Daito 5673 #301 Napisano 31 Grudnia 2016 Miałem dzisiaj zmieniać elementy bezela które noszą "wyraźne ślady użytkowania" ale... w sumie taki funkiel nówka z wyglądu "G" to jakiś nie męski jest - no i postanowiłem nie wymieniać... przynajmniej na razie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #302 Napisano 1 Stycznia 2017 @Daito bransoleta z jakiego modelu? Czy to dedykowana pod GWP?! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #303 Napisano 1 Stycznia 2017 Bardzo twarzowe blizny. Przecież to twardziel, a nie piękniś jak MT-G 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23107 #304 Napisano 1 Stycznia 2017 Ja bym mu jeszcze spróbował zarysować szkło, wtedy byłby prawdziwy kozak 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5673 #305 Napisano 1 Stycznia 2017 @Daito bransoleta z jakiego modelu?Czy to dedykowana pod GWP?Z tego co wiem to dedykowana. Ja bym mu jeszcze spróbował zarysować szkło, wtedy byłby prawdziwy kozak Próbowałem - nie udało się 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yokaszin 31 #306 Napisano 6 Stycznia 2017 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5673 #307 Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Powiem Wam że z tym "remontem" GPW to nie jest taka prosta sprawa - 17-tego października złożyłem w Zibi zamówienie na elementy bezela do zegara i po kilku monitach przypominających o tym zamówieniu dzisiaj otrzymałem taka oto odpowiedź: "Witam. Kontaktowaliśmy się z Casio w sprawie zamowionych części. Okazało się, że Casio anulowało zamówienie ze względu na niewysyłanie części po za serwis Casio. Części dotyczą modelu, który serwisowany jest jeszcze u producenta, ze względu na to nie możemy liczyć na wysłanie części." Tak że lepiej szanować bezel bo z wymianą elementów nie jest łatwo Edit: tyle tylko że myślałem że Zibi to jest serwis Casio... Edytowane 19 Stycznia 2017 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23107 #308 Napisano 19 Stycznia 2017 (edytowane) Piotrek, to jest chyba to o czymś kiedyś tu rozmawialiśmy.Casio już wcześniej napominało (był taki news) że zaprzestanie rozprowadzać części do wszelkiej maści małych serwisów/sklepów odbiorców, tylko do głównych wybranych przez nich serwisów.Ma to na celu zmusić potencjalnych klientów, którzy chcą odnowić swoje G do wysłania zegarka w celu jego odnowy, w ich mniemaniu naprawy pogwarancyjnej lub poza gwarancyjnej i słono mamy za to płacić Następnym krokiem może być sposób montażu bezela na stałe, bez możliwości wymiany tego elementu.Casio doskonale wie ile może jeszcze zarobić, pozbawiając nas samodzielnej odnowy swojego zegarka lub zmusić do zakupu nowego Edytowane 19 Stycznia 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DamianDe 124 #309 Napisano 20 Stycznia 2017 To jakiś żart, części na własny użytek i tak kupują tylko wariaci jak my, którzy mają po kilka G i na tym casio zarabia. Po za tym zostałem u nich już trochę kasy za części więc jak mi to zaczną utrudniać to stracą, bo nie będę wtedy magazynował 3 bezeli w różnych kolorach. Dziwna ta polityka i chyba będę musiał zrobić zapasy czego się da 0 <p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23107 #310 Napisano 20 Stycznia 2017 (edytowane) To jakiś żart, części na własny użytek i tak kupują tylko wariaci jak my, którzy mają po kilka G i na tym casio zarabia. ...No właśnie nie zarabia, tak jak napisałeś, jest nas garstka a tu chodzi o miliony Dla nich rozprowadzanie kilku części, cała logistyka z tym związana pewnie się nie opłaca.A dodatkowo zmuszając do serwisu, mogą dodatkowo zarobić lub liczyć na zakup nowego zegarka Edytowane 20 Stycznia 2017 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fesou 8 #311 Napisano 20 Stycznia 2017 Z trzeciej strony to co to za logistyka liczona w tygodniach czy miesiącach. I tak wysyłają części do tych serwisów. wysłane z SG Note 4 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #312 Napisano 10 Lutego 2017 SRU 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23107 #313 Napisano 10 Lutego 2017 Jeszcze masz tego brzydala? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #314 Napisano 10 Lutego 2017 To mój G numer 1I nie przewiduję, że nagle wypuszczą coś co tej pozycji zagrozi 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5673 #315 Napisano 10 Lutego 2017 Jeszcze masz tego brzydala? Nikt nie chce odkupić to ma 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23107 #316 Napisano 10 Lutego 2017 Nikt nie chce odkupić to ma Tjaaa, kupił drogo a tera tanie jak barszcz, to się czai i czeka na lepsze czasy Tobie udało się pogonić na ostatni gwizdek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5673 #317 Napisano 10 Lutego 2017 Tjaaa, kupił drogo a tera tanie jak barszcz, to się czai i czeka na lepsze czasy Tobie udało się pogonić na ostatni gwizdek Ja swojego wymieniłem na MT-G i jestem bardzo z takiego stanu rzeczy zadowolony 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11507 #318 Napisano 6 Marca 2017 A ja dorzuciłem do kompletu GPW-1000-1AER 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #319 Napisano 6 Marca 2017 Mój ładniejszy, ale może być 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lordmoll 0 #320 Napisano 7 Marca 2017 To i ja dorzucę swoj GPW-1000-4AER Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #321 Napisano 21 Kwietnia 2017 Nosi się 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #322 Napisano 25 Kwietnia 2017 GPW rulez! 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11507 #323 Napisano 26 Kwietnia 2017 Iiii mój i tak ładniejszy 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #324 Napisano 26 Kwietnia 2017 Zgodzę się, że to też ładna wersja Jedyne co mi w niej przeszkadzało to jasne napisy na bezelu 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11507 #325 Napisano 26 Kwietnia 2017 (edytowane) Jakoś je lubię, tak jak w DW/GW-5600 i innych, trącą klasyką, ale mają swój urok I czerwony sekundnik robi jak dla mnie robotę, przypomina mi GWN-1000, którego miałem w zeszłym roku. Edytowane 26 Kwietnia 2017 przez tommly 0 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach