Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

lukasz2147

Tani zegarek damski

Rekomendowane odpowiedzi

Witam jeszcze raz wszystkich forumowiczów, Chciałbym Was prosić o poradę, gdyż chciałbym swojej kobiecie kupić na urodziny zegarek ale z racji na to że jestem studentem i słabo u mnie z kasą mogę na ten cel przeznaczyć maksymalnie około 400zł. Wiadomo, jak każdy chciałbym kupić dobry ładny i tani zegarek co jest awykonalne i trzeba coś znaleźć po środku :) Po przeszukaniu internetu i poczytaniu kilku tematów na tym forum znalazłem takie dwie Adriatici, które wg mnie są dość interesujące:

https://www.zegarek.net/zegarki/adriatica/zegarek_adriatica_A3159.1211Q.html
https://www.zegarek.net/zegarki/adriatica/zegarek_adriatica_A4512.6173QZ.html

Druga bardziej mi się podoba jeśli chodzi o design ale z kolei pierwsza trochę droższa ma lepsze szkiełko (szafirowe) i chyba lepszy mechanizm bo ten na bransolecie ma Ronde 762, a na pasku Eta F04. Co byście mi doradzili, lub ewentualnie zaproponowali coś innego? :)
Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idź do salonu time trend i zobacz co aktualnie mają przecenione

OMEGA SEAMASTER 300M

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mnie oczywiście oceniać, ale uważam, że te zegarki to nie będzie najlepszy strzał...ja bym poszedł w stronę lorusa, który ma zdecydowanie więcej wzorów, ma mechanizm seiko i do 400 zł to będziesz mógł wybrać praktycznie wszystko. Oczywiście Twój wybór jest świętym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też te dwa średnio się podobają. Może klasyczna porada przy takim budżecie: Seiko, Orient, Lorus?

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za sugestie, tylko mam problem z tym, że moja wybranka chciałaby coś raczej na bransolecie a ten zegarek na pasku wybrałem ze względu na lepszy imo mechanizm :/ a jeśli mogę zapytać to dlaczego te zegarki przeze mnie przedstawione to zły wybór? Z pokorą uznaję krytykę tylko chciałbym poznać argumenty :)

Ps Venm kwiatki i czekoladki to akurat najmniejszy problem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi też te dwa średnio się podobają. Może klasyczna porada przy takim budżecie: Seiko, Orient, Lorus?

Zgadzam się - jeszcze Citizena bym dorzucił - mają dużo bardzo kobiecych ładnych zegarków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem nie jest to zły wybór te Adriatiki. Prosiłeś jednak o inne sugestie więc podesłałem. Staram się nie podsyłać za dużo bo wiem jak ciężko potem wybrać jak ma się megaaaaa wybór :) 

Ja swojej kupiłem kiedyś taki 

https://dolinski.pl/zegarki-skagen/zegarki-damskie/skagen-grenen-skw2044.html

I do dziś nosi baardzo chętnie. Mimo że nie jest to jakaś wybitna marka. Dla kobiet zegarek musi być po prostu ŁADNY. 

No i wszystkiego naj dla Twojej wybranki:)

"Ten zegarek tak jak ja posiada serce które bije..."  B.H. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki za sugestie, Venm, mógłbyś powiedzieć mi coś o tym zegarku, który sprezentowałeś swojej wybrance? ;-) bo pierwszy raz o tej marce a zaintrygowało mnie to że ma dożywotnią gwarancję :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc kupiłem go w czasach gdy nic a nic nie wiedziałem o zegarkach. Kierowałem się wyłącznie ceną i poczuciem estetyki :) Jest niewielki, bardzo cienki i taki jakiś nieabsorbujący. Moja lepsza połówka zakłada go tylko na jakieś wyjścia, czyli do sukienki. Nie nosi go na codzień. Działa do dzisiaj i nic się z nim nie działo. Tak że z dożywotniej gwarancji nigdy nie musiała korzystać :)

Natomiast o warunki tej gwarancji warto zapytać sprzedawcę- bo zazwyczaj jest to uwarunkowane okresowymi przeglądami czy innymi takimi... 

"Ten zegarek tak jak ja posiada serce które bije..."  B.H. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przemyślałem trochę sprawę i obejrzałem setki zegarków, ale jednak chyba pozostanę przy tej Adriatice na bransolecie, coś mi ona od razu w oko wpadła i teraz jakoś w moim przedziale cenowym, w którym nie chcę przekraczać 400zł najbardziej mi się ona podoba. Mam tylko nadzieję że nie będzie z nią kłopotów i nie będę musiał potem biegać od zegarmistrza do zegarmistrza :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Podobna zawartość

• Przez dennyk
      Poszukuję fajnej koperty pod Unitasa 6498. Dla utrudnienia nie chińczyka
      Muszę pomieścić tarczę o średnicy 39 mm

pozdrawiam
    • Przez Petru23
      Zegarek Adriatica 1046.515.3 Tytanowy w stanie jak nowy z kompletem wyposażenia (pudełko, dokumentacja podbita, poduszeczka).

Cena 200zł
      Wysyłka PP. DPD, Paczkomat
      Odbiór osobisty w Kielcach
      Mogę dowieźć do Warszawy przy przedpłacie
      Płatność blik, przelew, gotówka przy odbiorze własnym.
      Kontakt PW

zegarek kupiłem z portalu aukcyjnego kilka dni temu, jednak bransoleta okazała się na mnie za ciasna. Brakuje ogniwa, sprzedający nic o tym nie wiedział. Historia jest nieznana, jest pieczątka z 2008 roku z salonu z Leszna. Nie mam pewności, czy numeracja się zgadza ale model po zdjęciach w sieci tak (albo nie widzę różnicy, zweryfikujcie proszę sami). Sprzedawca twierdzi, że wymienił baterię.
      Trafia w indeksy sekundnikiem w zakresie 7-12h

Stan zegarka wg regulaminu dobry (7/10) ze względu na brak jednego ogniwa bransolety. Tak to posiada kilka drobnych przetarć od przekładania czy przymierzania, na deklu i zapieciu. Widoczne na zdjecich. Więcej nie widzę ale wzrok nie jest jakiś wybitny. Stan dałbym 9/10 gdyby nie ferelne ogniwo.
      Obwód mojego nadgarstka to prawie 19cm, szerokość ok 5,5-6cm. 

37mm szerokość
      7mm grubość 
      Tytanowa bransoleta bez jednego ogniwa, max 18-18,5cm nadgarstek.
      Szafirowe szkło
      5ATM
      Biała tarcza (żona mówi, że lekka perła)
      Indeksy liniowe oraz rzymskie (przy krawędzi tarczy)
      Datownik

• Przez peterc89
      Witam
      Mam do Was pytanie, który z tych zegarków wg Was jest najlepszą propozycją jeśli chodzi o ślub? Przekopałem trochę internet i w sumie spodobały mi się te modele:
      https://wkruk.pl/zegarki/atlantic/zegarek-atlantic-seacrest-14?gclsrc=aw.ds&gclsrc=ds&epi=
      https://kupzegarek.com/pl/zegarki-klasyczne/6538-zegarek-meski-0-7640278511117.html
      https://kupzegarek.com/pl/zegarki-klasyczne/6537-zegarek-meski-0-7640278511100.html
      https://westwatches.pl/pl/orient-fac0000ca0
      Z góry dzięki i pozdrawiam!
    • Przez Arthas33
      Witam co sądzicie o zegarku Festina F20007/4, ma szafirowe szkło i ładnie wygląda, z tego co wyczytałem ma mechanizm ronda 705, to dobry mechanizm? Kosztuje około 500 zł jak sądzicie to dobry wybór?

• Przez ROMANOFF
      Dzień dobry... "wpadł" mi w ręce damski zegarek Raymond Weil Geneve na 17 kamieniach na idealnym "chodzie". W związku z tym moja prośba do Państwa. Czy bylibyście w stanie nieco o tym czasomierzu, napisać? Na deklu ma numer 700. Proszę wybaczyć słabą jakość zdjęć, ale do fotografa sporo mi... brakuje. Pozdrawiam i dziękuję za ewentualną pomoc - Marcin

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.