Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Jest ponad 3mm dłuższy od DW-5600 a od GW-M5610 o ponad 5mm.

Tak jak napisalem te różnice idą w milimetry ale są zauważalne. 

Hmm...

5600-group.jpg

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest pewien problem z dostępnością GW-5600J, ale póki co, to najlepsza propozycja. Na synchronizacji mi nie zależy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zdjęcie aż tak dobrze tego nie oddaje jednak widać na nim różnice. Jakbyś sobie przyłożył same koperty od GW-M5610 i tego G-5600J, równo od jakiejś krawędzi to byś zobaczył różnice bez problemu.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@GitBit czerwony ekran jest wg mnie tak samo czytelny jak negatyw w tym modelu i ja nie mam najmniejszego problemu z odczytem godziny. Wszystko zależy od patrzacego i od Twoich wymagań. Ja wyznaję zasadę, że trzeba mieć to ci się podoba, a jak zegarek traci czytelność to po to jest autopodświetlenie, żeby go użyć. Po za tym nie mamy po jednym zegarku, więc możemy sobie pozwolić na na małe szaleństwo :D

Jak idę na rower i potrzebuje szybko odczytywać godzinę w czasie jazdy to biorę g-9300 z mega czytelnym ekranem, a jak chce dostrzec godzinę z 3-4m to patrzę na gulfmastera, bo ma mega czytelne wielkie wskazówki.

Jak chodzi za Tobą Globe to ja bym składał, najwyżej go sprzedasz na fb tam ktoś się na pewno połasi :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i na tym zdjęciu widać ze cyfry w gw5600j są troszkę większe co daje lepszą ich czytelność ,zdecydowanie polecam tego kwadrata nawet bez synchro.

Cool

post-53393-0-60088400-1509968167_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Naświetliliście mi sprawę. Zdecydowałem się na GW-5600J, ale frustruje mnie bardzo utrudniona dostępność niektórych modeli, w tym powyższego. Czy w polskiej dystrybucji jest on w ogóle dostępny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie i nigdy nie był, jest to model na Japonie oraz Stany Zednoczone. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat dziś gw-5600j pojawił się na bazarku, przypadek ? :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, na bazarku nie widzę... Na japońskim ebayu wychodzi ok 800 zł bez ewentualnego vatu i cła :-( Przesadzona kwota ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszła dziś jedna sztuka na all

KmNp6Dr.jpg

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

murcins - wszystko ok., ale ja nie jestem kolekcjonerem i nie cierpię "polować" na upatrzony model. Wielka szkoda, że ciężko ten zegarek bez ceregieli "wyrwać" za te przyzwoite 500 zł. Bo w nim i wielkość i wszystko inne jest dla mnie optymalne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszła dziś jedna sztuka na all

Mój GW-5600J chyba też ma już dni policzone.

Ale faktycznie też długo go szukałem.

Edytowane przez Diego04

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuba a co Ty sie tak wyprzedajesz? Nawet stalowa zakrętka już na OLX wypłyneła. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakoś tak idą pod młotek nieużywane egzemplarze. Ale bez ciśnienia.

Edytowane przez Diego04

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zorientowałem się co do GW-5600J i raczej zrezygnuję ze względu na cenę i mocno utrudnioną dostępność. Pozostaje wrócić do zestawienia GitBit-a i wybrać coś z tych "nieco większych". Tylko, że seria DW-5600 jest chyba bez solara ?! Czy jest jakiś zegarek tej serii z pozytywnym wyświetlaczem (negatyw miałem DW-5600BB - dla mnie tragiczna czytelność) z automatycznym podświetlaniem tarczy ? Zdaję sobie sprawę, że w tym przypadku baterię żre dość szybko.

W związku z pewnym rozczarowaniem, na drodze poszukiwań optymalnego "kwadrata", coraz częściej spoglądam w kierunku mudman/rangeman/riseman. Tyle, że musiałbym na nie spojrzeć okiem czystego utylitaryzmu - kwadratowe g-shocki baaardzo mi się podobają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najbardziej optymalnym rozwiązaniem jest GW-M5610 jest on minimalnie mniejszy od DW-5600 a ma szystko czego potrzebujesz. Ewentualnie GW-5000 wstalowej kopercie, rozmiarowo taki sam jak DW-5600 ale cena jest dwa razy wyższa od 5610 i też trzeba go szukać za garnicą. 

Zerknij sobie jeszcze na tego G-5600E z allegro za 319PLN.

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

odnośnie wielkości to gdzieś na takie foto trafiłem w sieci....

96fb97f2e3aba63539d3a691fc3ce8c0.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Post czysto informacyjny :)

Grx-5600 ma solar, a Gwx-5600 ma solar i radio oba są wielkości dw-5600. Niestety trudno znaleźć modele z pozytywowym ekranem. Są to grx-5600a-4 (różowy), grx-5600srf (trudno dostępny limitowany model), gwx-5600-1jf (chyba był dostępny tylko w Japonii), gwx-5600wa-7 (dość nowy model może pojawi się w Polsce ale jest wysoko wyceniony :( )

Niestety jest to seria serferska więc ma dużo kolorów i wzorów, ale bezel pasuje od wszystkich dw-5600. Co do negatywów to istnieje możliwość zmiany wyświetlacza na pozytywny ale to kolejne utrudnienie ;)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś na forum wspominał o bransolecie kompozytowej do 5600 i, że pisał szerzej o niej w dziale technicznym. Nie mogę tego znaleźć, może mi ktoś pomóc ? Próbuję znaleźć informacje do jakich modeli ona pasuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta ta pasuje do wszystkich kwadratów z serii 5XXX prócz DW-5000c i DW-5600c oraz do wszystkich GW/DW-6900. 

Jest to bransoleta od modelu GW-M5610BC jej koszt to około 220PLN w Zibi lub 330 na allegro. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta ta pasuje do wszystkich kwadratów z serii 5XXX prócz DW-5000c i DW-5600c oraz do wszystkich GW/DW-6900. 

Jest to bransoleta od modelu GW-M5610BC jej koszt to około 220PLN w Zibi lub 330 na allegro. 

A dokładniej nie pasuje do DW-5600C i starszych, czyli nie pasuje do tych z szerokością w uszach 18mm. ;)

Właściwie to bransoleta będzie pasować do staruszków, bo pasek 16 mm zakładałem do staruszków z rozstawem 18 mm i trzymał się bez problemu nawet nie przesuwał się na teleskopach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właściwie to bransoleta będzie pasować do staruszków, bo pasek 16 mm zakładałem do staruszków z rozstawem 18 mm i trzymał się bez problemu nawet nie przesuwał się na teleskopach.

Pasek tak, ale nie bransoleta. Próbowałem.

Screwback.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi