Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

mieto

rakieta gold - renowacja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam możliwość odkupienia od znajomego złotej rakiety. Chciałbym się dowiedzieć jaki może być koszt renowacji takiego zegarka i jaka cena zakupu była by zasadna. Z forum udało mi się wyczytać że złote zegarki rosyjskie są warte tyle co złom złota a mechanizm idzie w gratisie :) , złoto zegarkowe jest tańsze niż takie z których wykonuje się biżuterie, oraz fakt że próba na zegarkach rosyjskich jest słabsza niż na szwajcarach. Podpowiedzcie proszę ile może ważyć ten model abym wiedział jaką kwotę mogę zaproponować sprzedającemu oraz ile będzie mnie kosztowała jego renowacja/odświeżenie?

post-88211-0-29751100-1452630847_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewny że to złoty zegarek? Czy dekiel był złoty i miał punce?

Wydaje mi się że to tylko złocony Au20 model Rakiety.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesteś pewny że to złoty zegarek? Czy dekiel był złoty i miał punce?

Wydaje mi się że to tylko złocony Au20 model Rakiety.

Tak z tyłu na dekielku jest próba. Z tego co pamiętam 583

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę stan zegarka to faktycznie cenę złomu, więc na wagę go ;) . Jeśli jest sprawny to serwis zegarka  plus poszukanie nowej tarczy, sekundnika. Wyczyszczenie całości i złożenie.

Złom i +-150 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tarcza ze zdjęcia chyba nie jest taka najgorsza? Kiepskie zdjęcie, kiepskie szkło....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę stan zegarka to faktycznie cenę złomu, więc na wagę go ;) . Jeśli jest sprawny to serwis zegarka  plus poszukanie nowej tarczy, sekundnika. Wyczyszczenie całości i złożenie.

Złom i +-150 zł

Zgadza się zdjęcie robione tel kom.

Zegarek jest sprawny. Ile za złom można dostać? Ile to zaważy ? :D Chodzi mi o to ile za to mogę zapłacić. Tarcza i sekundnik będzie pasował od wersji pozłacanej ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie żebym się czepiał, ale chłopaki gdzie widzieliście ostatnio rakiety w cenie złomu złota ;-) chętnie kupię, z werkami nie ma problemu ale kopertę złotą w dobrym stanie dostać.... I to w cenie złomu??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego mieto - na forum nie wyceniamy zegarków!!!

Ta Rakieta którą pokazałeś na 99% nie jest złota ale jak uważasz że jest inaczej to zanieś ją do jubilera niech Ci zważy i ją sobie kup i remontuj. Tarcza na bank będzie pasowała od pozłacanej  wersji - takiej właśnie jak pokazana na zdjęciach.

Yorki - też bym kupił takiego NOSa jak ostatnio Rekiniasty pokazał w cenie złomu  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.