sawcio68 101 #1 Napisano 13 Października 2015 (edytowane) Dokupiłem siostrzyczce siostrę bliźniaczkę , różnią się tylko uchwytem przy kominku Edytowane 17 Października 2015 przez cook 1 Pecunia non olet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #2 Napisano 13 Października 2015 Ładne tarcze, przez ciebie zacząłem kupować kieszonki 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #3 Napisano 15 Października 2015 Taki staruszek wpadł mi w ręce... 3 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #4 Napisano 15 Października 2015 Niestety zbyt wiele informacji w sieci nie znalazłem... Można go chyba datować na ok 1765, ale pewności nie mam... 2 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #5 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Chodzi mi po głowie od jakiegoś czasu duży szpindel OOoo koperta piękna bogato zdobiony kok Cudo Panie Edytowane 15 Października 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #6 Napisano 15 Października 2015 Ale to jest mały szpindel ... Jeśli chcesz jakiegoś, to mogę Ci coś poszukać 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #7 Napisano 15 Października 2015 No tak ale ja chciałby jedna sztukę tylko gabarytowo dużą bogato zdobioną - w podwójnym kapslu itd.... z grubym dużym mechanizmem aby widać było pracujące wrzeciono i łańcuch poza tym zdobienia zdobienia zdo.......Jest taka giełda na której bywam i facet ma takie ale ceny wysokie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #8 Napisano 15 Października 2015 Jak wysokie? Jeśli to nie tajemnica... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #9 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Oooo nawet po 300zł przeliczając z euro Edit: Żartuje oczywiście za fajnego który mi się podoba 500 euro - ma kilka tańszych ale one tak do mnie nie mówią jak ten jeden Kiedyś trafię tanio - chce mieć bo jak znajomi nas odwiedzają to pytają co mam nowego - tak bym pokazał jak kiedyś odmierzano czas Edytowane 15 Października 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #10 Napisano 15 Października 2015 To biorę 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #11 Napisano 15 Października 2015 Ja też chcę! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #12 Napisano 15 Października 2015 (edytowane) Ja też chcę! A trzy dni temu pisałem ci że szukam szpindlaka właśnie o taki zegarek mi chodzi - czujesz !!!!! 1700 któryś tam rok !!! to są eksponaty muzealne To jest protoplasta tego co dziś nosimy na ręku - coś wspaniałego Edytowane 15 Października 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #13 Napisano 15 Października 2015 Zazdroszczę Od lat marzy mi się taki szpindlak... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #14 Napisano 15 Października 2015 A trzy dni temu pisałem ci że szukam szpindlaka właśnie o taki zegarek mi chodzi - czujesz !!!!! 1700 któryś tam rok !!! to są eksponaty muzealne To jest protoplasta tego co dziś nosimy na ręku - coś wspaniałegoPamiętam Przyznam szczerze, że kieszonki mnie wzięły i to bardzo mocno 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
STARUSZEK 207 #15 Napisano 15 Października 2015 Bardzo ładny i te panienki super gratulejszyn, kiedyś to jednak bylo rzemiosło i sztuka, dzisiaj to juz szkoda gadać niestety 0 cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy ! Piotr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lec 61 #16 Napisano 15 Października 2015 Bo kiedyś, to podziwiało siępiękne sztuki! a marzyło osztukach pięknych! 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #17 Napisano 16 Października 2015 A trzy dni temu pisałem ci że szukam szpindlaka właśnie o taki zegarek mi chodzi - czujesz !!!!! 1700 któryś tam rok !!! to są eksponaty muzealne To jest protoplasta tego co dziś nosimy na ręku - coś wspaniałegoWg punc circa 1765 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #18 Napisano 17 Października 2015 Wg punc circa 1765Cholera, starszy nawet ode mnie Tak na poważnie - gratuluję wspaniałego zakupu! Sam poszukuję małego szpindlaka, w prostej (niezdobionej) kopercie. Gdyby coś takiego wpadło Ci kiedyś w oko, poproszę Cię o wiadomość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #19 Napisano 17 Października 2015 Będę niedługo w krainie szpindlaków - porobię fotki bo pewien fajny gość ma tego sporo - może któryś Wam sie spodoba (piszę wam ponieważ już kilka osób jest zainteresowanych w tym ja coraz bardziej) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OmegaDeVille 59 #20 Napisano 17 Października 2015 Czekamy Pawle 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #21 Napisano 17 Października 2015 Może istnieje szansa na wydzielenie osobnego tematu o kieszonkach, tak jak ma to miejsce na NAWCC? Tu pytanie do kolegi moderatora 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #22 Napisano 17 Października 2015 (edytowane) Pomysł przedni - temat o kieszonkach odpowiada żywotnym potrzebom dużej części społeczeństwa naszego Forum Oto jeden z ostatnich zakupów - chronograf, prawdopodobnie służbowy SNCF - na Valjoux 5. Edytowane 17 Października 2015 przez Grigoris1 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #23 Napisano 17 Października 2015 ...i jeszcze omegowski Kronan... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5728 #24 Napisano 17 Października 2015 Podpisuje się pod wnioskiem kiniol-a 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #25 Napisano 17 Października 2015 (edytowane) Czyli czekamy na decyzję władz? Tytuł np. "Kieszonkowcy i kieszonki..." Edytowane 17 Października 2015 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach