lec 61 #51 Napisano 21 Października 2015 Ja tam w butach, jak jesteś taki ciekawy. Zawsze to człowiektrochę wyższy. Dodaję do spisutego dziadka. 0 <p>Czasem lec-e w gruchy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #52 Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Tak z ciekawosci.. Nosicie je? Ja mam zawsze ze trzy sztuki na haczykach wiszące i nakręcone nad komputerem - na co dzień nie noszę bo nie ten ubiór Omega i Longines bardzo ładne nawet piękne ale bardziej podoba mi się ten brudas Breguet żeby tylko był większy Edytowane 21 Października 2015 przez Paweł Bury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wróżek Chrzestny 4 #53 Napisano 21 Października 2015 (edytowane) Witam. Temat super, gratuluje pomysłu Ja mam na razie tylko jednego kieszonkowca i jest to pamiątka rodzinna.Już go pokazywałem ale myślę że zegarek zasługuje jeszcze na kilka zdjęć Oto mój Juwelherlog: Edytowane 21 Października 2015 przez Wróżek Chrzestny 0 Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wróżek Chrzestny 4 #54 Napisano 21 Października 2015 i jeszcze parę fotek werku.... 0 Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wróżek Chrzestny 4 #55 Napisano 21 Października 2015 i jeszcze trochę.... 0 Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wróżek Chrzestny 4 #56 Napisano 21 Października 2015 i jeszcze jedna... 0 Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #57 Napisano 21 Października 2015 Bardzo bardzo ładny - nie przesadzaj z polerowaniem niech troszkę patyny nabierze zdobienia będą wtedy wyraźniejsze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #58 Napisano 21 Października 2015 Bardziej się uplastyczni... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wróżek Chrzestny 4 #59 Napisano 21 Października 2015 Kiedyś wyglądał tak: 0 Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wróżek Chrzestny 4 #60 Napisano 21 Października 2015 0 Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #61 Napisano 21 Października 2015 ...a tak w ogóle... to nosicie kieszonki w kieszeniach czy tylko po gablotach kisicie? ...u mnie w ciągłym użyciu miedzy innymi Tissot ... i Le Phare - Latarnia ...te dwa to najczęściej ostatnio w użyciu... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #62 Napisano 21 Października 2015 Do kieszonki wypadałoby miec kamizelkę... 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #63 Napisano 21 Października 2015 ...każda wymówka żeby nie nosić kieszonki jest dobra 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #64 Napisano 21 Października 2015 A mechanizmy pokazać proszę... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szego 2 #65 Napisano 21 Października 2015 Czy nawet z kamizelką nie będzie to wyglądało lekko groteskowo? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #66 Napisano 21 Października 2015 Czy nawet z kamizelką nie będzie to wyglądało lekko groteskowo? Kieszonkowy zegarek w połączeniu z trzyczęściowym garniturem wygląda klasycznie i elegancko.,Groteskowo wygląda zegarek o średnicy 44-45 mm na nadgarstku o obwodzie zbliżonym do 7 cali.Takich przykładów można spotkać wiele w dziale "Jaki zegarek masz dziś na ręku",. Czasami to wygląda tak, jakby dzieciak podp.... ojcu zegarek z szuflady., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #67 Napisano 21 Października 2015 Widuje się czasami jegomościów występujących w kamizelkach bez marynarek, uważających się za wybitnych elegantów... Może nie jestem na czasie ale wydaje mnie się, że jest to strój kelnerów... chyba, że teraz tak jest "trendy" 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wróżek Chrzestny 4 #68 Napisano 22 Października 2015 Ja w sierpniu byłem na urodzinach teściowej ubrany w garnitur z kamizelką i zegarkiem w odpowiedniej kieszeni kamizelki. Mnie się podobał mój ubiór, łańcuszek ładnie się prezentował choć był zasłonięty marynarką ale moja żona jakoś nie umie się przekonać do zegarka kieszonkowego u mnie, mówi że wyglądam jak z poprzedniej epoki Szwagierka jak wyczaiła co ja mam to tylko dziwnie popatrzyła. Nie wiem ale czułem się jakoś trochę dziwnie 0 Nie wierzcie zegarom - czas wymyślił je dla zabawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #69 Napisano 22 Października 2015 ...nie noszę ni kamizelek... ni garniturów... a noszę kieszonki... poza tym jest spory dostęp do starych przywieszek do kieszonek tak różnych od klasycznych dewizkowych łańcuchów... i o ile nie dziwi mnie odbiór noszenia kieszonek wśród "laików" o tyle dziwi mnie fakt tego zdziwienia na forum zegarkowym ale cóż... ewolucja... za dekad kilka noszenie zegarków naręcznych będzie swego rodzaju dziwactwem... a nawet już dziś w wielu kręgach jest wręcz niemodne... a wizażyści... jak mam wrażenie... uzurpują sobie prawo do kreowania gustów... ...no i flaczki mych chroniaków... Tissot i Le Phare ...jak przystało na takie staruszki obydwa z kołem kolumnowym... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #70 Napisano 22 Października 2015 Fajne, zadbane i niezmęczone ręką hobbysty 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #71 Napisano 22 Października 2015 Widuje się czasami jegomościów występujących w kamizelkach bez marynarek, uważających się za wybitnych elegantów... Może nie jestem na czasie ale wydaje mnie się, że jest to strój kelnerów... chyba, że teraz tak jest "trendy" W klasycznej angielskiej elegancji kamizelka może być jedynie noszona jako element trzyczęściowego garnituru albo stroju formalnego, czyli zawsze pod marynarką lub żakietem,Natomiast w tradycyjnym amerykańskim stylu kamizelka występuje jako element wierzchni stroju ale zawsze powinna to być kamizelka typu "fullback vest"(front i tył wykonany z tego samego materiału).Moda taka ukształtowała się w czasach pionierów ponieważ kamizelka była wygodniejsza w gorącym klimacie,nie niszczyła się tak łatwo jak marynarki, ułatwiała jazdę konną a także sięganie po rewolwer i operowanie długą bronią.(być może z podobnych powodów kamizelki zostały ulubionym strojem kelnerów),Po 2 Wojnie Światowej powszechnie stosowanie klimatyzacji w pomieszczeniach sprawiło ,że kamizelki stały się niemodne,a w miastach na wschodzie US byly postrzegane jako atrybut "rednecka" .Obecnie za sprawą hipsterów kamizelki znowu są modne.,Żeby nie tworzyć OT kolejowy Longines C.F.R. z werkiem 19.71 N wyprodukowany w 1928 dla rumuńskich kolei Caile Ferate Romane., 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #72 Napisano 22 Października 2015 Świetny zegarek, też lubię "służbowe", dzięki za wyjaśnienia dotyczące kamizelek 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #73 Napisano 22 Października 2015 Piękny Longinesik - zaraz ktoś zapyta o wskazówki więc uprzedzę - one choć różne są oryginalnym kompletem Piękna sztuka - fajnie że temat się rozwija codziennie zaglądam czy jest coś nowego 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #74 Napisano 22 Października 2015 Dzięki,.W przedwojennej Rumunii było wiele ciekawych zegarków z oznaczeniami służbowymi zarówno dla kolei C.F.R.,bukareszteńskich linii tramwajowych S.T.B. ,armii M.A.N.S.S.A.U.,marynarki wojennej O.M.R. i korpusu pograniczników Corpul Granicerilor., Wracając do etykiety związanej z zegarkami kieszonkowymi to taki zegarek można zakładać na wiele sposobów i nie tylko w zestawie z kamizelkami.,Do kamizelki kieszonkę można założyć na trzy sposoby- Albert,,Double Albert i J-shape.,Można kieszonkę założyć do marynarki zapinając łańcuszek do butonierki, a zegarek wkładamy do kieszonki na poszetke., I co pewnie wyda się najdziwniejsze ,ale oryginalnie kieszeń w kieszeni po prawej stronie spodni typu "jeans dennim" jest przeznaczona na zegarek kieszonkowy i w takim celu została zaprojektowana przez Jacoba Davisa w 1871 roku we wzorze spodni opatentowanych dwa lata później przez Davis&Levi Strauss,.Dlatego bez obawy uchybienia etykiecie można zakładać zegarek kieszonkowy na wszystkie wyżej opisane sposoby,. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fox 207 #75 Napisano 22 Października 2015 ...lonżin fajny... ...moja mosiężna rechocząca puszka... ostatnio leżakuje... prawie ze stajni atlantica... wczesny Kummer... model Integra... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach