zasadas 5084 #1601 Napisano 6 Października 2017 . 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1602 Napisano 6 Października 2017 @zasadas pilocik pierwsza klasa!A ja dzis klasyka z 65 Piękno tkwi w minimalizmie czyli im mniej tym piękniej 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
quub 48 #1603 Napisano 6 Października 2017 Zjawiskowa Carrera 0 Kuba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1604 Napisano 6 Października 2017 Zjawiskowa Carrera Dzięki!To prawda piękna jest! Ale jak wiele twoich nurków są super! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 290 #1605 Napisano 7 Października 2017 U mnie skromnie, choć urokliwie 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1606 Napisano 7 Października 2017 Dlaczego skromnie? świetnie dopasowane wskazówki do indeksów. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan M. Krawczyk 290 #1607 Napisano 8 Października 2017 0 Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1608 Napisano 8 Października 2017 A ja znowu ten sam na ręku! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dopeman 179 #1609 Napisano 9 Października 2017 Sowiecki bauhaus '70. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1610 Napisano 9 Października 2017 A taki dzis przez los nie oszczędzony ale za to w oryginale 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1611 Napisano 9 Października 2017 Rzeczywiście zmęczony życiem Pilot. Masz może zdjęcie mechanizmu? Żółty? 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1612 Napisano 9 Października 2017 Piłeczkę jutro poszukam to pstryknę. Ale tak jest żółty. 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zasadas 5084 #1613 Napisano 10 Października 2017 Masz inną tarczę, ale wskazówki charakterystyczne dla pilotów tego modelu i taki sam opis. Też ma u mnie dożywocie. 0 "You may delay but time will not" Benjamin Franklin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MasterMind 12760 #1614 Napisano 10 Października 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1615 Napisano 10 Października 2017 Dla odmiany od waszych pięknych Lonżinesów, Omesiów, Zenitków i innych Hojerów pokaże taką zmęczoną i skromną Dosię. Będę szukał do niej albo kółka naciągu albo półbeczki, bo mi przepuszcza gdzieś podczas nakręcania. Muszę sprawdzić. 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1616 Napisano 10 Października 2017 @zasadas nie moge znaleźć piłeczki ale ma taki sam werk jak twój! Wcale sie nie dziwie ze twój ma dożywocie bo jest w super stanie i tarcza piękna! A delbanka ma piękna patynke nie zawsze musi byc super nazwa by był piękny zegarek! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #1617 Napisano 10 Października 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24283 #1618 Napisano 11 Października 2017 jeden z dwóch starszych panów jakie mam, mechanicznych ten po dziadku z grwerem na deklu (dostał go po zakończonej karierze hutnika, nie noszony w sumie na oryginalnej bransolecie z tego prezentu pożegnalnego, niespecjalnie wygodnej..) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blunio #1619 Napisano 11 Października 2017 (edytowane) Zegareczek super, tylko zdejm tę bransoletę bo kanceruje kopertę. I jak sama mówisz, niespecjalnie wygodna BTW jakaś miła odmiana po widoku tylu owłosionych odnóży Edytowane 11 Października 2017 przez Blunio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #1620 Napisano 11 Października 2017 Mi kiedyś mój znajomy, z racji tego, że wiedział iż interesuję się zegarkami przyniósł Atlantica. Zegarek należał do jego wuja, trochę mi nawet o nim opowiedział, bo pamiętał jeszcze ten zegarek jak był dzieckiem.Zegarek niestety był w tragicznym stanie, najgorsze, że na tarczy przy osi, między godziną 1 a 2 było duże wgniecenie (jakby gwoździem ktoś to zrobił albo czymś ostrym). Nie wiem czemu ale pokusiłem się o renowację tej tarczy wraz z kopertą, jakaś taka fanaberia. Z racji tego, że swoją kolekcję zminimalizowałem w tej chwili do zera, odkopałem ten zegarek i noszę go praktycznie codziennie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24283 #1621 Napisano 11 Października 2017 Zegareczek super, tylko zdejm tę bransoletę bo kanceruje kopertę. I jak sama mówisz, niespecjalnie wygodna BTW jakaś miła odmiana po widoku tylu owłosionych odnóży oj tak, bransoleta jest o tyle też nietypowa bo potwornie łapie nawet mało...'owłosione ręce' poprzez rozciągliwość swoją, 3 ząbki na końcu są klamrą która się klinuje po ściśnięciu ogniw. Aczkolwiek zapięcie jest wtedy prawie niewidoczne, płaskie. Dziwny wynalazek. ma już przyszykowanego di Modela czarnego mięciutkiego, wygląda w tym- schludniej:)bransoleta to sentyment mojego taty do swojego taty (i pamiątki po nim tym samym)... jest zwolennikiem nie ruszania i jak to mówi- udziwniania kiedy nie trzeba 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 289 #1622 Napisano 11 Października 2017 jest zwolennikiem nie ruszania i jak to mówi- udziwniania kiedy nie trzeba Ale jest potrzeba! Łapie za włosy, nawet jeśli ich nie ma Fajny zegareczek Atlantic również pięknie się prezentuje. Też kiedyś popadłem w taką fanaberie i jednego sobie odremontowałem A twój był w takim stanie, że już właściwie nic więcej nie mogło zaszkodzić 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lejdipik 24283 #1623 Napisano 12 Października 2017 (edytowane) Oj, pomyłka... zapomniałam o takiej maluni. Czajka babcina:) na chodzie dziewczyna mimo lat. Szkiełko kusi na polerkę ale taka tyci ze prawie rys nie widać. Bardzo wygodna na ręce, prawie nie zauważalna. Delikatnie 'automacik a'la ręczny' cyka. Jak to się mówi- ruski nie do zdarcia jak ktoś niezorientowany to wygląda nawet 'na bogato' Edytowane 12 Października 2017 przez lejdipik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Blunio #1624 Napisano 12 Października 2017 Nie wiem czemu ale pokusiłem się o renowację tej tarczy wraz z kopertą, jakaś taka fanaberia. Z racji tego, że swoją kolekcję zminimalizowałem w tej chwili do zera, odkopałem ten zegarek i noszę go praktycznie codziennieNarobiłeś apetytu i ... przerwałeś w połowie. Mam na myśli oczywiscie historię Atlantica. Napisz coś więcej. Tarczę sam robiłeś ? Koperta pewnie była z wżerami ? Dawaj dalej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #1625 Napisano 12 Października 2017 145.037Dziś mi towazyszy! 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach