Tomek_O 0 #1 Napisano 17 Grudnia 2015 Witam wszystkich, Chciałbym zapytać czy można dowiedzieć się czegoś więcej na temat tego zegara:http://pokazywarka.pl/zegar-3/Podobno mój pradziadek (albo nawet prapradziadek) dostał go od jakiegoś leśniczego, prawdopodobnie z okolic Borów Tucholskich.Na odwrocie skrzyni jest 6693 lub 6698.Czy na podstawie tych zdjęć można powiedzieć coś więcej? pozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tarant 2971 #2 Napisano 17 Grudnia 2015 http://zegarkiclub.pl/forum/topic/48800-identyfikacja-zegarow-jak-zadac-pytanie-aby-otrzymac-odpowiedzi/ 0 Pozdrawiam Piotr Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #3 Napisano 18 Grudnia 2015 Zrób zdjęcia mechanizmu z zwłaszcza tyłu może jest jakaś sygnatura ?? bo same cyfry na skrzyni nic nie powiedzą. Skrzynia wygląda na samoróbkę a w niej zamontowano mechanizm TYLKO JAKI??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #4 Napisano 19 Grudnia 2015 To nie jest samorobka. Moze dzielo wrtystyczne na zamowienie. Widzialam takich kilka , z roznych producentow. Bardzo mnie one kreca zawsze niestety poza moim zasiegiem. Ladniutki jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #5 Napisano 19 Grudnia 2015 Obstawiam na domowego amatora wystarczy przyjrzeć się wykończeniu detali z drzewa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
czerralf 28 #6 Napisano 19 Grudnia 2015 Raczej jest to radosna tworczosc d. amatora IMO: wydaje mnie sie troszke straszny . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #7 Napisano 19 Grudnia 2015 Taak wyobrazni komuś nie brakowało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #8 Napisano 19 Grudnia 2015 A udalo Wam sie zobaczyc inne tez , czy tylko ten?Mialam zdjecia niestety poszly sie gwiazdac z komputerem. Tam byl zegar z USA poszedl za 1300 dolarow. Taka wlasnie skrzynia. Tyle tylko , ze dwie wagi. Olbrzymi byl.Tu sa tylko na szybko skopiowane z neta. Innego rodzaju , z tym samym pomyslem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 989 #9 Napisano 19 Grudnia 2015 Dascola,mam trochę rogów danieli i jeleni ,mogę Ci podobnego posklejać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #10 Napisano 19 Grudnia 2015 Bardzo prosze. Dwuwagowa skrzynie poprosze Nie zartuje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 989 #11 Napisano 19 Grudnia 2015 Zróbmy kooperację ,Ty dostarczasz skrzynię, ja montuję rogi 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #12 Napisano 19 Grudnia 2015 Teraz wierzymy :D 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #13 Napisano 19 Grudnia 2015 o i ten jest cudowny.Najprosciej jest orzec oooo samoroba. Jak by is Koledzy postarali to i by cosik znalezli w swoich zbiorach.. prawda??? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #14 Napisano 19 Grudnia 2015 Zróbmy kooperację ,Ty dostarczasz skrzynię, ja montuję rogi Zaden problem.Taki bym chciala Na nastepne spotkanie skoluje skrznie W sumie mam jedna w lazience , na serio 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #15 Napisano 19 Grudnia 2015 no i pare innych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
roberto266 1 #16 Napisano 19 Grudnia 2015 My chłopy rogów nie lubimy Nosić . Dla mnie trochę dziwaczne te zegary i przesadnie ozdobione 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mechanik 989 #17 Napisano 19 Grudnia 2015 Rogi nie moje ale jak Dascoli się takie zegary podobają to jak można odmówić.Przywież na następne spotkanie skrzynię i zrobimy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #18 Napisano 20 Grudnia 2015 Ludzie przestańcie, toż to ohyda największego kalibru jest... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Witold 56 55 #19 Napisano 20 Grudnia 2015 Ja też wolę tradycyjne obudowy, ale jak mówi porzekadło - "nie ładne jest to co jest ładne, tylko to co się komu podoba". 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek_O 0 #20 Napisano 20 Grudnia 2015 Dziękuję za odpowiedzi.Będę miał dostęp do tego zegara w czasie świąt - postaram się wyjąć mechanizm i zrobić więcej zdjęć. pozdrawiam.Tomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dascola 3 #21 Napisano 20 Grudnia 2015 Dziękuję za odpowiedzi.Będę miał dostęp do tego zegara w czasie świąt - postaram się wyjąć mechanizm i zrobić więcej zdjęć. pozdrawiam.TomekSpoko Tomek. Nie zwracaj na Nas uwagi specjalnie. Panowie maja zawsze uraz do rogow, poza tym sa ok Zegar jest ladny i bardzo gustowny. Rzezbiony jak kukulka i starenki. PozdrawiamAnetta 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tomek_O 0 #22 Napisano 12 Stycznia 2016 Witam wszystkich w nowym roku. Wrzuciłem kilka dodatkowych zdjęć zegara i mechanizmu na stronę:http://pokazywarka.pl/zegar-3/ pozdrawiamTomek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach