Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
murcins

Casio 6 na 9 czyli (seria 69xx)

Rekomendowane odpowiedzi

Spokojnie możesz dokupić jeden przycisk :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Według mnie powinno dać się zamówić na sztuki

Długo strasznie odpowiadają z zibi ostatnio...3 dni czekałem zanim odpisali na wiadomość, jak była Marta to odpisywala od ręki przeważnie a już napewno w ten sam dzień

Edytowane przez murcins

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już kilka razy zamawiałem pojedyńcze przyciski do różnych modeli.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pytałem o czarne przyciski do Romana to dostałem odpowiedź że tylko z koperta :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki Panowie, napisalem już do Pani Sylwi co i jak mam nadzieje że ogarnie temat. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktoś kiedyś wspominał, że bezel z DW-6900 nie pasuje do GW-6900, czy to jest potwierdzone info?

Jakie są dokładnie różnice i czy da się to jakoś dopasować po przeróbkach czy nie ma szans?

Pasek też jest inny?

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się ze dw jest wyższy ;) ogólnie większy trochę raczej pasować nie będzie a pasek powinien pasować

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek pasuje a bezel nie pasuje. Tak samo w DW-5600 i GW-M5610.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sprawdzałem, niema szans żeby wlazły na przemian. Nic się nie da rozciągnąć, przerobić no chyba że estetyka i dobre spasowanie nie gra dla Ciebie żadnej roli.  To samo tyczy się DW-5600 i GW-M5610. 

Co do pasków to rozstaw mocowania jest taki sam, poza tym nie które paski są szersze od tych montowanych w podstawowych wersjach DW-5600 i GW-M5610 z reguły są to kolorowe paski lub lakierowane ale czarne matowe tez występują.

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pasek pasuje ale bezel nie. Różnica jest w kształcie kopert, wytłoczeniach od spodu w okolicy przycisku podświetlenia i w rozstawie guzików bocznych. Po za tym guzik podświetlenia z gw nie pasuje w dziurę od dw.

Niestety kiedyś empirycznie to wszystko sprawdziłem, a bardzo chciałem upchnąć gw-6900 w bezel od dw-6900ms. Moim zdaniem nie da się przerobić bezela od dw tak żeby wszedł na gw.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakby coś lekko podpiłował, nawet kopertę? :D Chciałbym z DW do GW dać.

....aj no to już wszystko jasne :( Też bym chciał właśnie przebranie z wersji MS.

Edytowane przez kamilspider

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozstaw guzików jest nie do przejścia chyba, że zrobisz elipsy z dziur.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka lipa. W GW nie ma ciekawych przebrań, taka stypa, że odechciewa mi się go :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do gw pasują bezele od gw, gb i glx

Ale zgadzam, się że nie ma zbyt dużo możliwości. Ja swojego modowałem do wersji gw-6900b z pomarańczowymi akcentami.

Edytowane przez DamianDe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielka lipa. W GW nie ma ciekawych przebrań, taka stypa, że odechciewa mi się go :/

Nie smutkuj Masz pole do popisu, musisz użyć własnej inwencji - jakieś barwienia, hydrografiki...działaj! I wrzucaj do technicznego od razu

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będę musiał pooglądać na spokojnie, dzięki.

Myślałem o MF, a nie o MS, taki jak teraz hydromoda zrobiłem. Mam ten zegar i wspomnienia wróciły i chcę znów :) Jakieś 3 lata temu kupiłem ten model z przesyłką za ok 230zł, a teraz ceny poszły w kosmos... (o GW to nawet nie mówię, chore)

Hydrografiki itp to już bardziej czasochłonne wyzwania, a u mnie z czasem ostatnio coraz gorzej. Im więcej zegarków, tym mniej czasu! :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O podmianie bezeli zapomnij nie ma co się w to bawić inna sprawa tyczy się pasków tutaj jest już trochę szersze pole do popisu.  ;)

Poniżej trzy szybkie ujecia pasków które najczęściej występują w seiachi 69XX i 56XX. Kolorystyka oczywiście może być różna w macie oraz w połysku.

s7071Df.jpg

Y0YWsik.jpg

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem zwolennikiem połysku bo dłużej jest ładny, a mat wyślizguje się nierówno i z czasem też się błyszczy :)

Na razie mam za dużo pomysłów, czas spać i się uspokoić :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypas GitBit :D

Widzę, że też się na lato szykujesz..

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Wielkanoc będzie idealny :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wypas GitBit :D

Widzę, że też się na lato szykujesz..

Czekam jeszcze na czarne przyciski z Zibi, mam nadzieje że przyjdą czarne i będą pasować..

Na allegro jest za 420 chyba...

Ja swojego złożyłem z dwóch w tej cenie  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi