sneer 147 #76 Napisano 4 Grudnia 2015 Czyżbys był Piotrek forumowym dilerem?! :DOj nie...teraz coraz trudniej cos znaleźć 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
djdpl 0 #77 Napisano 5 Grudnia 2015 Rzeczywiście super pamiątka. Czy wszystkie wskazówki są oryginalne?To dobre pytanie. Nie mam w zasadzie już kogo zapytać o to, czy coś było majstrowane przy zegarku, ale wydaje mi się, że nie. To był czasomierz kupiony specjalnie na wojnę (czyli "po taniości") i po powrocie z oflagu pradziadek niespecjalnie się o niego troszczył. Po jego śmierci leżakował przez dziesiątki lat czekając, aż się urodzę i zainteresuję zegarkami, by go reanimować. Co ciekawe pradziadek miał także Tissota kieszonkę ze wskazówkami godzinową i minutową prawie identycznymi z tym naręcznym. Różnica jest we wskazówce sekundowej (w kieszonce jest czarna). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5223 #78 Napisano 5 Grudnia 2015 Dlatego zapytałem, bo albo sekundnik, albo dwie pozostałe z innej bajki. Nie jestem znawcą Tissotów , ale jak podrążysz temat to koledzy Ci podpowiedzą. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5223 #79 Napisano 5 Grudnia 2015 Przypomniało mi się, że oprócz Delban, mama jeszcze jednego Atlantica. Pozostałych się pozbyłem, a tego mi jakoś szkoda. Pasuje i wiekiem i nazwa do mojego AWO. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysiek_k 7 #80 Napisano 5 Grudnia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #81 Napisano 5 Grudnia 2015 Przypomniało mi się, że oprócz Delban, mama jeszcze jednego Atlantica. Pozostałych się pozbyłem, a tego mi jakoś szkoda. Pasuje i wiekiem i nazwa do mojego AWO.Staszek ładnie zachowany Speedway z sarii Milano - Wardmastarur itd. warto mieć takiego rodzynka w swoich zbiorach 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawel2499 148 #82 Napisano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Speedway, Wardmastarur to piękne Atlanticy to i ja dorzucę swojego Edytowane 5 Grudnia 2015 przez Pawel2499 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5223 #83 Napisano 6 Grudnia 2015 Mikołajkowo, szkoda, że nie dostałem jakiegoś zegarka. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #84 Napisano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Wietrzymy ...... Wysłane z mojego iPada przez Tapatalk Edytowane 6 Grudnia 2015 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #85 Napisano 6 Grudnia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #86 Napisano 6 Grudnia 2015 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5223 #87 Napisano 6 Grudnia 2015 Ideał, aż trudno uwierzyć, że można jeszcze spotkać zegarki tak cudownie zachowane, gratuluję jeszcze raz. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #88 Napisano 6 Grudnia 2015 Jestem pod mega wrażeniem tego Atlantica! Genialny stan! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3829 #89 Napisano 6 Grudnia 2015 Dzięki Koledzy. Jakieś 2lata temu można było trafić taki na naszym portalu aukcyjnym. A dzisiaj... Zamieszczam w celach porównawczych. http://allegro.pl/atlantic-worldmaster-super-de-luxe-ideal-i5829872815.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #90 Napisano 6 Grudnia 2015 Przynajmniej sprzedawca nie ukrywa, że zegarek jest po renowacji, kompleksowej.Wielu pomija ten drobny fakt w opisie aukcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #91 Napisano 6 Grudnia 2015 .......nadal 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 512 #92 Napisano 6 Grudnia 2015 Świetny Longines, widzę ze zdjęcia że pasek jeszcze zakupiony przeze mnie. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #93 Napisano 6 Grudnia 2015 ….......lubię ten zestaw. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5223 #94 Napisano 7 Grudnia 2015 Rozbujałem się z tymi starociami. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
primabaleron 1175 #95 Napisano 7 Grudnia 2015 Vj72 0 https://www.instagram.com/primabaleron/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 732 #96 Napisano 9 Grudnia 2015 Małe też jest pięknePozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość norbie #97 Napisano 11 Grudnia 2015 Wasyl - nie małe, tylko proporcjonalne;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #98 Napisano 11 Grudnia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wasyl 732 #99 Napisano 15 Grudnia 2015 Zdjecie z wczoraj, ale tak:Pozdrawiam, 0 WasylMam różne zegarki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5223 #100 Napisano 15 Grudnia 2015 Wietrzenie Delban rozpoczęte, wczoraj była jedna dzisiaj kolejna i tak bez pośpiechu postaram się przez kilka dni je powietrzyć. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach