Ale odpowiedzieć mogę: nie zakładam ciasno, bo nie lubię jak mnie ciśnie. Dlatego nie noszę "rurek" i stringów też nie noszę Emotikon kończy drugie zdanie - a w pierwszym Ci się przestawia - było mówić że to zbiorcze emotikony są i że hurtem dajesz... a nie żeby tu ludzie się przejmowali że Ci się przestawia :D też noszę luźno bo nie lubię jak mnie gniecie i stąd moje zdziwienie że się przestawia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23174 #4498 Napisano 17 Maja 2018 A ja wszystkie przyciski wymienię sobie na te krótkie A 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5763 #4499 Napisano 17 Maja 2018 (edytowane) A ja wszystkie przyciski wymienię sobie na te krótkie A Nic wymieniać nie musisz - wystarczy bezel "rozklepać", przyciski Ci się "schowają" i zrobi się taki "mini King" tylko "plaskaty" O tak: Edytowane 17 Maja 2018 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 10237 #4500 Napisano 17 Maja 2018 (edytowane) Nic wymieniać nie musisz - wystarczy bezel "rozklepać", przyciski Ci się "schowają" i zrobi się taki "mini King" tylko "plaskaty" O tak: https://www.youtube.com/watch?v=x0jKQZRn9lM No i mam motywację by podejść do kostki po raz piąty. Edytowane 17 Maja 2018 przez Jogi 0 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach