Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Elto

Casio G Shock G9300 na mały nadgarstek?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć, nie jestem pewien czy ten temat nie powinien znaleźć sie w dziale Casio, ale próbuję tutaj.

Z racji że mój stary poczciwy Timex jest już mocno wysłużony, przyszedł czas na zakup następcy. Wybór padł na coś serii G Schock, potrzebuję czegoś co będzie mi towarzyszyć w lesie, na siłce, na paintballu, rowerze itd. Niestety mam dość mały nadgarstek miedzy 16.5 a 17 cm a upatrzyłem sobie Casio G Shock G 9300 Mudman, który ma kopertę o szerokości ponad 50mm. Mam obawy że będzie źle wyglądał na moim chudym nadgarstku. Niestety nie mam gdzie przymierzyć bo w mojej miejscowości nigdzie nie znalazłem. Na co dzień noszę Seiko snzg15k1 który ma około 43 mm szerokości koperty. Przeglądałem tematy w dziale Casio i nie rozwiało to moich wątpliwości, może ktoś z was mi pomoże,

Mam drugą opcję jest to GW-2310, jest tańszy ( na allegro 450-500 zł z gwarancją ZIBI), ma synchronizację radiową, ale to nigdy nie będzie pierwszy wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przymierzałem różne duże G i 9300 najlepiej układa się na nadgarstku. Myślę że możesz zaryzykować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udaj się do stacjonarnego sklepu i przymierz.

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mudman G 9300 jest fajny,ewentulanie popatrz na risemana GW-9200 jest trochę mniejszy lub gw-5610 albo innego mudman np gw-9010

jest w czym wybierać;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież kolega napisał jakie dwa modele go interesuja i że w stacjonarnym sklepie nie ma upatrzonego zegarka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolega napisał ze szuka coś z Serii G-Shock oraz ze ma druga opcje

Wyluzuj B-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spokojnie panowie, bez nerwów, każdy głos który pomoże rozwiązać problem jest ważny.

Jak pisałem niestety nie znalazłem 9300 do przymierzenia, a jest to model który interesuje mnie najbardziej. Jest to mój wybór miedzy innymi dlatego, że ponoć bardzo dobrze leży, ale boję się że na mojej chudej ręce może wyglądać komicznie. I to jest meritum sprawy, dlatego poprosiłem was o opinie i poradę, oraz być może ktoś miał podobny problem. Przeglądałem tematy i ktoś wrzucił fotkę jak leży na nadgarstku 17.5 cm, ale nie rozwiało to moich wątpliwości, bo 1 cm różnicy w obwodzie nadgarstka to jednak dość sporo. Napisałem do jednego z użytkowników forum, może poratuje mnie fotką.

Mam oczywiście drugą opcje gdybym się nie zdecydował na g9300. Tą opcją jest GW-2310, ale nie jest to ostateczna decyzja. 

5610- jeśli mówimy o funkcjach to jest ok, ale kwadraciak mi nie podchodzi.

gw -9200- niestety za drogo

Wybór jest duży,czasem myślę że nawet zbyt duży ;) Generalnie dużo opcji spełnia moje wymagania

- G Schock

-Iluminator

-wygoda i funkcjonalność

-stoper

-timer

-cena maksymalnie lekko ponad 600 zł

-solar nie jest to warunek konieczny, ale fajnie jak będzie.

-Nie będę ukrywał, że ważny jest wygląd, i fajnie jakby był trochę gadżeciarski (nawet jeśli funkcję użyję raz czy dwa)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz co miałem kiedyś mudmana , chyba właśnie ten model. Nadgarstek mam podobny, niestety nie widzę już żadnych fotek nadgarstkowych na dysku.Generalnie nie było źle, owszem był spory , ale jakiegoś komicznego , przerośniętego wtyglądu też nie miał.

z mniejszych G bym polecił jakiegoś gieza. Ja miała model gs-1300 i rozmiarowo bardziej mi pasował niz mudman . Niestety słabo z dostępnością ( czasami a bazarku sie pojawia) i zdecydowanie mniej gadzeciarski niż mudman (podstawowe funkcje o których piszesz miał, ale niewiele ponadto)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Elto a masz tam u siebie jakieś G ? Nie musi być g -9300. Po wymiarach można spokojnie zobaczyć fzy będzie ok. Jak znajdziesz jakiś ga 100 to 9300 będzie dobrze leżał.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kornel91, o tym nie pomyślałem. Przejdę się jutro po sklepach i zobaczę może będzie. Aczkolwiek z tego co widzę jednak dużo przemawia za tym aby jednak kupić 9300- czyli po prostu wcisnąć kup teraz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W nadgarstku mam 17.5 cm i dla mnie G-9300 był taki "w górnej granicy wielkości". Mimo rozmiaru całkiem wygodnie leżał (ale tylko przymierzałem ten model). Później kupiłem GD-350 (niemal identyczne wymiary) i po ~ pół roku go sprzedałem. Na co dzień mi trochę przeszkadzał. Ciągle nim o coś zahaczałem. Chociaż wizualnie jakiejś tragedii nie było. Jakbyś potrzebował to mam jakieś fotki GD-350 na nadgarstku ~17 cm.

Jeśli to nie ma być Twój jedyny zegarek tylko wykorzystywany tak jak pisałeś w pierwszym poście to jego wielkość może być plusem, bo nie będzie się chował pod rękawy i nie trzeba będzie ciągle ich podwijać. Poza tym przy aktywności fizycznej nadgarstki trochę "rosną". ;)

Jak nie będziesz miał gdzie przymierzyć tego (albo podobnego rozmiarowo) modelu, to jeśli zamawiasz przez internet, zawsze możesz zwrócić zegarek w ciągu 14 dni jak Ci nie podejdzie.

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję wszystkim za pomoc.

Zegarek kupiony. Wielkość mi odpowiada, wszystko gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzuć fotkę, może kiedyś się komuś przyda. ;)

Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konieczne wrzuć, bo ja mam taki sam nadgarstek i też się zastanawiam nad tym mudmanem :)

Wysłane z mojego Z30 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jutro będą fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Także zastanawiałem się nad tym zegarkiem bowiem mam nadgarstek około 16,5 cm. Na szczęście był w jednym ze sklepów i mogłem go przymierzyć. Pasował bardzo dobrze więc od dzisiaj jestem jego szczęśliwym posiadaczem. Przymierzałem również GW-9400, ale niestety był o wiele za duży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.