Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Dingo

Nasze G plany na 2016 rok

Rekomendowane odpowiedzi

Automat to nie kwarc i się reguluję  ;)

I to nie G, nie upuszcza się  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Automat to nie kwarc i się reguluję ;)

I to nie G, nie upuszcza się

Nic nie upuscil.

A regulować mi się nie chciało. Puściłem dalej obniżając cenę o koszt serwisu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, nie upuściłeś ale cena była spora, chyba że obniżyłeś na serwis ... ten lombardowy   :P  

.

.

.

.

.

żarty  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

OK, nie upuściłeś ale cena była spora, chyba że obniżyłeś na serwis ... ten lombardowy

;):D 15 minut na bazarku i było po sprawie. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ważne żebyś się nie zrażał do tej marki.

Miałem kilka sztuk Seiko i za każdym razem było wszystko cacy i ten Twój przypadek to taki incydent jak w casio - urwane uszy w Romku lub zawiecha w MM  ;)

Tylko w Seiku można to łatwo wyregulować a przykleić uszy (nowa koperta) lub wymienić moduł to już nie tak łatwo (czytaj tanio)  :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na szczęście się nie zawiodłem na seiko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SRP309 pomarańczowy. 2 i 1/2 min / dobę w nowym.

Nic nie upuscil.

A regulować mi się nie chciało. Puściłem dalej obniżając cenę o koszt serwisu.

Ważne żebyś się nie zrażał do tej marki.

Miałem kilka sztuk Seiko i za każdym razem było wszystko cacy i ten Twój przypadek to taki incydent jak w casio - urwane uszy w Romku lub zawiecha w MM ;)

Tylko w Seiku można to łatwo wyregulować a przykleić uszy (nowa koperta) lub wymienić moduł to już nie tak łatwo (czytaj tanio) :P

Xeno Monster ale SKX779 był moim pierwszym seiko i miałem podobny problem bo spieszył +30 sek - w normie ale mnie to nie satysfakcjonowało.Wyregulowalem i dalej było tak samo wiec puscilem dalej ale pozniej mialem jeszcze kilka Seiko w tym 2 takie same monstery i juz wiecej nie napotkałem takiej przypadlosci.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xenocratex pewnie masz to co ja, czyli fajnie wygląda i się podoba, ale jednak automat to nie to ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Xenocratex pewnie masz to co ja, czyli fajnie wygląda i się podoba, ale jednak automat to nie to ;)

No niestety, do tego trzeba dorosnąć  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Automaty się u mnie nie sprawdzają. Aktualnie mam 7 zegarków mechanicznych, z czego noszę dosyć systematycznie 4 z nich. I te 4 są z naciągiem ręcznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale np. wszystkie moje automaty mają stop sekundę i dokręcanie to w czym problem?  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Co do nakręcania (edit: dokręcania koronką ) automatów, to zdania są podzielone. Ale ja po prostu lubię nakręcić sobie rano zegarek w naturalny dla niego sposób i wiedzieć, że następnego dnia rano będzie chodził i że wystarczy tylko nakręcić jeszcze raz, żeby nadal chodził. W automatach to nie to samo. Nie pomnę dokręcanej koronki w nurkach, co do której mam zawsze wrażenie, że każde odkrecenie wyrabia w niej gwint. Taka mała (irracjonalna?) obsesja. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie dorosły, ale ja mam 8 zegarków obecnie i mi się nie chce za każdym razem nastawiać automatu, który by był noszony może 1x w tygodniu :P ...rotomat nie :P

Jak będę dorosły na emeryturze i będę miał 3x mniej kasy niż teraz ;) to będę miał 1 zegar i może to być automat.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie dorosły, ale ja mam 8 zegarków obecnie i mi się nie chce za każdym razem nastawiać automatu, który by był noszony może 1x w tygodniu :P ...rotomat nie :P

Jak będę dorosły na emeryturze i będę miał 3x mniej kasy niż teraz ;) to będę miał 1 zegar i może to być automat.

Brawo Ty!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W automatach to nie to samo. Nie pomnę dokręcanej koronki w nurkach, co do której mam zawsze wrażenie, że każde odkrecenie wyrabia w niej gwint. Taka mała (irracjonalna?) obsesja. ;)

Xeno mam taką samą schizę :D dziwne to nieprawdaż?

Mam 2 Monstery na stanie i dlatego kupiłem rotomat + jeszcze dwa inne automaty.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie proponuje koniec OT bo dyskusja jałowa i nic nie wnosząca do tematu.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ja mam 8 zegarków ...

Łał ale armia  :P

... i będę miał 3x mniej kasy niż teraz  ;) to będę miał 1 zegar i może to być automat.

A za ten automat zapłacisz 3 razy więcej kasy niż za bakteryjkę  ^_^

Nastawienie zegarka i jego nakręcenie zajmuję minutę i to najprzyjemniejsza minuta w dobie  ;)

Nie każdy to czuję i dlatego ta pasja jest taka różna  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nastawienie zegarka i jego nakręcenie zajmuję minutę i to najprzyjemniejsza minuta w dobie  ;)

:D:P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Moje dwa ostałe automaty kręca się w rotomacie, a plan jest jeden dorwać romana i nowego froga :-)

O ile z pierwszym to żaden problem, to z froga trzeba będzie ściągać

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem w planach na ten rok kupić "jakiś zegarek do pracy".

Wybór padł na :

1459704368306783707_1_1000x700_oryginaln

Zamówienie złożone i jutro ,albo we wtorek będzie mój.

Generalnie tak miało się zakończyć "zegarkowe szalenstwo" ,ale przez galerie Waldziora planuje zakup tego

1459702396casio-g-shock-superior-series-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Planuję to:

f80a7cb9c78caeab0f8292c2d1cf7d14.jpg

A zaraz po tym albo wcześniej Orient mako XL, seiko 5 sport i divera solara w pepsi.

Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

47ddc7c5443668b6a212d87295678e01.jpg

Część planów na 2016 zrealizowana

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mam specjalnie dużych planów. Są w nich dwa sikory od Casio - MTGS, oraz GPW.

Z czego jednego z nich zakupię pewnie niebawem.

A oprócz tego planuję zakup chronografu Certiny. Oglądałem go ostatnio i muszę powiedzieć,

że jest więcej niż kozak  :wub:

certina-ds-action-diver-automatic-chrono

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytryna spoko:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.