Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

enzo89

HUGO BOSS 1513180

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem zegarek HUGO BOSS 1513180. Jest to mój pierwszy "poważniejszy" zegarek w życiu do tej pory były to dużo tańsze egzemplarze. Mam kilka pytań odnośnie zegarka, tylko proszę o zrozumienie gdyż jestem totalnym laikiem.

1. Na zegarku są 3 małe inne tarcze. Domyślam się, że to chronograf. Służy jedynie jako stoper? Na co dzień te wskazówki powinny być zatrzymane, czy powinny kręcić się cały czas? Nie potrafię ich obsługiwać. Mimo wciskania przycisków jak w instrukcji mam wrażenie, że coś jest nie tak. 

2. Czy gwarancja będzie uznana na podstawie faktury wystawionej mi przez sprzedającego? Trzeba gdzieś zegarek zarejestrować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie nazwałbym zegarków Hugo Boss poważnymi, może dlatego masz problemy bo siedzi tam jakiś chiński mechanizm, który nie wiadomo jak działa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegary, o których mówisz uruchamiasz przyciskiem u góry, a dolnym zatrzymujesz i cofasz. Wszystkie te zegary powinny być nieruchome (chyba, że ja włączysz). Swoją drogą jeśli wydałeś blisko 2k na taki zegarek to szczerze współczuje, jeśli sprzedawca Ci go doradził to powinieneś napluć mu w twarz.

Zegarków marek fashion raczej się nie rejestruje i do reklamacja wymagana jest karta gwarancyjna oraz dowód zakupu (dowolny). Choć w tym przypadku wydaje mi się, że nie ma potrzeby go reklamować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam zakupiłem zegarek HUGO BOSS 1513180. Jest to mój pierwszy "poważniejszy" zegarek w życiu do tej pory były to dużo tańsze egzemplarze. Mam kilka pytań odnośnie zegarka, tylko proszę o zrozumienie gdyż jestem totalnym laikiem.

1. Na zegarku są 3 małe inne tarcze. Domyślam się, że to chronograf. Służy jedynie jako stoper? Na co dzień te wskazówki powinny być zatrzymane, czy powinny kręcić się cały czas? Nie potrafię ich obsługiwać. Mimo wciskania przycisków jak w instrukcji mam wrażenie, że coś jest nie tak. 

2. Czy gwarancja będzie uznana na podstawie faktury wystawionej mi przez sprzedającego? Trzeba gdzieś zegarek zarejestrować?

Jeśli kupiłeś niedawno ten "poważny zegarek", to może da radę go zwrócić/oddać i kupić za te pieniądze coś kilka klas lepszego.

Źle trafiłeś kolego, bo tutaj prawie wszyscy mają specyficzną alergię na gaciowe zegarki.

Napis Hugo Boss na perfumach - OK, na zegarku - już nie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jedziecie czlowiekowi - dajcie juz spokoj. Nie ma jak dysonans podecyzyjny w piatek :(;)

Enzo - wczesniej wszystko juz Koledzy napisali az za nadto, dlatego na przyszlosc przed zakupem jakis "powazniejszych" (czyt. drozszych) rzeczy warto najpierw poczytac, bo pozniej moze byc juz... za pozno ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość German76

Nie moglibyście jakoś oględniej? Dostrzec jednak jakieś pozytywy? Zegarek całkiem fajny, chrono, przyciski ma z boku. Nie wiem czego się czepiacie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie moglibyście jakoś oględniej? Dostrzec jednak jakieś pozytywy? Zegarek całkiem fajny, chrono, przyciski ma z boku. Nie wiem czego się czepiacie?

My się nie czepiamy. Po prostu piszemy, co sądzimy o tego typu wyrobach.

Jeśli Ci się podoba razem z bocznymi guziczkami, to sobie kup taki :). Nic nie stoi na przeszkodzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co się dowiadywałem mechanizm jest japoński. Poważniejszy, miałem na myśli cenę. 

Przyciski dziwnie działają tzn raz działają raz nie. Uruchamia je dolny i dolny je zatrzymuje. Zegary nie chcą się cofać do zerowych pozycji, choć na początku się cofały. Może coś wcisnąłem i teraz należy je ponownie skalibrować?

Załączam film:

https://www.youtube.com/watch?v=g00Mhx6k1xc

Zegarek kosztował 170euro w Belgii w promocji. Podoba mi się jego wygląd. Brałem pod uwagę również markę Fossil ale ten podobał mi się bardziej. Czy za te pieniądze kupiłbym coś lepszego? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość German76

Wygląda że zegarek zepsuty. Każde kwarcowe japońskie chrono (Seiko, Orient, Citizen) będzie tańsze i lepsze niż ten HB. I takie są fakty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle ze zerowal sie wcześniej prawidłowo. Jak próbowałem go później ustawić to właśnie skończyło sie na tym jak jest teraz. Czytałem ze jak tak jest to trzeba skalibrowac chronograf tylko nie wiem jak to zdobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek kosztował 170euro w Belgii w promocji. Podoba mi się jego wygląd. Brałem pod uwagę również markę Fossil ale ten podobał mi się bardziej. Czy za te pieniądze kupiłbym coś lepszego? 

Jak samochód byś kupował to też byś wybrał ten, który ma ładniejsze koła?

Zegarek należy kupować firmowy, a HB produkuje kosmetyki a nie zegarki. Kupił byś auto, które nazywa się Nivea albo Gilette?

Zegarek zanieś do zegarmistrza. Jeśli mechanizm jest zepsuty, pewnie można za jakieś relatywnie niewielkie pieniądze wstawić nowy. A może dostałeś w Belgii jakąś gwarancję na ten zegar? Dawno go kupowałeś?

Za 170 euro mozna przebierać w Orientach i to mechanicznych. W Seiko też byś znalazł sporo fajnych czasomierzy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzisz seb71 człowiek uczy sie na błędach. Myślałem ze Boss robi zegarki równie dobre jak spodnie czy perfumy.

Mam fakturę zakupu, a na koncu instrukcji jest gwarancja tylko nie wiem czy nie powinna byc uzupełniona bo moja jest pusta. Zadzwonię po weekendzie do serwisu. Chyba ze jutro zegarmistrz mi go jakos ustawi. Dzialal dobrze jak go rozpakowalem tylko nie do konca rozumiałem zasade dzialania chronografu i zrobiłem to co opisane jest w instrukcji jako synchronizing the chronograph hands:

1. Pull crown out to position 2.

2. Press button A to adjust stopwatch 1/10 seconds hand. Press button B to adjust stopwatch seconds and minute hands.

3. Once the hands are properly aligned, push the crown back to position 1.

I wydaje mi sie ze po tym chronograf przestal ustawiać sie prawidłowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A pi co to robiłeś, wskazówki był źle ustawione?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc pierwsze słyszę, żeby użytkownik miał możliwość kalibracji wskazówek chrono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarmistrz po kilku minutach wyzerowal wszystko i teraz jest ok. Dzięki Panowie za pomoc i opinie na temat produktu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość German76

Fajnie, że wszystko się zakończyło pomyślnie. Ciesz się swoim zegarkiem, a jeśli kiedyś będziesz  kupował kolejny, możesz wziąć pod uwagę wyrażone tu opinie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdę mówiąc pierwsze słyszę, żeby użytkownik miał możliwość kalibracji wskazówek chrono.

Co w tym dziwnego? To standard w mechanizmach chrono.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niezbyt wiele miałem do czynienia z chronografami. Nie mój typ zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aha - dobrze że nie kupiłeś Fossila. O nim też zdanie raczej średnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D.

Fakt. Może lepiej, że kupiłeś to co kupiłeś zamiast Fossila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy następnym zegarku na pewno się poradzę. Żeby nie trzeba było czekać 7 dni na pierwszy post na pewno bym was zapytał. Ale już wiem w jakim stylu będzie kolejny zegarek ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zwalaj swojej nieprzemyślanej decyzji na Forum i jego zasady :).

Jak zaczniesz budować swoją kolekcję, to w pewnym momencie opchniesz na allegro HB i zapomnisz.

A poza tym dobry start - g...o wart :D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.