Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

egzo18

mesh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Panów i Panie . Wesołych Świąt!

Przechodząc do tematu , opłaca się w to:

http://allegro.pl/bransoleta-mesh-shark-18-20-22-mm-18mm-20mm-22mm-i5878811648.html

pakować ?

Nie rozleci się ?

Będzie założony do tego OSa

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/121836-orient-star-open-heart/page-1

20 mm w uszach .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takiego juz ponad rok i nie ma problemu. Po zakupie trzeba sprawdzic krawedzie i zeszlifowac odstajace koncowki drutu bo moj mesh lubi zaciagac ubrania

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz powiedzieć dokładniej o co chodzi z tymi końcówkami ? Może jakaś fotka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mój zegarek, więc pewnie powinienem siedzieć cicho, ale zastanów się raz jeszcze nad zakupem mesh'a do tego zegarka. Wg mnie pasuje jak krowie siodło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

" jak krowie siodło " , ciekawe porównanie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz powiedzieć dokładniej o co chodzi z tymi końcówkami ? Może jakaś fotka ?

Też mam ten mesh i w pełni potwierdzam to co napisał kolega CIESLUT - nie jest zły ale przed rozpoczęciem użytkowania trzeba się przyjrzeć krawędziom bo mogą haczyć - mesh jest pleciony z drutu stalowego i w budżetowych bransoletach tego typu wykończenia nie zawsze są perfekcyjne, ale to da się samemu "dopracować"  ;)

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba jednak zostanę przy oryginalnej bransolecie .

Da się jakiś zapobiec odstającej górnej maskownicy? Tak z milimetr od koperty odstaje. Wydaję mi nie , że krzwy teleskop . Mam rację ? Maskownice są pełne .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Da się jakiś zapobiec odstającej górnej maskownicy? Tak z milimetr od koperty odstaje. Wydaję mi nie , że krzwy teleskop . Mam rację ? Maskownice są pełne .

Spróbuj zamienić maskownice - o ile się da tak zrobić - miałem taką sytuację przy Master Diver od Deep Blue - po zamianie maskownic problem sam się wyeliminował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze się trochę do tematu i zapytam tak. Czy taki mesh nie rysuje wam wewnętrznej strony uszów? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłącze się trochę do tematu i zapytam tak. Czy taki mesh nie rysuje wam wewnętrznej strony uszów? 

Nie rysuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trochę nie chce mi się wierzyć że sporadyczne tarcie meshu o wypolerowane uszy nie pozostawia śladów, chyba ze stosujecie jakieś osłonki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No trochę nie chce mi się wierzyć że sporadyczne tarcie meshu o wypolerowane uszy nie pozostawia śladów, chyba ze stosujecie jakieś osłonki

Przyjrzyj się jak mesh jest zbudowany ogniwa nie są "ostre" na "zaokrągleniach". Jedyne co to budżetowe meshe mają niezbyt dokładnie "wywinięte" końcówki i dlatego zdarza się że zaciągają nitki z ubrań. Co do rysowania uszu zegarka to na pewno nie zdarza się to częściej niż w przypadku gdy masz oryginalną bransoletę i maskownice mają ułamek milimetra luzu - a to zdarza się często nawet przy droższych zegarkach.

13498363933_2500.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się czy taki mesch będzie pasował mi do Laco takiego jak na zdjęciu ??? Wiem że powinien być pasek z nitami ale choć dbam o higienę to pasek używany codziennie już po miesiącu zaczyna mnie brzydzić - nie pocę się jakoś ponad normę ale pasek robi się brudny zaciemniony - często przemywam wilgotną gąbką ale średnio mi to samopoczucie poprawia 

Poza tym zdecydowanie wolę zegarki na bransolecie,Laco wpadł ponad rok temu bo podoba mi się wyjątkowo 

Doradźcie proszę 

post-68206-0-17982000-1451041749_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Moim zdaniem mesh nie pasuje. Może nato, np. w jakimś wojskowym, oliwkowym kolorze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, że jak nie pasek to tylko nato... Kosztują odpowiednio mniej to chociaż nie bolałoby tak finansowo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mesh shark to z założenia bransoleta do zegarków nurkowych - jej powstanie jest inspirowane kolczugą jaką się stosowało w ochronie przed rekinami. Moim skromnym zdaniem taka bransoleta najlepiej pasuje do klasycznych diverów z innymi zegarkami wygląda słabo - ale to oczywiście kwestia gustu i upodobania "nosiciela"... Są co prawda inne rodzaje plecionej z drutu bransolety nazywane mesh'ami które można spotkać przy innych zegarkach ale w/g mnie wygląda to dość słabo...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się, że jak nie pasek to tylko nato... Kosztują odpowiednio mniej to chociaż nie bolałoby tak finansowo...

Finanse oczywiście ważne i nie chciałbym bezsensownie przepłacać kupując niby-mesch chcę porządny mocny i nie chiński cena to drugorzędna sprawa 

O parcianych paskach też myślałem i oliwkowy fajnie by wyglądał - na razie zamówiłem u naszych  paskorobów skórzane nato i tradycyjny pasek z grubej skóry to do Laco tego mescha też zamówię najwyżej będę pod swetrem nosił  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Paweł, ja bym w taki klimat celował :

6e2339fccf2e5b3a9e5a9f698499e2cb.jpg

Zdjęcie zapożyczone z grupy zegarkowej na FB. To od piąteczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.