Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość fankaDaktarina

Casio Tour

Rekomendowane odpowiedzi

Moje co poniektóre G przechodziły znacznie cięższe testy z których niekoniecznie wychodziły bez szwanku ale nie będę tutaj tego opisywać..   :P

Tjaa, a potem na bazarek, funkiel nówka nieśmigany post-33253-0-45968400-1451772167.gif

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To sie nawet do noszenia nie nadawalo a co dopiero na bazarek.   ;) 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Pamiętam jak kiedyś ktoś z forum ugotował amfibię i szkiełko się odkleiło  :D  śmiechu było co nie miara. Sam w początkowej fascynacji G parę zegarków poddałem torturom i wyszły z tego bez szwanku <_<   

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja się pytam, po co takie zabawy? :huh:

Dlatego tylko nówka ze sklepu jest gwarancją nie gotowania lub innych perwresji ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lustereczko powiedz przecie..  ;)

yTxIcOt.jpg

Jutro zegarek powędruje do kolegi Versus'a.  :)

Aha w sumie to chyba się tu nie bawimy w ta zabawę ale taki czas udało mi się złapać.  ;)

sYrw9C3.jpg

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ładnie. Rekord pobity jeśli dobrze pamiętam ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udało mi się chyba wyrównać.. Rekord z WUS'a na DW-5600 to właśnie 00:00:08 sec, DW-6900 ma ten sam moduł co DW-5600 (3229).

Muszę teraz na swoim zielonym popróbować, na razie udało mi się złapać 09 s/sec i nie idzie złapac mniej. Na DW-6900 trochę łatwiej się pyka  :)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Gratulacje, wynik imponujący! Czy do pobicia?.. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... kto jest najpiękniejszy w świecie.?  ;)

3zLitod.jpg

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już czekam na zegarek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba na dwa, nie zapominaj że razem z CASIO podróżuje Ziomek od Piowy.  :)

Paczka już zapakowana jutro leci do Ciebie.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-31719-0-24272000-1451853472_thumb.jpg

[9] Sol – 21. XII. 2015 – Chrzanów – przebyte 1988 km

[10] GitBit – 29. XII. 2015 – Piaseczno – przebyte 2232 km

_________________________________________________________________________________________________

[1] Tomasz Nowak - 29. X. 2015 - Jordanów - przebyte 0 km - woj. małopolskie - START

[2] Piowa - 5-11-2015 - Warszawa - przebyte 299 km

[3] Waldzior - 12. XI. 2015 - Szczecin- przebyte 753 km

[4] xenocratex – 19. XI. 2015 – Łódź – przebyte 1133 km

[5] Jogi – 24. XI. 2015 – Rzeszów – przebyte 1394 km

[6] dwatch – 02. XII. 2015 – Warszawa – przebyte 1647 km

[7] Dzidu79 – 08. XII. 2015 – Warszawa – przebyte 1647 km

[8] rk7000 – 12. XII. 2015 – Puławy – przebyte 1758 km

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś ten model, była myśl o hydromodzie... Myślicie, że fajnie by to wyglądało z tym lusterkiem i olejem w środku?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lusterko jest dziwne.. lubie fotografować zegarki ale z tym modelem wyjątkowo mi jakoś nie szło, może to brak weny może to wina tego lustra nie wiem..

Żeby odczytać godzine musi się w nim odbić coś jasnego inaczej ciężko i trzeba użyć podświetlenia które z kolei akurat jest całkiem fajne.

Hydro mod.? Ja wiem czy on by coś tu zmienił i poprawił nawet wizualnie, raczej wątpie. Osobiście myślalem nad przełożeniem modułu z zielonym wyświetlaczem od DW-6900CS-7 ale chyba mi przeszło narazie. Mam GW-6900 i porównując na żywo te dwa modele to GW robi znacznie lepsze wrażenie, chociażby te 3 kółka mają jakiś sens, 3 literowa nazwa tygodnia no i sama obsługa klawiszami jest bardziej komfortowa. Pomine już kwestie WC i TS. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to lusterko było fajne, można było puszczać oczka ze słońca ;) poza tym czytelność była lepsza niż negatywów, ale gorsza od pozytywu na pewno, ma coś w sobie.

GW na pewno fajniejszy, ale jest droższy i trochę szkoda mi by było hydromoda mu zrobić.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To lusterko jest dziwne.. lubie fotografować zegarki ale z tym modelem wyjątkowo mi jakoś nie szło, może to brak weny może to wina tego lustra nie wiem..

Żeby odczytać godzine musi się w nim odbić coś jasnego inaczej ciężko i trzeba użyć podświetlenia które z kolei akurat jest całkiem fajne.

Hydro mod.? Ja wiem czy on by coś tu zmienił i poprawił nawet wizualnie, raczej wątpie. Osobiście myślalem nad przełożeniem modułu z zielonym wyświetlaczem od DW-6900CS-7 ale chyba mi przeszło narazie. Mam GW-6900 i porównując na żywo te dwa modele to GW robi znacznie lepsze wrażenie, chociażby te 3 kółka mają jakiś sens, 3 literowa nazwa tygodnia no i sama obsługa klawiszami jest bardziej komfortowa. Pomine już kwestie WC i TS.

Na mnie lepsze wrażenie robi dw-6900. Jest więcej opcji kolorystycznych, timer da się ustawić co do sekundy i w większości funkcji wyświetla się czas ;)

Ale mega mnie wkurza, że przez tyle lat nie wprowadzili opcji cofania przy ustawianiu godziny, timera i alarmu.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Houston we have a problem..  :mellow:  

Wygląda na to że paczka  nam się gdzieś zawieruszyła albo kolega Versus ma mało zaufanych lokatorów w akademiku..  Paczka wysłana 4go, 5go wieczorem została dostarczona, taki przynajmniej ma status w systemie na stronie poczty polskiej.. 

0Ky9ti0.png

http://emonitoring.poczta-polska.pl/?numer=00259007733637381994

W poniedziałek będziemy wyjaśniać sprawę na poczcie, mam nadzieje że to jednak jakaś pomyłka.  <_<

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś status paczki jako doręczona a nic nie odbierałem.

Na drugi dzień status znów się zmienił na w dostarczeniu.

Błędy w systemie się zdarzają  ;)

A co do Kolegów akademickich to co to ma z tym wspólnego?

Przecież wysłałeś poleconym, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wysłałem jako paczkę ekonomiczną, teoretycznie jest imię i nazwisko ale listonosz pod danym adresem może ją wręczyć osobie którą akurat zastanie. Zresztą z poleconymi jest podobnie, wszystko zależy od listonosza. Tak jak napisałem mam nadzieje że to jakaś pomyłka i paczka się odnajdzie..

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Parę razy kupowałem przez internet i w sumie chyba ani razu nie dostarczono mi jej osobiście do pokoju. Albo zostawiano na portierni, albo odbierałem bezpośrednio na poczcie, która znajduje się w budynku akademiku. Ani tu, ani tu jej nie było więc wydaje mi się, że po prostu jeszcze idzie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro jest tak jak piszesz to zapewne zawieruszyła się gdzieś na poczcie. Nic,  jutro się okaże co i jak, bądzmy dobrej myśli.  ;) 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byłem dziś na poczcie gdzie nadawałem przesyłkę aby dowiedzieć się co i jak, dzwoniłem też na infolinie oraz do oddziału w komornikach który wydawał przesyłkę do dostarczenia. Wszędzie mówią to samo, że jest to przesyłka rejestrowana i skoro ma taki status od kilku dni to została dostarczona.  Jeśli adresat twierdzi że nie otrzymał przesyłki to jedyne co można zrobić to złożyć reklamacje w celu wyjaśnienia zaistniałej sytuacji. Po numerze przesyłki dojdą kto dostarczał przesyłkę oraz kto pokwitował jej odbiór. 

Pytanie teraz czy kolega Versus czegoś się dowiedział, może szczęśliwie odnalazł paczkę w czeluściach akademika, portierni lub poczty.. 

EDYTA:

Wygląda na to że będzie grana reklamacja.  Versus był na poczcie jednak dowiedział się tego samego co ja. Jutro ma iść jeszcze raz na pocztę, do drugiego akademika i dzwonic do Komornik może zguba się znajdzie..

Ja ze swojej strony mogę złożyć reklamację jako nadawca paczki.

W formularzu można zażądać od poczty odszkodowania za nie należyte wykonanie usługi. Pytanie teraz Panie i Panowie jest takie, jaką kwotę wpisać??

Żeby móc kupić ten sam model i puścić go dalej w obieg trzeba 300PLN, tyle kosztuje najtańszy model na allegro. Pamiętajmy jednak że były tam dwa zegarki, DW-6900MF i bezcenny pamiątkowy "Ziom" od Piowy którego nie sposób chyba wycenić. Przypomnę też że zegarki miały iść na licytacje dla Filipka więc może warto pomyśleć o tym aby Poczta pokryła stratę "Ziomka" na poczet Filipka.

Wypowiedzcie się proszę bo nie chciałbym sam podejmować decyzji..

Lipna sprawa wyszła..  <_<

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.