Daito 5901 #8726 Napisano 12 Czerwca 2020 47 minut temu, Sol napisał: A nie można się przejrzeć w lustrze, albo sobie zrobić zdjęcia i ocenić? Możesz wierzyć albo nie ale to nie to samo... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mc9 1055 #8727 Napisano 12 Czerwca 2020 hej, gdzie obecnie najtaniej w PL można wyrwać GW-M5610-1ER? Kaktus ma po 400,90, znajdzie się coś jeszcze niżej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siwus90 69 #8728 Napisano 12 Czerwca 2020 49 minut temu, mc9 napisał: hej, gdzie obecnie najtaniej w PL można wyrwać GW-M5610-1ER? Kaktus ma po 400,90, znajdzie się coś jeszcze niżej? https://timeontime.pl/casio/572-zegarek-meski-casio-gw-m5610-1er-4971850966166.html + kod #LATO2020 = 388,55 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mc9 1055 #8729 Napisano 12 Czerwca 2020 o, dzięki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4953 #8730 Napisano 13 Czerwca 2020 . 4 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8731 Napisano 13 Czerwca 2020 Panowie wiem, że to nie kostka ale jak już się w tym wątku udzielam... No więc czytam sobie o g shockach i trafiam na coś takiego: https://www.timetrend.pl/meskie-casio-g-shock/21525-casio-mr-g-exclusive-mrg-g2000ht-1adr-4549526161551.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=casio-mr-g-exclusive-mrg-g2000ht-1adr&utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting Ok, ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego on kosztuje 36k pln? Serio pytam 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8732 Napisano 13 Czerwca 2020 1 minutę temu, Noodles napisał: mógłby mi wytłumaczyć dlaczego on kosztuje 36k pln? Serio pytam Bo to topowy model G , wykorzystujący najlepsze , najnowsze materiały i technologie, robiony ręcznie w specjalnej fabryce w Japonii. Cena zapewne dodatkowo podniesiona przez producenta dla podwyższenia prestiżu tej serii. W sumie żadnej filozofii w tym nie ma bo ogrom marek (nie tylko zegarkowych) robi takie zabiegi dla swoich topowych produktów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8733 Napisano 13 Czerwca 2020 A to już jest wyższy poziom bycia nerdem - gshock w cenie rolexa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
paul221 40660 #8734 Napisano 13 Czerwca 2020 👍😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #8735 Napisano 13 Czerwca 2020 6 godzin temu, Noodles napisał: ... Ok, ktoś mógłby mi wytłumaczyć dlaczego on kosztuje 36k pln? Serio pytam 🤔 Tanio już było 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #8736 Napisano 14 Czerwca 2020 Kupujący takie produkty snoby, dają producentom wodę na młyn.Tutaj nie chodzi o nowe technologie, a wyłącznie o "prestiż"... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8737 Napisano 14 Czerwca 2020 Dwa pytanka: -Czemu kostka się nie połączyła z tel o 6:30? Tel w nocy leżał obok zegarka -z tarczy zniknął napis "rcvd". Czemu skoro ostatnie synchro było o 0:30? T9 kiedy ten napis w końcu jest? Życzę miłej niedzieli wszystkim kostkofilom! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #8738 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Uuuu Panie, lepiej zapomnij o tym i się ciesz zegarkiem bo to doktorat można zrobić na tym 🤭 Wymuś synchro BT lub RC ręcznie a najlepiej rozparuj zegarek z tel. i korzystaj z RC automatycznie No chyba że chcesz się doktoryzować w rzeczonym temacie 😈 Edytowane 14 Czerwca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8739 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Acha, czyli rozumiem to są jedne z tych funkcji co powinny działać a w praktyce czasem działają dobrze a czasem po swojemu? i "RCVD" czasem się pokaże prawidłowo a czasem niet? Nie nie, doktorat to nie dla mnie widziałem ile to gówno kosztuje zdrowia u znajomych Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8740 Napisano 14 Czerwca 2020 15 minut temu, Noodles napisał: Dwa pytanka: -Czemu kostka się nie połączyła z tel o 6:30? Tel w nocy leżał obok zegarka -z tarczy zniknął napis "rcvd". Czemu skoro ostatnie synchro było o 0:30? T9 kiedy ten napis w końcu jest? RCVD pojawia się tylko dla synchronizacji radiowej , przy łączeniu z telefonem znika. Jeśli chcesz się cieszyć tym napisem przez cały dzień musisz rozłączyć zegarek z aplikacją. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8741 Napisano 14 Czerwca 2020 Po ręcznymwymuszeniu synchro przez BT napis "rcvd" się pojawia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #8742 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) I się zaczyna 🤣😂 Nic nie znika lub Tomek źle tłumaczy 😉 Jak będziesz miał wyłączoną aplikację G (musi być cały czas w stanie czuwania) lub BT w tel. lub automatyczne łączenie w aplikacji to zegarek będzie próbował się połączyć bo jest sparowany z urządzeniem a siłą rzeczy się nie połączy bo nie ma jak i napis znika 😉 Edytowane 14 Czerwca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8743 Napisano 14 Czerwca 2020 Teraz sprawdziłem i rzeczywiście po synchronizacji z telefonem napis też się pojawia - mój błąd. Generalnie ta apka to tylko bajer , w normalnym , codziennym użytkowaniu najlepiej rozparować i korzystać tylko z radia (od czasu do czasu jedynie sparować aby sprawdzić stan naładowania). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8744 Napisano 14 Czerwca 2020 Heh czyli dobrze rozumiem, że zegarek próbuje się te 4 razy dziennie połączyc przez BT ale mu się uda tylko wtedy kiedy apka jest włączona i telefon wybudzony? Przecież to bez sensu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #8745 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Edytowałem posta wcześniejszego Tomek, to nie bajer ale trzeba wiedzieć co i jak. Generalnie wszystko działa jak należy, tylko bez sensu jest jak zegarek sparowany to szuka 4x na dobę połączenia w celu synchronizacji czasu przez BT a jak zegarek ma wyłączone BT lub nie ma aplikacji na czuwaniu lub nie ma w auto ustawieniach to nie znajdzie i mimo że złapie np. RC po drugiej dobie bo nie złapał BT to i tak napis potem zniknie bo i tak szuka BT mimo wyłączonej aplikacji i tylko rozparowanie rozwiązuje problem jeżeli nie masz ciągle włączonej aplikacji z ustawienie auto i oczywiście załączonego BT na stałe a i tel. blisko zegarka 😀 Zapomniałem jeszcze dodać że niektóre aplikacje oszczędzające baterie w smartfonie muszą dopuszczać aplikacje 😉 6 minut temu, Noodles napisał: Heh czyli dobrze rozumiem, że zegarek próbuje się te 4 razy dziennie połączyc przez BT ale mu się uda tylko wtedy kiedy apka jest włączona i telefon wybudzony? Przecież to bez sensu... Wybudzony to zależy od ustawień fona i oszczędzania energii ale apke musisz mieć cały czas aktywną na czuwaniu i BT też. No i automat w aplikacji do łączenia a jak rozłączysz to RC wtedy też nie idzie 😄 Jak automat bez BT to tylko po rozparowanie bo będzie kasować napis sparowanie 😉 Edytowane 14 Czerwca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8746 Napisano 14 Czerwca 2020 Przecież to jest totalnie skopane - zegarek powinien zaciągać automatycznie 4x dobę godzinę przez BT przy wyłączonej apce i wygaszonym telefonie tak jak to robi przy ręcznym naciśnięciu przycisku na kopercie... co za 💩 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #8747 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) Edit: Przepraszam za te literówki i składnię w zdaniach ale tak na szybko z fona i poprawiam 😝 1 minutę temu, Noodles napisał: Przecież to jest totalnie skopane - zegarek powinien zaciągać automatycznie 4x dobę godzinę przez BT przy wyłączonej apce i wygaszonym telefonie tak jak to robi przy ręcznym naciśnięciu przycisku na kopercie... co za 💩 Wygaszony tel. może być, tak jak pisałem zależy to indywidualnie od ustawień w tel. i uprawnień dla aplikacji. Natomiast bez załączonej aplikacji w tle na czuwaniu to BT nie połączy bo z czym? Edytowane 14 Czerwca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #8748 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) No właśnie - jak masz połączony zegarek z apktą, włączony BT w telefonie, apka wyłączona, tryb oszczędzania baterii jej nie usypia, ekran wygaszony, zegarek rozłączony z aktywnego połączenia BT (czyli na tarczy nie ma napisu CNCT) to on powinien 4x na dobę ściągnąć godzinę z tel i wyświetlić napis "rcvd". Tak jak to robi po ręcznym naciśnięciu przycisku na kopercie. Czyli jak dobrze zrozumiałem w zamyśle to ma tak działać ale jest skopane i raz działa raz nie? Edytowane 14 Czerwca 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 19428 #8749 Napisano 14 Czerwca 2020 He , he , Tomkowi wyszedł (prawie) doktorat 😃 Ja tam dalej obstaje przy swoim - pobawić się i rozparować , szkoda życia na rozkminianie przyczyn nieudanej synchronizacji z telefonem . 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23216 #8750 Napisano 14 Czerwca 2020 (edytowane) 9 minut temu, Noodles napisał: No właśnie - jak masz połączony zegarek z apktą, włączony BT w telefonie, apka wyłączona, tryb oszczędzania baterii jej nie usypia, ekran wygaszony, zegarek rozłączony z aktywnego połączenia BT (czyli na tarczy nie ma napisu CNCT) to on powinien 4x na dobę ściągnąć godzinę z tel i wyświetlić napis "rcvd". Tak jak to robi po ręcznym naciśnięciu przycisku na kopercie. Czyli jak dobrze zrozumiałem w zamyśle to ma tak działać ale jest skopane i raz działa raz nie? Jak to literówka i jest włączona apka to z pozostałymi ustawieniami powinno działać jak telefon blisko oczywiście i jak masz przede wszystkim to z foto ustawione na auto które pominąłeś w swoim poście Edytowane 14 Czerwca 2020 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach