Tomi_Leg 261 #226 Napisano 27 Grudnia 2007 Zdecydowanie wart pokazania :shock: Świetny!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Otik 0 #227 Napisano 30 Grudnia 2007 Ponieważ dostaję na PM pytania, jak kupowałem swojego Samuraja, pozwolę sobie tutaj opisać:Kupowałem na Chronograph.com http://www.chronograph.com/store/mli_viewI...?idproduct=1259 kosztował 275 usd (teraz 285 usd), przesyłka jest w cenie. Płaciłem MasterCard (nie mam Visy), ale była możliwość przeliczenia na Euro, wyszło 200 euro, ściągnęli mi z karty 751 zł, przesyłka była ubezpieczona z podaną wartością, więc zapłaciłem cło i podatek jakieś 165 zł (na poczcie przy odbiorze). Czyli wyszło 916 zł. W zestawie gwarancja, instrukcja, skórzane (skóropodobne) pudełko. Kupiłem, zapłaciłem kartą 27.10.2007. 2 listopada dostałem maila ze sklepu, żeby im przesłać skan prawa jazdy lub paszportu celem potwierdzenia, że ja to ja. Wysłałem. 3 listopada dostałem maila, że zegarek został wysłany i skan listu z numerem, aby sprawdzić, gdzie jest przesyłka. 5 listopada zegarek opuścił Singapur. I cisza (bo nie można śledzić dalej przesyłki wysłanej do Polski). 20 listopada zacząłem się interesować, gdzie jest zegarek. Dzwoniłem do różnych oddziałów poczty i się dowiedziałem: 9 listopada zegarek przyjechał do Warszawy, 13 listopada do Gdyni i potem do Pruszcza Gdańskiego (a ja mieszkam w Olsztynie!!!). Zadzwoniłem do Pruszcza do urzędu celnego, tam mi powiedzieli, że mam im przesłać fakturę zakupu. No to powiedziałem, żeby zrobili rewizję wstępną, bo faktura jest w środku. W środku nie było faktury (brak napisu "Invoice"), ale przymknęli na to oko, bo na papierku była wartość 275 USD. No i 27 listopada zegarek był u mnie. Moja rada: po tygodniu od wysłania trzeba zacząć się interesować, gdzie jest przesyłka i wtedy, jak się ją namierzy to nie będzie kwitła w jakimś urzędzie celnym. Niestety, podatek i cło trzeba zapłacić. Na paczce jest zaznaczone, że to próbka, ale paczka jest ubezpieczona i wartość jest podana na paczce. A żeby nikt się nie przyczepił, że OT, też się pochwalę nowym Hirschem (uprzedzając pytania - kupowałem u zegarmistrza w Olsztynie, miał go na stanie, ale chyba za dużo ich nie sprzedaje, bo od razu zaczął się bronić, że tańsze paski też ma, mimo, że ten wcale nie był drogi) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #228 Napisano 3 Stycznia 2008 Niestety, podatek i cło trzeba zapłacić. Na paczce jest zaznaczone, że to próbka, ale paczka jest ubezpieczona i wartość jest podana na paczce. Dziwne....Może dlatego, że ze sklepu.... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MARCIN--Ibiza #229 Napisano 24 Lutego 2008 OTIKŚwietnie wygląda na czarnym pasku a jeszcze ciekawiej moim zdaniem by wyglądał na czarnym pasku z grubymi czerwonymi przeszyciami do tego czerwona wskazówka minut- WARRIOR Nie kusiło Cie dopłacić kilka dolców i zamówić tego;http://www.chronograph.com/store/mli_viewI...?idproduct=1179 Czym dokładnie różni się "zwykł" samurai, poza wyglądem, od titanium ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glili 8 #230 Napisano 24 Lutego 2008 MARCIN-..;Samurai to zegarek kultowy, coś jak Porsche 911, są inne Porsche ale....Dlatego jak masz okazje kupuj Samuraja bo są coraz rzadsze, no i uwiebiam go nosić i zakładać o świcie na poprawę humoru niewątpliwie ma w sobie jakiś magnetyzm 0 Lubię zegarki jak konie owies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość MARCIN--Ibiza #231 Napisano 24 Lutego 2008 O okazji możemy mówić w przypadku braku towaru na rynkuMozna kupic u nas z drugiej bądź trzeciej ręki powiedzmy 300-400zł taniej niż nówkę ze sklepu w pudełeczku, moim zdaniem nie ma co się szczypać 400zł jeśli jesteśmy zdecydowani na konkretny model i zależy nam na pewności towaruz kupnem nie ma problemu, do wyboru do koloru, nasz kolega zakupił bez wiekszych trudności;http://www.chronograph.com/store/productlist.asp?listno= 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glili 8 #232 Napisano 25 Lutego 2008 Tu bym dyskutował.Kłopoty z cłem itp. Jest taniej ale jest ryzyko i zdecydowanie dłuższy czas oczekiwania.No i 400zł taniej? 0 Lubię zegarki jak konie owies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacus 1627 #233 Napisano 25 Lutego 2008 0 JACEK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
renko 0 #234 Napisano 25 Lutego 2008 Pokemonyu wystawił czarne samuraje. Po 179 $ sztuka. I nie wiem, czy dobrze widzę, ale czyżby 27 sztuk? Jakoś nie chce mi się aż wierzyć aukcja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #235 Napisano 26 Lutego 2008 Pokemonyu wystawił czarne samuraje. Po 179 $ sztuka. I nie wiem, czy dobrze widzę, ale czyżby 27 sztuk? Jakoś nie chce mi się aż wierzyć aukcja Spróbuj jeszcze je kupić.... ;-))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #236 Napisano 5 Marca 2008 od wczoraj nowe ubranko [url=""]Obrazek[/url][url=""]Obrazek[/url] Gdzie taki pasek można nabyc i za ile, bardzo zacny i chętnie widzaił bym w takim swojego SS !!! 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #237 Napisano 5 Marca 2008 Zapytaj Filipa (Eye_lip) kiedyś dilował takimiJa otrzymałem od "Importera" u którego kupiłem Czarnego Samuraja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #238 Napisano 5 Marca 2008 < 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fansei 38 #239 Napisano 6 Marca 2008 No niezłe połączenie :smile: To do tego zestawu tylko jakieś klasyczne Volvo Lub Saabik :razz: 0 Seiko Ninja Limited EditionSeiko Orange Samurai Limited EditionSeiko Black Samurai dwie sztukiSeiko White SamuraiSeiko Orange MonsterSeiko SARB001Seiko Black Bullet i jeszcze kilka Seiko i Citizenów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #240 Napisano 6 Marca 2008 No niezłe połączenie :smile: To do tego zestawu tylko jakieś klasyczne Volvo Lub Saabik :razz: No właśnie w kwietniu kupuje Volvo V40, a skoro auto z północy to i pies być odpowiedni musi czyli bedzie alaskan malamut:), zdjęcia będą w odpowiednich wątkach !!! 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasso 2 #241 Napisano 6 Marca 2008 sabuniek - moje gratulacje, samurai leży "jak ulał" :wink: Dziś dzięki koledze fansei-owi i ja dołączyłem do zacnego grona właścicieli prywatnej armii samurajów :wink: Wkrótce pochwalę się fotkami, a teraz może jakaś życzliwa dusza podsunie mi pomysł dot. wyboru paska dla mojego nowego towarzysza? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nick555 25 #242 Napisano 6 Marca 2008 Hej ale volvo V40 to chyba w Holandii robią a nie na północy... 0 FORZA Robert! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fansei 38 #243 Napisano 6 Marca 2008 No właśnie , V40 trudno do klasyków Volvo zaliczyć :wink: A propos paska - może taki http://www.watch-bands-straps-bracelets.co...and-Delta-.html 0 Seiko Ninja Limited EditionSeiko Orange Samurai Limited EditionSeiko Black Samurai dwie sztukiSeiko White SamuraiSeiko Orange MonsterSeiko SARB001Seiko Black Bullet i jeszcze kilka Seiko i Citizenów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fansei 38 #244 Napisano 6 Marca 2008 A może taki http://www.watch-bands-straps-bracelets.co...p-22mm-bro.html Warto przejrzeć , bo mają różne ciekawe paski w rozsądnych cenach :smile: 0 Seiko Ninja Limited EditionSeiko Orange Samurai Limited EditionSeiko Black Samurai dwie sztukiSeiko White SamuraiSeiko Orange MonsterSeiko SARB001Seiko Black Bullet i jeszcze kilka Seiko i Citizenów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #245 Napisano 7 Marca 2008 Cicho z tym V40, liczy sie marka:), a tak powaznie to chciałem 850 kombi ale tam znowu roczniki stare a chce cos młodszego, więc niestety V40 bo wydatki nie pozwalają na nic innego, a co do Saaba to narazie wystarczy, był 9000CS, silnik 200KM, teraz czas na kombi:) 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sabuniek 182 #246 Napisano 7 Marca 2008 A tak na marginesie jaki tu pasek zamontować, ile mm?? 0 PAM 005 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Glili 8 #247 Napisano 7 Marca 2008 Pasek 22mm- Proponuję Rhino Strap. Samurai+Rhino=CZAD 0 Lubię zegarki jak konie owies. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 927 #248 Napisano 7 Marca 2008 Pasek 22mm- Proponuję Rhino Strap. Samurai+Rhino=CZAD lepiej Hirsch Carbon 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nick555 25 #249 Napisano 7 Marca 2008 a najlepiej to mieć obydwa... 0 FORZA Robert! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasso 2 #250 Napisano 7 Marca 2008 "Tymczasowo" zakupiłem do swojego Samuraia pasek Hirsch Liberty. Zobaczę, jak będzie leżał mi na nadgarstku-jeśli ok, to zostanie :wink: I jeszcze powiedzcie mi: jak u Was z dokładnością chodu? U mnie po pierwszej dobie zrobił +10 /bez żadnych kombinacji z układaniem "na bokach" i szkiełku/, co uważam za wielce przyzwoity wynik.Pzdr. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach