Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

esen

AEROWATCH LES GRANDES CLASSIQUES PILOTE CHRONO

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega piotrkrakow jest "ambasadorem" tej marki. Proponuję napisać PW i dopytać, czy poleca ten konkretny model. Może zaproponuje jakąś alternatywę. Sama marka znana i szanowana.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez PistolPete
      OBNIŻKA                                           

HAMILTON KHAKI AVIATION PIONEER MECHANICAL CHRONOGRAPH

Do sprzedania oferuję prawie nowy zegarek HAMILTON KHAKI AVIATION PIONEER MECHANICAL CHRONOGRAPH (długa nazwa ) Ref. H76409140. Do zestawu z oryginalną bransoletą Hamilton typu mesh, zakupione zostały 2 paski. Oryginalny, produkowany do tego modelu, pasek skórzany Hamiltona z charakterystyczną sprzączką w kształcie litery „H”  oraz jeansowy, idealnie komponujący się z niebieską tarczą, marki Fluco. 

Hamilton Khaki Aviation Pilot Pioneer Mechanical Chronograph H76409140 to inspirowany stylem vintage, ręcznie nakręcany zegarek, który nawiązuje do chronografów pilotów brytyjskich Królewskich Sił Powietrznych (RAF) z lat 70. XX wieku, tzw modelu FAB4Referencja ta łączy historyczny design z nowoczesną technologią zegarmistrzowską. Jak przystoi na zegarek w klimacie wojskowym (lotniczym) koperta jest w całości szczotkowana. „Smaczkiem” zegarka jest również jego asymetryczna koperta oraz stosunkowo krótkie ucha, dzięki czemu zegarek dobrze się prezentuje nawet na średnich nadgarstkach.

Dane techniczne:
      Referencja:                               H76409140
      Średnica:                                  Ø 40mm
      Grubość:                                  14,35mm
      L2L:                                          47mm
      Waga:                                      100g (pasek)
      Koperta:                                   Stal
      Bezel:                                       Stal
      Szkiełko:                                   Szkło szafirowe z powłoką AR. Nie wiem, czy jest obustronnie ale powłoka jest bardzo dobra.
      Dekiel:                                      Stal
      Napęd:                                     Manualny, Hamilton H51-Si
      Rezerwa chodu:                      60h
      Data:                                        Nie
      Wodoszczelność:                   10 ATM
      Rozmiar paska/ bransolety:        22mm

https://www.hamiltonwatch.com/de-at/h76409140-khaki-aviation-pioneer-mechanical-chrono.html

Stan techniczny:
      Sprawny i na należytym chodzie. Zegarek zakupiony 17/09/2025 u oficjalnego sprzedawcy Hamiltona w Austrii. Od tego czasu biegnie 2 letnia międzynarodowa gwarancja producenta. Jestem pierwszym właścicielem zegarka.

Stan wizualny:
      9-9,5/10            Jak nowy. Osobiście nie zauważyłem żadnych znaczących śladów użytkowania.

Koperta:           Bez skaz.
      Bransoleta:       Bez skaz
      Szkiełko:           Bez skaz.
      Dekiel:              Bez skaz.
      Pasek:              Oba paski są jak nowe, posiadają jedynie zagięcie od zapinania na poduszce.

Cena:
      6950PLN (do negocjacji*) z przesyłką z Austrii (koszt ok.40EUR).
      Chętnie rozliczę się w EUR.
      Oficjalna cena: 2365EUR+ pasek Hamilton ze sprzączką ok. 100EUR+ pasek Fluco ok. 50UR
      Istnieje ograniczona możliwość odbioru zegarka z Polski, do ewentualnego ustalenia.

*Z zachowaniem zdrowego rozsądku i wzajemnego poszanowania.

• Przez luukasz
      Sprzedam sympatycznego pilota Speedbird PRS-51 od Timefactors. 
      Zegarek w bdb stanie 8,5/10, w pełni sprawny i dokladny.

luma c3-x1 szklo szafirowe, lekko wypukle z bdb antyrefleksem zakręcana koronka solidna bransoleta (18mm) szerokość koperty 36mm b/k oryginalne opakowanie oraz dowód zakupu w zestawie  
      Cena 1650 zl z wysylka paczkomatem w cenie.

Możliwy odbiór osobisty w warszawie w okolicy stacji metra ulrychów.

• Przez SPS
      IWC Spitfire Pilot Chronograf, numer ref; IW387901

Opis;
      - Zegarek z całym kompletem widocznym na zdjęciu -  torba, pudełka, książeczki, karta, ściereczka, dowód zakupu (Jubitom Katowice), dwa oryginalne paski,
      - ten zegarek to jedna z ikon chronografów, tarcza grafitowo-szara, wypełnienie lumy żółtawe, styl zegarka typowo militarny lotniczy,
      - koperta stal szczotkowana, średnica  41mm, lug-to-lug 51mm, grubość 15mm,  wodoszczelność 60m, zakręcana koronka, zakręcany podwójny dekiel (antymagnetyczny), szerokość ucha 20mm, szkło szafirowe z dwustronnym antyrefleksem,
      - automat cal. 69380, chronograf, day-date, rezerwa chodu 46 godzin,

Ocena 9,5/10 – zegarek jest jak nowy, zero rys, działa świetnie, zegarek jest zarejestrowany – gwarancja do 25 listopada 2032 roku.
      Cena – 26970  zł (cena regularna 36300 zł)
      Sposób i koszt wysyłki;
      - Odbiór osobisty w Rudzie Śląskiej – na Śląsku mogę podjechać lub
      - Wysyłka kurierem w cenie
      - Tel 785286342  używam WhatsApp Szymon Porc-Szporek

• Przez trzydziesci9
      Archimede Pilot 39 A . LHB [UPGRADED]
      Sprzedam zegarek Archimede Pilot 39, raczej mało znanej w Polsce niemieckiej marki, która powoli tworzy swoją historię. Powiązana jest ona mocno z kopertami Icklera, które charakteryzują się doskonałą jakością i długoletnim stażem na rynku zegarkowym.
      Prezentowany tutaj czasomierz został poddany upgradowi na moje życzenie w postaci dodania wypukłego szafirowego szkiełka z dodatkową powłoką antyrefleksyjną. Jakość wykonania czasomierza jest więcej niż zadowalająca. Uważam, że zegarek wygląda solidniej, niż wiele innych zegarków typu pilot w podobnej cenie (np. bije na głowę wykonaniem Laco).
      Prezentowany model nadaje się do noszenia na co dzień i po prostu dobrze wygląda, wpisując się w nasze czasy.

Decyduję się na sprzedaż, ponieważ mam już zbyt wiele pilotów w swojej kolekcji. Nie zmienia to faktu, że jest to chyba mój najładniejszy pilot, ale jeśli chodzi o zegarki takiego typu, celuję w te najbardziej podobne do pierwowzorów z II Wojny Światowej.

W razie chęci obejrzenia / kupna zapraszam na PW.
      Nie posiadam już niestety oryginalnego pudełka, zostało wyrzucone, bo brakowało mi miejsca w mieszkaniu.

Stan: 8/10

Specyfikacja:
      Wodoszczelność: 100 metrów,
      Mechanizm: automatyczny Eta 2824,
      Rodzaj koperty: Stal szlachetna,
      Szerokość koperty: 39.00 mm,
      Grubość koperty: 9.8 mm,
      Szkiełko: szafirowe, mocno wypukłe,
      Typ paska: skóra,
      Szerokość Paska: 20.00 mm

Zawartość pudełka:
      Brak pudełka, została sama papierologia.

Sposób sprzedaży:
      Istnieje możliwość odbioru u mnie w Krakowie lub odbiór paczki w Paczkomacie.

Cena: 2199 PLN

Fotki: 

• Przez trzydziesci9
      Laco Augsburg Blaue Stunde 39
      Sprzedam zegarek Laco Augsburg Blaue Stunde 39, znanej niemieckiej firmy produkującej swego czasu zegarki dla niemieckich pilotów z czasów II Wojny Światowej. Kto siedzi w temacie, temu nie trzeba pisać nic więcej.
      W niskiej cenie otrzymujemy szafirowe szkiełko oraz słoneczną niebieską tarczę. Zegarek wyglądem ma nawiązywać do czasomierzy używanych w przeszłości. Jest to linia Basic, która według mnie bardziej nadaję się do codziennego noszenia, niż modele z linii Original. 
      Jak dla mnie znakomity zegarek do rozpoczęcia przygody z pilotami. 😉
      Sprzedaję, ponieważ mam już za dużo pilotów u siebie. Z powodu jakiejś chwili słabości niepotrzebnie go kupiłem.
      W razie chęci obejrzenia / kupna zapraszam na PW.

Stan: 8/10 (ze względu na ryski widoczne na ostatnim zdjęciu)

Specyfikacja:
      Wodoszczelność: 50 metrów,
      Mechanizm: mechaniczny, Basic Miyota 82S0 (Hacking second)
      Szerokość koperty: 39.00 mm
      Grubość koperty: 11,55 mm
      Szkiełko: szafirowe, płaskie
      Typ paska: materiałowy
      Szerokość Paska: 18.00 mm

Zawartość pudełka:
      Dosłownie wszystko, co dostarczył sprzedawca, nawet szkiełka są zalepione.

Sposób sprzedaży:
      Istnieje możliwość odbioru u mnie w Krakowie lub odbiór paczki w Paczkomacie.

Cena: 850 PLN

Fotki:

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.