Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Danielsson

Orient Bambino z DutyFreeIsland

Rekomendowane odpowiedzi

ja zamówiłem już sporo zegarków, ale żadnego nie oclili na podstawie tego co na / w pudełku. może jak z JP / USA ktoś wpisze realną wartość to tak oclą, ale 99% przypadków wartość deklarowana nie odpowiada prawdziwej, stąd każą zadeklarować wartość pisemnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Mamy skrajnie rózne doświadczenia, ale Twoja historia nie wnosi nic ponad to że UC działa tak jak powinien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj otrzymałem zawiadomienie z poczty. Na zawarty w nim adres email wysłałem potwierdzenie w PDF z PayPal. Podałem "Poz. Ks. Mag" i w załączniku PDF dałem potwierdzenie z PayPal.

To chyba wystarczy ? 

W jakich zagranicznych sklepach kupujecie zegarki ? (Poza dutyfreeisland)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W niemieckich. Nie ma takich atrakcji :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polak mądry po szkodzie :) Rozumiem, że wybrałeś opcję darmowej wysyłki? Nie lepiej było dopłacić ok 100zł do wysyłki w której gwarantowany jest brak cła? Wtedy nie dość, że bez stresu to przesyłka przychodzi zdecydowanie szybciej. No chyba, że zegarek tani i chciałeś ryzykować. Ja właśnie chcę u nich zamówić kilka zegarków za ok. 2000-2500zł i nie mam zamiaru ryzykować. Muszę tylko szybko się zdecydować bo ceny wzrastają z dnia na dzień w związku z wzrostem kursu dolara :( Przy zakupie kilku zegarków i wykorzystując dodatkowo kupon rabatowy na 5% lepiej chyba dopłacić i mieć problem cła z głowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pożyjemy zobaczymy jaki będziesz mądry...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może....ale już tam zamawiałem z dodatkową opłatą i z tego co pamiętam to wtedy przesyłki są wysyłane z Anglii i nie ma opcji aby dostać CŁO do zapłaty. Zresztą jak napiszecie do nich wiadomość to dostaniecie odpowiedz, że przy wyborze tej opcji GWARANTUJĄ brak opłaty celnej. Przy zakupie taniego zegarka można ryzykować. Jak kupujemy np. 4 zegarki (tanie) to dopłata do jednego wychodzi ok.25zł. Jak naliczą cło i opłaty to już staje się to mało opłacalne biorąc pod uwagę problemy z gwarancją na zegarki. Jak kupujemy zegerek/zegarki za np. 2 000 PLN to lepiej zapłacić te dodatkowe 100zł, nie mieć stresu dotyczącego cła, przesyłka w domu po kilku dniach i bez problemu można kupić opcje z pudełkiem (co czasami jest atutem jak chcemy za jakiś czas sprzedać zegarek).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesteś pewny, że wysyłają z Anglii, a nie PRZEZ Anglię?

druga sprawa - zamówiłeś kiedyś w tej opcji więcej niż 1 zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze jest ryzyko. Tylko bambino nawet z opłatami wyjdzie z Df ok. 600 zł a w Pl 850 zł.

Pozdrawiam 
Marcin/kornel91 

Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli przez Anglię i jest chociażby ślad adresu spoza Unii to prędzej czy później kapną się co to za szlak i ovatują... były, są sklepy, które pchają przez Niemcy czy Szwecję, ale to już nie wiele zmienia... Swoją drogą ciekawe na jakiej zasadzie działa to przekierowanie, posrednik, paczkomat czy co ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiś czas temu szła do mnie paczka PRZEZ Szwecję. oni chyba mają jakieś placówki pocztowe w Azji. zegarek pięknie został zatrzymany i ovatowany ;) nie wiem czy w przypadku duty to nie działa tak, że biorą te 25$ i jak się uda uniknąć Vatu to fajnie, a jak się nie uda to zwracają kasę za Vat ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@wozo

Niestety, ale przy zakupie kilku zegarkow cena za przesylke wzrasta z kazdym zegarkiem. Tylko jedna sztukajest za te okolo 25$, np. przy trzech koszt wysylki to juz 54,50$.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szwedzi są operatorem poczty w Singapurze jak u nas Niemcy i T-mobile, ale nie obto chodzi bo po drodze one londują w szwedzkim boxie gdzie dostają naklejkę docelową - taki przystanek Alaska na lunch ;)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość vitriol

Szwedzi są operatorem poczty w Singapurze jak u nas Niemcy i T-mobile, ale nie obto chodzi bo po drodze one londują w szwedzkim boxie gdzie dostają naklejkę docelową - taki przystanek Alaska na lunch ;)

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Co robią w tym boxie??? :D

To jest jakiś skrót od 'lądowania w Londynie'? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy w przypadku duty to nie działa tak, że biorą te 25$ i jak się uda uniknąć Vatu to fajnie, a jak się nie uda to zwracają kasę za Vat ;)

Oczywiście, że tak. Dodatkowy niemały zarobek na nieświadomych. Już raz tak miałem z innym sklepem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co robią w tym boxie??? :D

Frytki jedzą ?  :P

2404582-1.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze...teraz już nie pamiętam bo aż tak dokładnie nie przyjrzałem się przesyłce. Wydawało mi się, że śladu HK tam nie było ale głowy nie dam. Zamawiałem tam już dość dawno 2 zegarki (jednorazowo) w pudełkach bo przeznaczone były na prezent. Pamiętam, że były to początki tego jak wprowadzili tą dodatkowo płatną formę wysyłki bo wcześniej jej nie było. Przesyłka dotarła bardzo szybko, było to dosłownie kilka dni od momentu wysyłki. Ale teraz widzę się wycwanili: wcześniej przy zamówieniu więcej niż 1szt. koszt przesyłki wzrastał ale nie aż tyle :o Wtedy jak pisałem do nich maila gwarantowali, że cło nie zostanie naliczone nawet jak wysyłka zegarków będzie z pudełkami. Teraz się zastanawiam co zrobić...bo chce zamówić 2 lub 3 zegarki i dałeś mi do myślenia z tym cłem. Bo jeśli mam zapłacić 230zł za wysyłkę 3 zegarków i jeszcze dowalą mi do tego cło to jest to już raczej mało opłacalne. No i teraz pytanie: jeśli wybiorę opcję darmowej wysyłki i będę ryzykował to jak lepiej zrobić - zamówić te 3 zegarki bez pudełek w jednej przesyłce czy lepiej pojedynczo w różnych odstępach czasu? Rozumiem, z tego co pisaliście wcześniej, że paczka przechodzi przez Urząd Celny w Warszawie a potem trafia jeszcze dalej do kontroli w zależności od tego z jakiego miasta jestem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież jeszcze stronę wcześniej wszystko wiedziałeś. Po drugie to nie jest forum do oszustw podatkowych ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej w oddzielnych przesyłkach bez pudełek, jeśli masz możliwość to na inne adresy weź.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Nie ma takiego miasta: Lądyn

Jest Lądek, Lądek Zdrój..." ;)

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Być może  jest jakaś nagonka na ich sklep i trafił na jakąś czarną listę Urzędów Celnych (o ile coś takiego istnieje) i wszystkie przesyłki trafiają na cło? To by wyjaśniało dlaczego nie tak dawno wprowadzili dodatkowo płatną opcję. Napisałem do nich dzisiaj maila i otrzymałem dość szczegółowy opis sposobów wysyłki. Nie będę przytaczał całej treści tylko fragment:

"For Tax Free shipping method (you may choose with Box or No box) the item is shipped duty paid so you do not need to worry about tax"

Zapytałem więc o szczegóły tej wysyłki tzn. skąd jest wysyłana i jak dokładnie jest z cłem ale facet ewidentnie nie chciał za wiele mówić i napisał tak:

"Just please make sure to select Tax Free shipping, your items will be shipped duty paid and you do not need to pay for tax. Kindly note that we ship only 2 items in 1 parcel. So if you buy 3 pcs in 1 order it will be shipped in 2 different parcels."

Czyli jednak wysyłają to z Anglii? No bo jak inaczej przesyłka może mieć cło opłacone przez nich? :wacko:
Gdyby płacili cło to raczej nie jest to dla nich opłacalne chyba, że znaleźli jakąś inną opcję wprowadzenia zegarków na teren UE i dlatego to tyle kosztuje <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.