Frantz70 3855 #1 Napisano 5 Kwietnia 2016 Szanowni Koledzy, obecni i przyszli Miłośnicy zegarków Atlantic. Zostałem oddelegowany do rozpoczęcia nowego tematu poświęconego tylko i wyłącznie serii "ORIGINAL".Zamieszczamy tu tylko zdjęcia tarczy i dekla.Aby nie powielać tych samych typów tarcz, indeksów starajmy się na początek nie dublować tych samych zegarków co być może pozwoli nam stworzyć coś w rodzaju "katalogu" tej serii Worldmaster'a.Zobaczymy ile da się uzbierać różnych, odmiennych egzemplarzy. Miłej zabawy i zaczynamy.......... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3855 #2 Napisano 5 Kwietnia 2016 ... ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #3 Napisano 5 Kwietnia 2016 Widzę, że kolega oszczędnie dozuje nam swoje zbiory. Chyba nie chce zniechęcać innych kolekcjonerów pokazując od razu wszystkie swoje cacka To i ja, korzystając z planowanej nieobecności, wstrzymam się z uzupełnianiem zbioru. Czekamy więc na więcej! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3855 #4 Napisano 5 Kwietnia 2016 Jeśli ktoś ma takie indeksy w czarnej wersji tarczy to zapraszam do umieszczenia zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3855 #5 Napisano 5 Kwietnia 2016 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #6 Napisano 5 Kwietnia 2016 (edytowane) Świetny pomysł Edytowane 5 Kwietnia 2016 przez pływak_wodnik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3855 #7 Napisano 5 Kwietnia 2016 No i fajnie :-). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #8 Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) Usunalem zdjecia z powodu brqku 100% pewnosci co do oryginalnosci tarczy. Mozna posprzatac w temacie. Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #9 Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) A ten to nie jest malowanka? Kropki lumy jakby przesunięte..Ale zaznaczam z góry, że na czarnych to ja się wcale nie znam Edyta: bardzo bym prosił posiadaczy ORIGINALa z nietypowym mechanizmem o wklejenie tu zdjęć. Tzn tarczy dekla i oczywiście mechanizmu. Edytowane 6 Kwietnia 2016 przez xylog 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CIESLUT 398 #10 Napisano 6 Kwietnia 2016 (edytowane) . Edytowane 7 Kwietnia 2016 przez CIESLUT 0 OMEGA SEAMASTER 300M Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #11 Napisano 6 Kwietnia 2016 Jak to wygląda na żywo, kropki lumy współgrają z indeksami? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #12 Napisano 6 Kwietnia 2016 Widać, że przesunięcie lumy jest w prawo mniej-więcej na wszystkich indeksach godzinowych 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3855 #13 Napisano 9 Kwietnia 2016 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Frantz70 3855 #14 Napisano 10 Kwietnia 2016 ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #15 Napisano 29 Kwietnia 2016 Kolega frantz stara się, pokazuje najładniejsze sztuki, a koledzy (poza jednym) jakoś go nie wspierają w tym szczytnym dziele. A to dla potomności zostanie Żeby was ośmielić, że nie tylko takie NOSy prawie mozna pokazywać, pochwalę się swoimi.Ale nie wszystkimi od razu, więc proszę o czynny udział w tworzeniu tego wątku. Taka parka, niestety czarny w kiepskim stanie, farba powoli złazi, ale jeszcze coś widać.Zwróćcie uwagę na wewnętrzne kropki lumy, rzadko tak umiejscawiane. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
13lesiu 958 #16 Napisano 29 Kwietnia 2016 Niebieska tarcza z białym napisem Worldmaster jeszcze tu nie było - IMHO nie był malowany\odnawiany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #17 Napisano 30 Kwietnia 2016 Ale daj zdjęcie tarczy i dekla, oba centralne, "od twarzy".I żeby numer na deklu było widać. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #18 Napisano 30 Kwietnia 2016 A co tu wklejać... Już żeście pozamiatali Niemam co wkleić, wszystko co mam już zostało pokazane, ale z ogromną przyjemnością poobserwuję... 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #19 Napisano 30 Kwietnia 2016 A co tu wklejać... Już żeście pozamiatali Niemam co wkleić, wszystko co mam już zostało pokazane, ale z ogromną przyjemnością poobserwuję... Eee tam pozamiatane. Znajdzie się jeszcze kilka interesujących egzemplarzy, których ja, niestety, nie posiadam, a które istnieją 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #20 Napisano 30 Kwietnia 2016 A jest jeszcze parę odmian ORIGINALA, i chyba koledzy mają je w lepszym stanie niż moje. Może i frantz jeszcze nie pokazał wszystkiego... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 290 #21 Napisano 30 Kwietnia 2016 Ano jest... jest...Tylko nie u mnie 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #22 Napisano 17 Maja 2016 Coś koledzy nie podjęli tematu, więc wrzucę swoje. Na razie jasne: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość xylog #23 Napisano 22 Maja 2016 A tu reszta z jasnych ORIGINALI: 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dlxp 3 #24 Napisano 5 Czerwca 2016 Wybaczcie, zdjęcia nie najlepsze, ale za to zegarek rzadki.Pasek oczywiście do wymiany. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dadas1122 57 #25 Napisano 18 Lipca 2016 Atlantic Original ze statkiem - taki odpowiednik Syrenki z Błonia.Zdjęcia nie moje, ale myślę że to ciekawy model z linii Worldmaster Original.Do tej pory spotkalem tylko 2 osoby posiadające taką tarczę 0 "Każdy problem ma rozwiązanie, jeśli nie ma rozwiązania to nie ma problemu" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach