Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

neixet

Jak zrobic pasek:)

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Czy ktoś może wie jak zrobić napis na takim pasku?

Chodzi mi o np. pieczątkę metalową albo jakikolwiek inny sposób. Chciałbym uzyskać taki efekt (lub podobny) jak w linku poniżej tyle, że z własnym napisem.

http://webzoom.freewebs.com/billyschorr/Im...0dyes%20002.jpg

Pozdrawiam

Do takich rzeczy zamawia sie (za grube pieniądze) specjalne wybijaki z napisem, tudzież numerem. Nie do zrobienia w domowych warunkach. A zamawianie tego do kilku pasków jest nieopłacalne. Jak ktos ma znajomego w drukarni- nie komputerowej, tylko klasycznej i załatwi mu czcionki aluminiowe w odpowiednim rozmiarze, to da się coś wytłoczyć, ale nie za głęboko, bo czcionka drukarska do walenia młotkiem sie nie nadaje.

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Następny napewno bedzie lepiej dopracowany ;)

Oczywiscie, nie pozostaje nic innego jak dazyc do doskonalosci. Szlufke zrobilem dzisaj popoludniu, dziurki sie spore poniewaz docelowo w pasku wyladuje sprzaczka

paneriaschsilberkldd1.jpg

Seiko SNM011

...w codziennej pogoni za dokładnością, w powietrzu, na lądzie, po wodą.

PMy nie dochodza (czasem), kontakt via email.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość libero
Następny napewno bedzie lepiej dopracowany ;)

Oczywiscie, nie pozostaje nic innego jak dazyc do doskonalosci. Szlufke zrobilem dzisaj popoludniu, dziurki sie spore poniewaz docelowo w pasku wyladuje sprzaczka

paneriaschsilberkldd1.jpg

A skora skad ? Ta z allegro ? Czy inne zrodlo ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktoś w Wawie potrzebował dziurek to proszę do mnie bo właśnie leci do mnie dziurkacz Taikonautów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
A skora skad ? Ta z allegro ? Czy inne zrodlo ?

Skora, prosze bardzo -

http://www.allegro.pl/item186587607_pasy_b...0zl_za_1m_.html

Wzialem kolor 7 a dostalem chyba 4. Niewazne, skory i tak porzadne, miekkie i wytrzymuja sciskanie imadlem 8t ;)

Seiko SNM011

...w codziennej pogoni za dokładnością, w powietrzu, na lądzie, po wodą.

PMy nie dochodza (czasem), kontakt via email.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

majac pas skory chcialbym "uszczuplic" samą koncowke aby zawinac skleic(wiadomo)

pytanie: czym to zrobic?

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość libero

papierem sciernym ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

probowales tak robic papierem sciernym?

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Papierem sciernym ręcznie to będziesz tarł do zimy. Próbowałem. Da się to zrobic tnąc na płasko nożem do tapet- takim wysuwanym, z łamanymi po skosie końcówkami ostrza. Lecz wymaga to troche wprawy i solidnego noza z porządnym, nowym ostrzem, nie Topex za 2zł. Trochę materiału na paski popsułem w ten sposób, gdy nóż mi zjechał, lub za głeboko wszedł. Mozna by tez popróbowac na szlifierce, czy tarczy z papierem sciernym, ale nie wiem czy wyjdzie równo, i skóre w ten sposób łatwo przypalic.

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrov@

Tak jak pisze Korba- ścinam nożykiem do tapet. Że trzeba mieć wprawę to fakt - pasków napsułem wiele zanim jako tako zaczęło wychodzić (do dzisiaj spartolę raz na czas jakiś w ten sposó;).Teraz robię to po trochu, a nierówności zeszlifowuje krążkiem papieru na tarczy wiertarki - też wprawa się liczy bo właśnie o przypalenie nietrudno i przedobrzyć też nie problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zainspirowany tematu na forum odnosnie wykonania paska postanowiłem zrobić swój pierwszy a zarazem ostatni wyszło to mniej wiecej tak

img0772dy2.th.jpg

i tak

img0773xr5.th.jpg

niby nie trudne ale no właśnie trzeba materiał, odrobine cierpliwości i cos jeszcze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetny design! Dopracuj jeszcze krawędzie i otwory.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajnie ze chociaz komus sie podoba jak na mój pierwszy raz, dziurki robiłem tak na oko i tu niestety uwidacznia sie mój zez :) (co pewnie widac), co prawda dwie igły poszły w niepamięć ale pasek zrobiłem uff :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie poddawaj się, jeżeli to jest debiut to z każdym paskiem będzie lepiej

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czym kleicie skorki?

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luks powiedz skad wziąć taka skórę i jak zrobiles pasek?

czym kleiles, czy robiles otwory, opisz wszystko !

pozdrawiam

dawidzur

..,.,..,...♫♪♫♪♪♪♫♫♪..,.,,.,,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to był mój pierwszy pasek tak dla spróbowania jak i czy wogóle mi wyjdzie cos z tego, w temacie pasków lepiej zeby wypowieedzieli sie specjaliści którzy robią takie paseczki ze miło popatrzec, skóre - gdzies ktos podał linka skad kupuje ja natomiast dla swojego pierwszego razu wziołem ją ze starego kawałka paska i na to naszyłem kawałek jakies ładniejszej skórki, co do kleju miałem akurat pod ręką butapren, a dziurki zrobiłem przyrzadem szewskim do robienia otworków akurat taki posiadałem, dziurki pod klamrę mozna tez zrobic wiertareczką - ale niepróbowałem, przeczytaj poniższe posty a takze obejrzyj zdjęcia z produkcji ja przynajmniej sie na nich wzorowałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdjecia z cichej domowej, amatorskiej produkcji :D

post-8550-0-37154500-1330661944.jpg

img0769fm0.th.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

imo nie kupuj, pasek ma duzo szyc na powierzchnii, a tego na pasku chyba nie chcesz

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale wlasnie ja mysle o takim pasku vintage destroyed ;) jak sie uda..

tylko cholera nie mam jeszcze wiedzy jak zakleic ucho na teleskop?

kilka takich "niuansikow" heh.

pzdr

dawidzur

aha i gdzie moge w PL kupic taka duza klamerke?? taka jak np w paneraiach jest.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jak zrobic takie zaokraglone brzeki paska?

post-4802-0-48936700-1330662709.jpghttp://img391.imageshack.us/img391/2949/2490jq0.jpg

tylko cholera nie mam jeszcze wiedzy jak zakleic ucho na teleskop?

po prostu pasek skory skladasz na pol i kleisz albo koncowke ( jakies 3cm) uszczuplasz do minimum i zaklejasz

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zrobilem go w godzine, jest to pierwszy pasek, ktory sam zrobilem i jest w nim ognomna ilosc bledow i niedoskonalosci, ale i tak go genialny(IMO).

pasek powstal bym zobaczyl czy uda mi sie zrobic cokolwiek, teraz kiedy wiem, ze da sie zdobede piekna gruba brazowa skore i popracuje nad konkretnym strapem :D

pozdrawiam

dawidzur

cb1fe3fc8addc292.jpg

bece8fc84e3c9aa0.jpg

85ee7224b23c8b09.jpg

ce9964db14d5da68.jpg

6510520073886976.jpg

44cf90c0c385e169.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę, że kolega ma dojście do maszyny kaletniczej, bo szycie na ręczne mi nie wyglada. Przede wszystkim szerokosc paska powinna byc jakas zachowana. Jak na pierwszy wyrób- ok. Jak dopracujesz- bedzie super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

znacie jakies strony z info o metodach polerowania skory, odciskania jakis wzorow etc itp?

Pozdrawiam, Daniel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.