Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nowic

Zakupy w Duty Free Island

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Orientuje się ktoś czy wysyłka z DFI z opcją Tax Free Shipping zwalnia nas również z podatku VAT czy tylko cła w przypadku kontroli celnej?

Czy w ostatnich dniach udało się komuś zrobić zakupy, które nie przeszły przez kontrolę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z niczego nie zwalnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz z doświadczenia? Jest to przesyłka, która różni się od zwykłej shippin free. Za Tax free musimy dodatkowo zapłacić 24.5 $, a na stronie http://www.dutyfreeislandshop.com/shipping-info/  piszą, że jest gwarantowane NO TAX.

Dostałem również informację, że Tax free wysyłane jest przez Royal Mail i jest to przesyłka expresowa 7-10 dni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest gwarantowane ... Z całym szacunkiem do tego sklepu, nic nie jest gwarantowane w tych czasach. A na pewno nie "nie zapłacenie" podatku. Chyba, że mają jakąś umowę z urzędem celnym, ale wątpię.

Dobre, bo сделано в CCCP

Goral35: "arbuz do ubioru dojrzalego FACETA nijak mi nie pasuje !! chyba ze gosc sobie torebeczke jak teletubis od razu zafunduje ! arbuzy sie je albo wklada do skrzynek :)"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na temat dutyfreeisland się nie wypowiem, ale robiłem już zakupy w discountshop.com gdzie to strasznie chwalą się "TAX FREE IN POLAND", a jak przyszło co do czego to paczkę oczywiście mi celnicy zawinęli. Dodają koszty do każdego zamówienia i jak zdarzy się, że na granicy nie zatrzymają to są do przodu. Jak nie- to zwracają kasę przez PayPal cwaniaki... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na temat dutyfreeisland się nie wypowiem, ale robiłem już zakupy w discountshop.com gdzie to strasznie chwalą się "TAX FREE IN POLAND", a jak przyszło co do czego to paczkę oczywiście mi celnicy zawinęli. Dodają koszty do każdego zamówienia i jak zdarzy się, że na granicy nie zatrzymają to są do przodu. Jak nie- to zwracają kasę przez PayPal cwaniaki... 

Ile tej kasy zwracają? Koszty VATu i cła czy tylko 24.5 $ za TAX FREE ship?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zwrócili mi całość poniesionych kosztów związanych z zatrzymaniem przesyłki na cle, a miało tego nie być bo kupowałem tam zegarek już TEORETYCZNIE z wliczonymi opłatami (cena to było i tak nadal 2/3 tego co w PL). Natomiast tak jak piszę to nie było na dutyfreeislandshop.com, ale śmierdzi tym samym. Tak czy owak sam sklep polecam bo kupowałem już tam "normalnie" ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I nie wiem teraz jaka decyzję podjąć. Zaryzykowac czy może zaplacic 24.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

I nie wiem teraz jaka decyzję podjąć. Zaryzykowac czy może zaplacic 24.5

Proste pytanie. Za ile ten zegarek kupujesz?

Bo jeśli do 150USD, to bierz zwykłą przesyłkę i jak Ci zwiną to zapłacisz podobnie jak dopłata do tej "gwarantowanej przesyłki".

A jak Ci zwiną gwarantowaną, to zapłacisz dopłatę za formę wysyłki + to co Ci naliczą w urzędzie celnym. 

Ja bym chyba się w to nie bawił, bo prawdopodobieństwo zatrzymania na cle jest pewnie podobnie. (chyba że faktycznie zwracają koszty tak jak w przypadku sklepu o którym pisał Krygo)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No dokładnie tak jak pisze Szymon, na chłopski rozum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VAT = Podatek od towarów i usług (czyli również kosztów wysyłki, jeżeli takowe wykże sprzedający)

i jakbyś nie kombinował, zawsze mają (UC) prawo wezwać cię do pokazania kwoty przelewu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegar 189 $. Przesyłka jak wiadomo za darmo.

W przypadku przejęcia paczki przez UC z jakimi kosztami musze się liczyć? Ok 10 zl clo + 23 % VAT i to wszystko?

Tak czy inaczej dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Szymon.

VAT = Podatek od towarów i usług (czyli również kosztów wysyłki, jeżeli takowe wykże sprzedający)

i jakbyś nie kombinował, zawsze mają (UC) prawo wezwać cię do pokazania kwoty przelewu

W UC jak juz zatrzymają, to musisz dostarczyć potwierdzenie typu wydruk z PayPal i tam jest ujęty koszt wysyłki. Standardowa procedura. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minął rok bez wpisu. Coś się zmieniło? Ktoś kupował ostatnio na dutyfreeisland z opcją express shipping za 20,99usd gdzie jest gwarantowane "no tax"? Dlaczego piszą że to jest gwarantowane?

W sumie jeszcze nie pisał nikt kto robił tam zakupy niestety a chcę nabyć tam 2 zegarki na kwotę ok. 1000-1100zł. Kilkaset zł. oszczędności bez odliczania podatków i cła. No ale co doliczą? Nie wiem czy brać. Dobrze by było żeby napisał ktoś kto konkretnie kupował w tym sklepie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Smule

Nie wiem jak na DFI, ale na aliexie polega to na tym, że paczka leci najpierw do UK, a potem do PL i tym sposobem omija się podatki.

Poza tym, jeśli weźmiesz paczkę 'no tax' i Ci naliczą to zazwyczaj wysyłasz dokumenty i dostajesz zwrot podatków.

Za 20$ bym brał, o ile faktycznie jest gwarancja 'no tax'.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej - odgrzebię trochę

Jak płacicie za zakupy w Dutyfreeisland? Czy karta kredytowa to bezpieczny sposób? 

/nie mam paypala/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej - odgrzebię trochę

Jak płacicie za zakupy w Dutyfreeisland? Czy karta kredytowa to bezpieczny sposób? 

/nie mam paypala/

Załóż PP, podepnij kartę, zapłać, odepnij kartę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupowałem niedawno u nich. Płatność karta kredytowa przez paypal.

Transakcja bez problemów. Wysyłka za darmo. Na stronie wszystkie zmiany statusu przesyłki.

W dzień dostarczenia przez Pocztę Polska zegarek nagle zaginął.

Domyslam sie ze został skradziony - pani na poczcie myslala ze przesylka nie jest monitorowana.

Suma summarum po przeprowadzeniu procedury reklamacyjnej sklep oddał mi całą kasę.

Posumowujac:

- zakupy i kontakt ze sklepem jak najbardziej na TAK.

- omijać Pocztę Polską jako dostarczyciela prZesyłek z Azji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie zakupów na dutyfreeisland, można tam płacić w € lub $? Pytam, bo założyłem PayPal, kupiłem coś na próbę w AliExpress (docelowo są tam ceny w $) przełączyłem się na €, a potem cenę i tak przeliczało mi z $. Różnica jest taka, że mam subkonto w €, a w dolarach nie i ściągnęło mi nie z tego konta co trzeba (zamiast pobrać bezpośrednio z konta walutowego €, pobrało ze złotówkowego przeliczając wg PayPalowego kursu na dolary).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie odnośnie zakupów na dutyfreeisland, można tam płacić w € lub $? Pytam, bo założyłem PayPal, kupiłem coś na próbę w AliExpress (docelowo są tam ceny w $) przełączyłem się na €, a potem cenę i tak przeliczało mi z $. Różnica jest taka, że mam subkonto w €, a w dolarach nie i ściągnęło mi nie z tego konta co trzeba (zamiast pobrać bezpośrednio z konta walutowego €, pobrało ze złotówkowego przeliczając wg PayPalowego kursu na dolary).

Z tego co pamiętam to na PP i tak pokaże Ci cenę w $$$

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.