Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

jaceniunio

Orient Star SDK05004K0 - jak sprawdzić autentyczność?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Niebawem będę posiadaczem wyżej wymienionego zegarka i w związku z tym mam pytanie, czy i jak będę w stanie stwierdzić autentyczność tego zegarka?

Zegarek nie był w jakiejś potężnej promocji (kosztował równo 2k), realizacja zamówienia ma trwać około 2 tygodni, więc myślę, że przyjdzie z Azji. Wiem, że powinienem zwrócić uwagę na oznaczenia na kopercie/dekielku, jakości tarczy i symboli na nią naniesionych, ogólnej jakości materiałów i wygląd mechanizmu.

Zegarek kupowany/zamawiany jest u zegarmistrza.
Jednak mimo to chciałbym spytać czy istnieje jeszcze jakiś inny sposób na sprawdzenie autentyczności?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W życiu nie spotkałem się z podróbką tego fajnego zegarka .

Myślę , że będzie ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A podrabia ktoś lub coś OSy? Nie widziałem jeszcze "fejka".

Jeśli przyjdzie z Azji, to pewnie razem z cłem i VAT-em do zapłacenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widziałem podróbki orientów " zwykłych " . Starów nie widziałem . Nawet nie tyle to były podróbki , co jakieś niewiadomo co z napisem orient .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem, to ten zegarmistrz współpracuje z Poljot-em, więc cena raczej jest stała i nie podlega wzrostowi przez cło lub inne zdarzenia, ale mogę się mylić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli kupujesz przez zegarmistrza, to w zasadzie nie powinno być tak, że ten pan zegarmistrz jest gwarantem tego, że zegarek będzie oryginalny? Nie ufasz mu, czy wątpisz, że się pozna na podróbce, gdyby takowa przyjechała?

Jeden ze sposobów, by sprawdzić, czy zegarek jest autentyczny, to otwarcie dekla i sprawdzenie, czy mechanizm jest Orienta. Takie "nieautoryzowanie" otwarcie może jednak wpłynąć na ew. gwarancję i jest kompletnie bezsensowne w przypadku tego modelu.

Szczerze wątpię, by ktoś silił się na podróbki tego OSa. Zegarek specyficzny, z otwartym sercem - żeby komuś opłacało się go dobrze podrobić, musiałby go sprzedawać na dużą skalę/musiałby to być wyjątkowo rozchwytywany model, z dużym zainteresowaniem ze strony klientów.

Tak więc spokojnie. Będzie Pan zadowolony.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To, że współpracuje z Poljot Euro nie oznacza, że nie sprowadza na własny rachunek z Azji. Cena zazwyczaj jest stała, jeśli kursy walut są stałe :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem już w posiadaniu w/w zegarka. Na pierwszy i drugi rzut oka robi bardzo dobre wrażenie. Wykonanie i jakość materiałów jest na bardzo wysokim poziomie. Mimo dość wielu elementów na tarczy jest bardzo czytelny. Ku mojemu zdziwieniu zegarek jest nie za duży oraz, jak na mechanika, dość cienki - 9mm. Pełne ładowanie, poprzez kręcenie nim w ręku, zajęło mi około 10 minut. Oczywiście nie mogę pominąć tego, jak wiele przyjemności daje patrzenie na pracujący mechanizm za każdym razem jak sprawdzam, która jest godzina :-)

Ponadto mam jeszcze dwa pytania:

- po jakim czasie pasek dopasuje się do ręki?

- czy i gdzie do tego modelu mogę dokupić bransolete?

Aha, byłbym zapomniał.

Chciałbym polecić zegarmistrza, który ściągnął dla mnie zegarek:

Gdańsk, Galeria Przymorze, Sklep Zegarmistrzowski Brylowski

Fachowo, szybko, towar 100% oryginalny made in Japan i bez zdzierania pieniędzy z klienta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.