Burns 4336 #276 Napisano 10 Kwietnia 2017 Moim zdaniem ten model jest na pasku.Nie zmienia to faktu , że nie czuję tych kolorów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cew 3 #277 Napisano 10 Kwietnia 2017 To lipa myślałem że gdzieś wyczytałem że jest na bransolecie:( ale fakt że te kolory moim zdaniem nie są dobrze dobrane Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #278 Napisano 10 Kwietnia 2017 Dla każdego, coś miłego. Szkoda tylko, że większość wersji jest do siebie aż tak bardzo podobna. MSZ najlepiej wygląda czarny na bransie GWN-Q1000MC-1A. pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #279 Napisano 10 Kwietnia 2017 Moim zdaniem gwn-q1000mb wygląda za bardzo jak protrek. Co do gwn-q1000mc-1 to też był to mój faworyt dopóki nie zobaczyłem białych wstawek na bransie, co jak dla mnie wygląda bardzo słabo. 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #280 Napisano 10 Kwietnia 2017 Mam mojego Gulfiego już 6 miesięcy i przez ten cały czas działał perfekcyjnie. Żadnego śladu tego defektu z powrotem wskazówek na swoje miejsce. Ale wczoraj miałem dziwną sytuację. Była godzina około 14:30 i przesunąłem wskazówki na 1410 i po chwili zamiast wrócić na swoje miejsce to sekundowa zaczęła skakać tak jakby co dwie sekundy ale tak szybko(bateria była na full) a godzinowa i minutowa przesunęły się na 11:55 a ja byłem w szoku bo myślałem że zegarek po takim czasie prawidłowego działania już mi nie zrobi takiego psikusa ale nic nie naciskałem i dosłownie po paru sekundach wszystkie wskazówki przesunęły się na 1410 i znowu po paru sekundach wszystkie wskazówki wróciły na swoje miejsce i zegarek wskazywał właściwy czas. Wykonałem od tamtej pory mnóstwo prób z przesuwaniem wskazówek i zawsze jest ok. Więc nie wiem czy to taki jednorazowy psikus czy coś się zaczyna dziać. Udało mi się wymusić, zaobserwować, ale nie powtórzyć raczej identyczne zjawisko: - klepnięcie w przeciwną dłoń, żeby zobaczyć jaki mam luz na godzinowej (klepnięcie w kierunku koronki, bo to w tym kierunku jest luz na tej wskazówce, w kierunku czujnika, czyli do tyłu nie przemieszcza się)- kilka zabaw z 14:10, żeby zaobserwować kiedy zegarek wyrównuje to wyprzedzenie, a musi wyrównywać w trakcie bo po zmianie na 14:10 wyprzedzenie godzinowej znika, czyli na 14:10 nawet po klepnięciu są już zawsze wycentrowane. (klepnięcie gdy są na 14;10 też wykaże luz godzinowej, przesunie się ona do przodu) - wymusiłem ręczną kalibrację w trybie ustawiania czasu - zakręciłem koronkę po tej kalibracji i ponownie:- męczenie zegarka z 14:10 - za jakimś 8 razem wskazówki wróciły zamiast na właściwą godzinę na 11:55, sekundnik ze skokiem co dwie sekundy- zegarek miał mnie w poważaniu, nie reagował na żaden przycisk, coś sobie robił z dużymi wskazówkami i w lekkiej panice zauważyłem, że wskazówka pływów też się przemieszcza - pozycjonuje, dopiero gdy ona ustawiła się w pionie, wypozycjonowały się główne wskazówki, sekundnik przestał skakać co 2s i po chwili wszystko wróciło do wskazań właściwej godziny a też były to okolice 14:30 mój wniosek, może trafny może mylny, wyglądało mi to jakby zegarek włączył sobie odmianę automatycznej kalibracji wskazówek podobnej do tej ręcznej, bo coś mu nie grało po moich zabawach i męczarniach z 14:10. (Może i tak jest bo pozycjonowanie trwa około 2min. Czyli jak wystartuje o 11:55, skończy się około 11:57 to zegarek ma jeszcze 3 indeksy do przerzucenia wskazówek na 12:00 - nie musi nic cofać, jak ma wszystko w pionie to zaczyna pokazywać właściwą godzinę. Tak sobie myślę, czy to nie przez szwankowanie tej funkcji tak wielu osobom zegarek przestał pokazywać poprawną godzinę. Mógłbym też napisać, że dodali ją celowo, żeby obejść ten problem, ale twój zegarek ma już pół roku - mój ma numer seryjny 201d194 (czyli też zrobiony w wakacje 2016)...) Skoro stwierdziłem, że nie mam już nic do stracenia, katowałem go później z 20x 14:10, wymuszając nawet tą funkcję gdy wskazówki jeszcze nie wróciły do właściwej godzony (tak, tak gdy wymusimy przyciskami 14:10 gdy wskazówki są jeszcze w trakcie powrotu do właściwej godziny, to powrót zostaje anulowany i ponownie zapieprzają na 14:10) mimo tych męczarni nie udało się powtórzyć powyższego zjawiska, może zegarek ma zaprogramowaną okresową autokalibrację ? EDYTA: trzeba podpytać tych od GWG-1000 bo ma więcej posiadaczy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cew 3 #281 Napisano 10 Kwietnia 2017 No właśnie ze wszyskich opisów o tym problemie ze wskazówkami nikt nigdy nie pisał o tym dziwnym przeskakiwaniu sekundowej co dwie sekundy czyli zgadzam się z Tobą że nasze zegarki musiały wejść w jakiś swój wewnętrzny tryb korekcji. Może właśnie ten tryb powinien też zadziałać w przypadku tych wszystkich wadliwych zegarków. Od tamtej pory mój zegarek działa w 100% poprawnie. Ogólnie to z tym zegarkiem mam trochę śmiesznie bo jak by Casio mogło sprawdzić z jakiej funkcji najczęściej korzystam to by się okazało że jest to przesuwanie manualne wskazówek oraz uruchamianie sensorów akurat jak wskazówki zakrywają wyświetlacz:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 22308 #282 Napisano 10 Kwietnia 2017 Świry 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #283 Napisano 10 Kwietnia 2017 zgoda, tylko, że ten zegarek jest na tyle "inteligentny" bo nie pamiętam już jak było w v1, że przy przechodzeniu przez funkcje sam rozsuwa wskazówki, żeby odsłonić wyświetlacz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyo 27 #284 Napisano 10 Kwietnia 2017 V1 odsłania wyświetlacz przy odczycie z sensorów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #285 Napisano 10 Kwietnia 2017 v2 przy wszystkich funkcjach jak stoper czy alarm itd. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyo 27 #286 Napisano 10 Kwietnia 2017 No ja go mam Taka ciekawostka - V1 kiedyś sam mi wszedł w kalibracje wskazówek po upadku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #287 Napisano 10 Kwietnia 2017 No ja go mam xD Co nie? Taka ciekawostka - V1 kiedyś sam mi wszedł w kalibracje wskazówek po upadku Jak pisałem, też nim (v2) klepnąłem ala klaśnięcie symulując wstrząs, no ale nie upadek.Pamiętasz jak w nią wszedł i wyszedł (musiałeś użyć po! przycisku lub koronki do wyjścia)? czy sekundnik też skakał co 2s ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kyo 27 #288 Napisano 10 Kwietnia 2017 Generalnie to zabawna sytuacja, zegarek spadł, wskazówki zaczęły się same przesuwać po chwili, nie wiedziałem o co chodzi i wyjąłem koronkę przerywając proces, Zegarek zaczął pokazywać inną godzinę niż na wyświetlaczu a ja pomyślałem że go popsułem...Na szczęście biurze pracuję z Matejem który zobaczył w instrukcji jak zrobić kalibrację i zegarek "się naprawił" - panika była wielka ale ulga jeszcze większa Sekundnik nie skakał co 2 sekundy a ja pamiętam tylko że miałem niezłego stracha. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #289 Napisano 10 Kwietnia 2017 To jeszcze jedna ciekawostka: Jeżeli ustawiacie zegarek dla naszej strefy czasowej wybierając Paryż lub Berlin, następnie korygujecie długość i szerokość geograficzną dla swojego miejsca zamieszkania np. Świnoujście a następnie przejdziecie do trybu WordTime, w którym macie np czas dla Nowy Jork i postanowicie zamienić czas analogowy z cyfrowym z Nowy Jork na naszą strefę czyli wspomniany Paryż/Berlin i ponownie do tego co było czyli z Paryż/Berlin na Nowy Jork, to w trybie głównego czasu długość i szerokość powróci do ustawień fabrycznych zaprogramowanych dla Paryża lub Berlina - Świnoujścia już nie będzie, zegarek po takim zabiegi gubi ręcznie wprowadzone ustawienia. Takie male niedociągnięcie projektantów. Głownie dla tych co na morzu i korzystają ze wskazań pływów, które niby na Bałtyku są znikome ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #290 Napisano 11 Kwietnia 2017 Porównanko Ja stawiam na Q 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #291 Napisano 11 Kwietnia 2017 Ja również, inaczej bym go nie miał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 22308 #292 Napisano 11 Kwietnia 2017 Ja również, inaczej bym go nie miała 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #293 Napisano 11 Kwietnia 2017 jeszcze taką nowość zapowiadają: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #294 Napisano 11 Kwietnia 2017 jeszcze taką nowość zapowiadają: Fajny wyświetlacz - w czarnym ubranku fajnie by się prezentował. Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cew 3 #295 Napisano 11 Kwietnia 2017 Super porównanie Matej:) właśnie byłem ciekaw zestawienia tych dwóch modeli Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #296 Napisano 11 Kwietnia 2017 Super porównanie Matej:) właśnie byłem ciekaw zestawienia tych dwóch modeliWidać, że nie odsłania wskazówek przy przechodzeniu przez funkcje jak Gulf 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piowa 265 #297 Napisano 11 Kwietnia 2017 jeszcze taką nowość zapowiadają: Pisałem o nim w poście 275. Ale nie dałem foty. 8--)) pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4336 #298 Napisano 11 Kwietnia 2017 Ty pisałeś ja nie sprawdziłem kodów do obrazków no i poszła fota,ale co ważniejsze teraz zauważyłem, że na bezelu na godzinie 3/9 nie ma wypustek, tylko są zagłębienia pod farbę. Kto i kiedy będzie zamawiał bransoletę ? Mi ona nie jest niezbędna na chwilę obecną zwłaszcza, że nie macałem jeszcze, ale można pomyśleć nad zakupem grupowym! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Matej 448 #299 Napisano 11 Kwietnia 2017 Super porównanie Matej:) właśnie byłem ciekaw zestawienia tych dwóch modeli Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkDziękuję, na obróbkę czeka jeszcze krótki film porównania gwg-1000mh vs gwn-q1000 Pozdrawiam, Matej ☺ 0 http://www.youtube.com/c/MatejMatejGshock http://matejmatejgshock.90.plhttps://patronite.pl/MatejMatejGshock Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cew 3 #300 Napisano 11 Kwietnia 2017 Ja będę zamawiał bransoletę ale dopiero koło września Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach