Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam, jak jakieś 3 lata temu poszedł na allegro taki sam za ponad 1100, to pojawiły się tutaj komentarza, że przepłacone, teraz 1700 to mało. Chyba czas się przerzucić na akwarystykę :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

3 lata temu to zegarki z Błonia na allegro były za darmo w porównaniu z cenami od pewnego czasu. Oby jeszcze te czasy powróciły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wierzysz w cuda? :) Bo ja raczej realnie patrzę w przyszłość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Szczerze mówiąc to jeszcze jakiś zaś temu miałem nadzieję że to się zmieni :) ale po woli ją tracę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka piękna bratobójcza walka dwóch naszych polskich kolegów forumowych na aukro! :ph34r: Nie wiem czy dołączyć czy nie (choć pierwszy zalicytowałem) :huh:  bo cena już wysoka ale przedmiot pożądania rzadki oj rzadki.. :wub: 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

Pokazuj!

Linka dawaj :D

Edytowane przez Kwiatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka piękna bratobójcza walka dwóch naszych polskich kolegów forumowych na aukro! :ph34r: Nie wiem czy dołączyć czy nie (choć pierwszy zalicytowałem) :huh:  bo cena już wysoka ale przedmiot pożądania rzadki oj rzadki.. :wub:

Cena już bardzo wysoka. Już przepłaciłem - a do oryginału jeszcze trochę mu brakuje. Dołączaj - będzie ciekawiej ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena już bardzo wysoka. Już przepłaciłem - a do oryginału jeszcze trochę mu brakuje. Dołączaj - będzie ciekawiej ;)

No i Kris już sam się przyznał :ph34r: A kolega M też jest ambitny :D A tak swoją drogą Kris jak znajdę coś fajnego gdziekolwiek to albo już to zalicytowałeś albo zalicytujesz za chwilę :angry:  Masakra z Tobą! Jesteś wszędzie! :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka Rakieta pojawiła się na horyzoncie:

post-61474-0-51030000-1448368184_thumb.jpg

Na dobrym chodzie, koperta bez uszkodzeń.

120 zł to dobra cena?

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cena dobra, wydaje mi się, że warto jeżeli w środku siedzi odpowiedni werk, i koperta jest w dobrym stanie. Gdybyś nie brał, to ja chętnie wezmę :D Ale chyba kolega pomylił dział :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu zapytałem bo nie na aukcji to leży, tylko u mojego zegarmajstra :D

Nawet popsuty zegarek dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie tak, ciężko zakwalifikować :) Jak się nie zdecydujesz, to daj info, chętnie kupię taką.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To już po Wostoku?

Państwo naprawi szkody? Oni nie mieli mieć kontraktu na zegarek dla armii rosyjskiej na bazie amfibii 060?

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz noworusy cena +200%. Bo produkcja wstrzymana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulację awansu, dla naszych junior modów, którzy przywdziali już kolor soczystej czerwieni :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulację awansu, dla naszych junior modów, którzy przywdziali już kolor soczystej czerwieni :)

A dziękuję :) Jakbyś nie napisał to bym nawet nie zauważył :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Już wczoraj było widoczne :D 'Ruskie' rosną w siłę ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żółte zdjęcia to efekt nie najlepszego światła, albo złe ustawienia balansu bieli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Definitywnie zły balans bieli, najlepiej manualnie ustawić balans, najlepiej na szarej karcie :D Ale nikt nie będzie inwestował w takie rzeczy, na sporadyczne wystawianie aukcji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Balans bieli można ustawić nawet w prostych aparatach za 300 zeta (fakt, że tylko w kilku ustawieniach, ale można) podobnie jak i funkcję makro. Wystarczy zrobić parę próbnych zdjęć (tak z szacunku do klienta). To na prawdę nie zajmuje wiele czasu. Może wymagam zbyt wiele. 

Definitywnie zły balans bieli, najlepiej manualnie ustawić balans, najlepiej na szarej karcie :D Ale nikt nie będzie inwestował w takie rzeczy, na sporadyczne wystawianie aukcji.

Oprócz szarej karty to jeszcze kalibracja monitora by się przydała, ale ile osób znamy robiących co dwa-trzy miesiące kalibrację???  :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Balans bieli można ustawić nawet w prostych aparatach za 300 zeta (fakt, że tylko w kilku ustawieniach, ale można) podobnie jak i funkcję makro. Wystarczy zrobić parę próbnych zdjęć (tak z szacunku do klienta). To na prawdę nie zajmuje wiele czasu. Może wymagam zbyt wiele. 

Oprócz szarej karty to jeszcze kalibracja monitora by się przydała, ale ile osób znamy robiących co dwa-trzy miesiące kalibrację???  :huh:

Do domowych zastosowań kalibracja mija się z celem. Jeżeli monitor "nie zarabia" na swoją kalibrację to nie ma to sensu. Zgadza się, małpka idzie zrobić naprawdę bardzo dobre zdjęcia. Problem w tym, że wielu ludzi robi telefonem, bo myślą mam 13 mpx to lepiej, bo w małpce mam tylko 5 czy 10. Nie zwracają uwagi na wielkość oraz jakość optyki. Trudno też od każdego 'niedzielnego' sprzedawcy wymagać, aby miał dobrą lustrzankę. Ja lubię robić zdjęcia, to zawsze siedzę i kombinuję. Skończmy może ten temat tutaj, a posty moje i kolegi Candela poproszę o przeniesienie do tematu "dyskusje o wszystkim".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi