Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

... tyle, że to nie jest prawda :rolleyes:

Każdy niech sobie interpretuje to na swój sposób.....

A czytałeś komentarze pod tym "artykułem"?

Oczywiście,że czytałem.Ile osób,tyle komentarzy.

Tak,czy inaczej,stała się straszna tragedia,i oby się podobna nie wydarzyła na ŚDM-Oby!!! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie ich nawet nie żal, co za ironia losu że stało się to w dzień świętowania rocznicy krwawych morderstw. Niech teraz sobie składają kwiatki i malują kredą, tylko najlepiej nie po ulicy ;).

https://www.youtube.com/watch?v=xkM-SDNoI_8

to niezly jestes jak Ci nie zal ludzi ktory zostani rozjecjechani/zasstrzeleni.....

chyba nie trzeba tumaczyc po co kwiatki skladaja.

rozumiem ze Ty do swojego dziecka bys powiedzial ze pojedziesz i wymordujesz ich wszystkich ...gratulacje poczucia humoru i odrealnienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego wynika że do Japonii musimy wysłać naszych obrońców demokracji i praw człowieka. :D

Podobno część naszych kobiet strasznie ich uwielbia. :) 

post-28411-0-93846200-1468575199.jpg

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Każdy niech sobie interpretuje to na swój sposób....

Tu nie ma co interpretować. W linku, który podałeś nie ma nawet odrobiny prawdy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu nie ma co interpretować. W linku, który podałeś nie ma nawet odrobiny prawdy.

J/W

Napisz prawdę według Ciebie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jak napiszę, że 2+2 jest 5, to będzie to moja prawda?

W "artykule", który cytowałeś, prawdy nie uświadczysz. Czyli, że jest odwrotnie niż to przedstawiono. Prościej chyba się nie da...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz pewnie dostanę opier...l, że "żartuję z tragedii, śmierci", itd. - ale zaryzykuję, ponieważ uważam, że ten przykład czarnego humoru dosyć trafnie pokazuje, jak "dobre" są liczne pomysły na walkę z terroryzmem.

GORĄCE KOMENTARZE PO ZAMACHU:

Jacek Żakowski: Należy pamiętać, że polscy katolicy też prowadzą ciężarówki!

Barack Obama: Nie może być tak, że tak niebezpieczne narzędzie, jakim jest ciężarówka jest tak łatwo dostępne praktycznie dla wszystkich!

Jean-Claude Juncker: Religia i pochodzenie sprawcy nie mają tu żadnego znaczenia.

Janusz Korwin-Mikke: Gdyby to był Texas, to od razu 50 innych osób by wyciągnęło swojego TIR-a i do żadnej tragedii by nie doszło!

Ryszard Petru: Ja myślę, że tak naprawdę tutaj o Trybunał chodzi.

WARTO POMAGAĆhttps://www.siepomaga.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co chłopaki. Zginęli ludzie. Nieważne czy zamordowani przez szalonego muzułmanina, fanatycznego katolika czy przejaranego wyznawce Kryszny. Miejcie trochę przyzwoitości. Przykazanie nowe daję wam byście się wzajemnie miłowali. To dla tych którzy to czytali ale nie stosują.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście, że ważne. A jeśli chodzi o "miłowanie", mnie możesz od razu wypisać z grona potencjalnych odbiorców Twojego wezwania. Nigdy nie miłowałem i nie zamierzam miłować "każdego bliźniego" oraz całkowicie się nie zgadzam z ideą nadstawiania drugiego policzka. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie przesadzajmy....

Ludzi zawsze szkoda.

Ale nic się nie zmieniło od zarania dziejow, mordowaliśmy się wzajemnie, mordujemy, mordować bedziemy....bo jesteśmy chciwi, i dla pieniedzy i Boga zniszczymy, zamordujemy wszystko...

Niespelna 30 lat temu Jugoslawi patrzylismy na ludobojstwo, i co?, nic, bo w mysl poprawności politycznej moglismy stać i patrzeć....

Pieprzeni politycy, banda cwaniaków, nierobów,szlag by was trafił...

Szafują ludzką krwią z za biurka, sami skomlą jak psy gdy coś im się stanie....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Keniutek-Ja się poddaję.

Trzeba rozważyć to ,co się stało,i jak uniknąć podobnych sytuacji w Polsce?

Widziałeś plac zamkowy w Warszawie?

Porównaj sobie teraz place-centrum miasta jak wyglądaja np. w Paryżu,Brukseli.

Daje Ci to do myślenia?

Nie chcę się rozpisywać,bo na temat tzw.państwa islamskiego,można by było napisać rozprawkę.

Jeszcze raz napiszę,że to dla narodu francuzkiego i dla rodzin ofiar ,to bolesna tradegdia!!!

O tym,że zgineli dzieci nie będę wspominał.

Łącze się w  bólu z ofiarmi tego potwornego mordu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poddaję się. Widzę, że jesteście głęboko wierzący i nie widzicie sprzeczności wypowiedzi z wiarą. Tak po ludzku i chrześcijańsku życzę Wam wszystkiego dobrego, ja Was nie osądzam ale każdy zda rachunek ze swego sumienia. Z Bogiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie ważne.

Na prawdę?...

a tak zachowuje się biały i zapewne katolik...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poddaję się. Widzę, że jesteście głęboko wierzący i nie widzicie sprzeczności wypowiedzi z wiarą. Tak po ludzku i chrześcijańsku życzę Wam wszystkiego dobrego, ja Was nie osądzam ale każdy zda rachunek ze swego sumienia. Z Bogiem.

Zwracaj się może do konkretnych osób, bo przecież nie wszystkich nas znasz i nie masz wielkiego pojęcia o tym, czy jesteśmy wierzący, czy nie, jaki mamy stosunek do wiary (takiej, czy innej), etc. A skoro mowa o nauce chrześcijańskiej, to nie wszystko wygląda tu tak jednoznacznie i płasko, jak piszesz - przemyśl sobie te słowa - być może je znasz:

"Tak jak przemoc jest wulgaryzacją walki, tak pacyfizm jest wulgaryzacją pokoju. Nie należy z nim mylić chrześcijańskiej postawy negacji przemocy. Pacyfizm nie jest odpowiedzią na przejawy agresji. Jest w dużej mierze chęcią trzymania się daleko od innych cierpiących niesprawiedliwość. To wypaczenie. Czasami walka jest konieczna, bo żyjemy, niestety, na takim a nie innym świecie. Chrześcijanin nie może być bierny. Na tym polegał główny grzech Adama. W Księdze Rodzaju czytamy przecież, że stał obok Ewy, kiedy kusił ją wąż, i nic nie zrobił! To był pierwszy pacyfista."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Street Fishing Gdańsk :wacko:

15qbzq1.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie odnoszę się do potrzeby "walki" z islamizacją. Do potrzeby kontroli i znacznie mniejszej tolerancji. Czy wreszcie do tego, że w Nicei wydarzyła się tragedia. 

Stwierdzam jedynie, że kłamałeś (świadomie bądź nie) o delegalizacji islamu w Japonii. Teraz jasne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zrozumiałeś , chodziło mi o to ,że debile są wszędzie , tak samo fanatycy religijni są w każdej religii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na prawdę?...

a tak zachowuje się biały i zapewne katolik...

Tutaj akurat do czynienia mieliśmy ze schizofrenikiem, który przestał zażywać leki. Czyli są to następstwa schorzenia indywidualnego, a nie społecznego, nazywanego przez poprawnych religią pokoju i szacunku.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.