Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość fankaDaktarina

Casio Tour

Rekomendowane odpowiedzi

Niech da jeszcze z 10.

Każde w osobnym poście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Lekko nam się temat rozjeżdża widzę...

Dla przypomnienia zatem - na początku wątku jest lista zgłoszonych. Proszę osoby, które jeszcze czekają na zegarek, aby wysłały na PW swój adres poprzednikowi z listy.

Proszę KAŻDEGO o wstawianie max 5 zdjęć i informację, które wybiera do foto książki.

W przypadku Casio mile widziany jest ochotnik, który pomoże daktarinowi w przygotowaniu zawartości foto książki (lub będzie chciał sam się tym zająć). Zainteresowanych odsyłam na PW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[12] Lawnowerman – 01. 02. 2016 – Gdańsk – przebyte 2757 km

post-31719-0-07463100-1454922369_thumb.jpg

[1] Tomasz Nowak - 29. X. 2015 - Jordanów - przebyte 0 km - woj. małopolskie - START

[2] Piowa - 5-11-2015 - Warszawa - przebyte 299 km

[3] Waldzior - 12. XI. 2015 - Szczecin- przebyte 753 km

[4] xenocratex – 19. XI. 2015 – Łódź – przebyte 1133 km

[5] Jogi – 24. XI. 2015 – Rzeszów – przebyte 1394 km

[6] dwatch – 02. XII. 2015 – Warszawa – przebyte 1647 km

[7] Dzidu79 – 08. XII. 2015 – Warszawa – przebyte 1647 km

[8] rk7000 – 12. XII. 2015 – Puławy – przebyte 1758 km

[9] Sol – 21. 12. 2015 – Chrzanów – przebyte 1988 km

[10] GitBit – 29. 12. 2015 – Piaseczno – przebyte 2232 km

[11] Versus – 13. 01. 2015 – Poznań – przebyte 2513 km

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla info- zegarek został nadany 3 lutego do następnej osoby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Ok. To teraz czekamy aż się odnajdzie zegarek... Daj znać jak się czegoś dowiesz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ok. To teraz czekamy aż się odnajdzie zegarek... Daj znać jak się czegoś dowiesz.

A to on znowu zaginął?!

Prostownik fajny. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

A to on znowu zaginął?!

Wykrakali chyba... :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś odstałęm godzinę w kolejce, żeby się dowiedzieć, że one wiedzą tyle co ja.

Wg. trackingu nie ruszył z mojego uzrędu.

Szukały 30 min paczki i mówią , że na 1000% nie ma go u nich, bo "paczkarze" zabierają to 2 czy 3 razy dziennie.

Wiec jest pewnie na rozdzielni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Nosz.... Ta Poczta mnie dobije... Czy oni nie mogą tak zwyczajnie dostarczyć przesyłki?? Wrrrr...

Miejmy nadzieję, że znajdą i tym razem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nosz.... Ta Poczta mnie dobije... Czy oni nie mogą tak zwyczajnie dostarczyć przesyłki?? Wrrrr...

Miejmy nadzieję, że znajdą i tym razem.

Najgorsze jest to ze nie mozesz nic zrobic.

Prawdopodobnie jak pisalem jest na rozdzielni w Pruszczu i albo ktos nie wpisal w system trackingu albo ukradli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Najgorsze jest to ze nie mozesz nic zrobic.

Prawdopodobnie jak pisalem jest na rozdzielni w Pruszczu i albo ktos nie wpisal w system trackingu albo ukradli.

Możesz a nawet powinieneś złożyć reklamacje. Wtedy są zmuszeni coś ustalić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz a nawet powinieneś złożyć reklamacje. Wtedy są zmuszeni coś ustalić.

Na odpowiedz maja realnie 44 dni

14 na dzien dobry a po 14 dostajesz list ze sprawa jest bardzo skomplikowana i podjeli dodatkowe kroki do wyjasnienia i wtedy 30 dni.

Chcesz zegarek za 44 dni?

Jak do powiedzmy wtorku nie dojdzie. Kupie drugi taki i wysle do nastepnej osoby.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Tomasz Nowak

Co za shit z tą pocztą. U mnie na szczęście poczta działa ok, bo jeszcze takich jaj nie miałem, ale po tym wszystkim co się dzieje teraz z zegarkiem, to aż strach pocztą cokolwiek wysyłać. To wszystko wina tego, że takich ludzi nie odpowiedzialnych zatrudniają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Następnym razem, przy takiej akcji, pomyślcie o obowiązkowym ubezpieczeniu paczki przez wysyłających.

Przesyłki z zadeklarowaną wartością prawie nigdy nie giną bo po prostu są inaczej traktowane   -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przesyłki z zadeklarowaną wartością prawie nigdy nie giną bo po prostu są inaczej traktowane -_-

Podobnie jak PRAWIE nigdy nie giną listy polecone Swoją drogą, na czym polega ta różnica w traktowaniu przesyłek listowych polecony a tych z zadeklarowaną wartością? Pytam przez ciekawość...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podobnie jak PRAWIE nigdy nie giną listy polecone Swoją drogą, na czym polega ta różnica w traktowaniu przesyłek listowych polecony a tych z zadeklarowaną wartością? Pytam przez ciekawość...

Na tym ze wtedy zlodsiejnwie ze w srodku na pewno jest cos wartosciowego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reklamację na poczcie można złożyć dopiero po 14 dniach od nadania wypełniając specjalny druczek i dołączając oryginał kwitu nadania - kiedyś robili tylko ksero teraz chcą oryginał  - trzeba w oświadczeniu napisać co było w środku w przypadku napisania że zegarek mogą odmówić wypłaty odszkodowania zgodnie z ich regulaminem który mówi że listami możemy wysyłać tylko korespondencję i to też nie każdą - zegarków niestety nie.

Do wysyłek przedmiotów (zegarków ) sa różne paczki 

Listy polecone  są tylko odnotowywane że zostały nadane czasem że doszły ale często i tego nie ma

Paczki są już odhaczane między każdym urzędem i kurierem ale tylko sztuki.

Wysyłka paczką wartościową choćby na 50zł  gwarantuje że taka paczka dojdzie - one są sprawdzane na każdym etapie i wszystko odnotowywane na stronie śledzenia - nawet ruchy na poczcie docelowej jak przyjęcie paczki, przygotowanie do wydania,samo wydanie listonoszowi itd... dodatkowo takie paczki między pocztami i kurierami są dodatkowo warzone i sprawdzane plomby - jeśli paczka taka zaginie wiadomo kto ja odebrał a nie dostarczył więc on konkretnie odpowiada 

Przy duzych wartościach opłaca sie wysyłka PACZKĄ 24 z ubezpieczeniem koszt 13zł do pół kilograma - powyżej 16zł  paczka taka jest ubezpieczona na 50 000 zł warunkiem otrzymania całej kwoty towaru jest przedstawienie co było w środku czyli skan aukcji allegro paragony kto kupił i co i jaka była wartość przedmiotu 

W przeciągu kilku lat i nadaniu nie wiem dokładnie ale około 3tyś przesyłek zaginęło nam 5 listów poleconych jeden raz opróżniono list doszła sama koperta - nigdy nie zaginęła nam paczka ani zwykła tym bardziej wartościowa  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Wysyłka paczką wartościową choćby na 50zł  gwarantuje że taka paczka dojdzie - one są sprawdzane na każdym etapie i wszystko odnotowywane na stronie śledzenia - nawet ruchy na poczcie docelowej jak przyjęcie paczki, przygotowanie do wydania,samo wydanie listonoszowi itd... dodatkowo takie paczki między pocztami i kurierami są dodatkowo warzone i sprawdzane plomby - jeśli paczka taka zaginie wiadomo kto ja odebrał a nie dostarczył więc on konkretnie odpowiada 

...

Pięknie to wyjaśniłeś, dziękuję  :)

Na tym ze wtedy zlodsiejnwie ze w srodku na pewno jest cos wartosciowego

Nawet jeśli trafi się złodziej a w tym wypadku to raczej niemożliwe, patrz wyżej (odpowiedzialność każdej osoby która dotknie paczki-przekazanie) to wtedy nie musiałbyś odkupować ze swoich pieniędzy  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak oni oddają wartość przesyłki plus 20 krotność kosztów nadania paczki plus jeszcze poczta po premiach im leci - to się im nie opłaca

Wiadomo jakieś mendy albo nowi się skuszą i czasem cos takiego może się przytrafić ale wtedy pocztowiec leci na kuronia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie to wyjaśniłeś, dziękuję  :)

Nawet jeśli trafi się złodziej a w tym wypadku to raczej niemożliwe, patrz wyżej (odpowiedzialność każdej osoby która dotknie paczki-przekazanie) to wtedy nie musiałbyś odkupować ze swoich pieniędzy  ;)

Tylko w tym przypadku akurat taki sam zegarek nie zrekompensuje straty  :(

Gagarin poleciał w kosmos z zegarkiem Szturmańskie - tych zegarków wyprodukowano sporo 

Chciałbyś mieć zegarek Gagarina czy taki sam jak Gagarina?  -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to wiem i odpowiedź chyba nie do mnie powinna być  ;)

Dlatego podpowiadam aby wysyłać z formą zadeklarowanej wartości a byłby to zapewne dalej zegarek "Gagarina"  -_-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Może więc nie decydujmy się od razu na zastąpienie zegarka Gagarina zegarkiem takim, jak Gagarina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czasami jest tak ze polecony się zawieruszy pojedzie nie w ta stronę kraju gdzie powinien i po tygodniu, dwóch w końcu trafia do adresata bądźmy dobrej myśli w końcu to G shock a ten wyjątkowo lubi mocne przygody ;) myślę że i z tej wyjdzie cało.

A co do wysyłek to również polecam paczka 24 , one jakoś nie giną w czas przestrzeni .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezłe cyrki z tą pocztą widze.. nad tymi zegarkami wisi chyba jakieś fatum.. <_<

Sam wysyłam sporo paczek i przyznam szczerze ze zagineła mi do tej pory jedna ale to z mojej winy gdyż pomylilm ulice i zamiast wpisać milionową wpiasałem malinową, pech chciał że w tym mieśscie był taki adres niestety paczka i tak się pod nim nieznalazła. 

Potem wsiąkła paczka z tymi zegarkami, na szczeście wszystko się wyjaśniło ale trochę się przy tym nadzwoniłem to tu to tam..

W systemie w przypadku paczek pocztowych widać całą drogę jaką pokonują punkt po punkcie a w przypadku listów poleconych tylko miejsce nadania i miejsce odbioru. Dlatego ja jak nadaje paczki to zawsze pocztowe te z naklejką niebiesko żółtą aby w razie czego móc łatwiej namerzyć paczkę. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.