virchoff 0 #1 Napisano 1 Listopada 2015 Witam wszystkich,Ostatnio przeprowadzałem naprawę zegara stojącego dwuwagowego.Zostałem poproszony przez znajomego o ustalenie pochodzenie zegara.Niestety próba identyfikacji sygnatury "ryby" zakończona fiaskiem.Może ktoś wie przez kogo zegar został wyprodukowany i w jakich latach na podstawie załączonego zdjęcia.Dziękuję za pomoc i pozdrawiam.Rafał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #2 Napisano 2 Listopada 2015 A są siną farbą wybarwione? 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
virchoff 0 #3 Napisano 2 Listopada 2015 Zależy co ma być "siną farbą wybarwione".Nie(stety) wszystko jest czarne czyli indeksy i wskazówki.Reszty pytania nie pojmuję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #4 Napisano 2 Listopada 2015 Tak sobie zagadnąłem. Bo skoro zegara z zewnątrz nie widać, mechanizmu nie widać, rybkę ledwo co widać (18,2 kB - toć ona jeszcze pod ochroną), to może coś z klasyki literatury? PS.Pewnie Haller & Dorsch 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #5 Napisano 3 Listopada 2015 A może Gebrueder Hering... albo Lachs und Soehne... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 305 #6 Napisano 3 Listopada 2015 Ich lachen machen 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #7 Napisano 3 Listopada 2015 Ale Dorsch naprawdę istniał!Karl Haller i Gottlieb Dorsch założyli firmę w Schwenningen, w roku 1920. Ostatnia o niej wzmianka pochodzi z 1932 roku. 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #8 Napisano 3 Listopada 2015 I znów popisałem się totalną ignorancją... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erzlot 305 #9 Napisano 3 Listopada 2015 I znów popisałem się totalną ignorancją... He, he , he - ja też 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
virchoff 0 #10 Napisano 4 Listopada 2015 Witam,Dziękuję Wszystkim za pomoc w "rybim" temacie.Rzeczywiście sygatura należy do manufaktury Haller & Dorsch.Jednym słowem temat uważam za zamknięty.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2979 #11 Napisano 4 Listopada 2015 A zegara nie pokazał 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #12 Napisano 4 Listopada 2015 No bo nas w d... mają kolego Sowo... I jeszcze se temat uważają za zamknięty 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
virchoff 0 #13 Napisano 9 Listopada 2015 Faktycznie zachowałem się mało elegancko.Z góry i z dołu przepraszam.Wrzucam kilka zdjęć resztę uzupełnię po zawiezieniumechanizmu do chlebodawcy, ponieważ skrzyni jeszcze nie widziałem.Przepraszam za kiepską jakość zdjęć.Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2284 #14 Napisano 9 Listopada 2015 Ma Kolega odpuszczone i zapraszamy częściej 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
virchoff 0 #15 Napisano 17 Stycznia 2016 Ma Kolega odpuszczone i zapraszamy częściej Udało się dzisiaj, po kilku miesiącach dostarczyć mechanizm do klienta i wstawić fotki zegara w pełnej krasie.Pozdrawiam. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach