Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość Chili

TAUCHMEISTER

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Chili

Co sadzicie o tym zegarku a konretniej o firmie?

http://allegro.pl/item181734126_piekny_aut...lowym_od_1.html

Szukam czegos podobnego do omegi seamaster tej i ten zegarek mi sie spodobal tylko marka jakas nie bardzo znana i stad moje pytanie.Ewentualnie moze zna ktos zegarek podobnego typu.Zastanawiam sie jeszcze nad seiko SKX007 oraz tissot prc200 chociaz ten ostatni ciut budzet przekracza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A widzisz, ten niby taki sam, ale juz nie ma napisane, ani Diver, ani Driver. Chyba zajarzyli, że walneli byka i zmienili. A może taki z napisem ''Professional Driver'', stanie się poszukiwanym w przyszłości drogocennym zegarkiem, takim jakby ''Limited Editoin''?? Może warto w niego zainwestować? :lol:

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam, czytam. Ubaw mam niezły. Nie będę juz komentował waszych zdolności, wyobraźni i polotu.

Nie ważne , czy diver, czy driver. Próbę szczelności wygrywa.

Mam tylko pytanie do HemiGa i proszę o odpowiedź. Jakich używasz argumentów, że wrzucasz markę na czarną listę. Podaj chociaż jeden, poza tym , ze marki nie znasz :lol:.

Tauchmeister tak samo nadaje sie na czarną listę jak Laco, dodam by Lacher :D

Chili jak ci sie ten zegarek podoba, możesz śmiało kupować

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość SPORTURA 01

Mnie osobiście ten zegarek się bardzo podoba. Myślę o zakupie taniego nurka i ten zdecydowanie najbardziej mi się podoba. Nie wiem jak z trwałością bransolety, pewnie założyłbym jakiś ładny paseczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bransoleta jest z 316 -tki, czyli stosunkowo miękka, ale trwała.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Firma:

- bez łatwodostępnego adresu

- bez historii

- istnieje tylko w internecie :arrow: brak sieci dystrybucyjnej :arrow: http://www.tauchmeister1937.com/kategorie3/index.htm

Ponadto "firma" związana z Aeromaticiem, a jak doskonale wiesz i pamiętasz:

Oczywiście jakiś Aeromatic, który ma w Polsce oficalnego dystrybutroa w Jaworznie to rzeczywiscie szajs. I takich jest wiele.

Czyżby umarł król, niech żyje król??

"w sensie: nie skorzana bransoleta i nie oGragly"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adres jest:

MSU Schmidt GmbH

Wetzlarer Str. 6

35435 Wettenberg

Sieć dystrybucji taka sama jak np. Laco by Lacher, czyli brak ewentualnie w budowie.

Brak historii. Od kiedy brak historii jest powodem do umieszczenia na czarnej liście. MeisterSinger powstał w 2001 roku. Czy to powód, zeby trafić na czarną listę.?

Oczywiście powiązanie z Aeromaticiem jest drażniące, ale nie te mechanizmy i nie ta jakość. Niejaki Ibrahim Oetken właściciel Pacardta i Stovarda Jurgensona, które też chętnie wrzuciłbyś na czarną listę jest mocno związny i posiada udziały w Sinnie. Czy to Sinna dyskwalifikuje?

Z resztą to twoje zdanie. Ja widzę ta markę inaczej.

Uważam T za przyzwoite zegarki w rozsądnej cenie.

Z marek mało znanych, potencjalnych kandydatów do czarnej listy miałem w ręce wiele wytworów.

1. Aeromatic - koszmar,

2. Krug Baumen - dno

3. Astbury - kupa złomu.

4. Estana - do zniesiena (ma sprzedaż salonową)

5. Tauchmeister przyzwoity

6. Vidar - bardzo dobrze wykonany

7. Stovard Jurgenson - świetne zegarki.

Z tych marek jedynie 1, 2, 6 stosowały kosmiczne ceny na własnej stronie.

Trudno zaliczyć markę podającą ceny detaliczne poniżej 1000 zł za stalowe automaty z Miyotą za markę naciągającą klientów.

Mam na myśli Tachmeistera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację, przekonałeś mnie. Pomyliłem się co do firmy, która powstała w 2003 roku, zatrudnia mniej niż 5 osób, nie publikuje żadnych informacji o sobie, działalności, sieci dystrybucyjnej, czy czymkolwiek poza ofertą.

http://www.alibaba.com/company/10347827.html

Rzeczywiście taki sposób prowadzenia interesów bardzo szybko wyniesie ją na zegarkowy panteon sław i zapewni jej wieczny szacunek oraz poważanie.

To prawda, że brak historii nie klasyfikuje żadnej firmy na umieszczenie jej na liście. Tyle, że ani podawany za przykład Meistersinger, ani równie dobrze znany Ci Daniel Roth, czy choćby posiadany przeze mnie Angular Momentum nie ukrywają kiedy powstały, a wręcz chwalą się tym, że przez tak krótki czas udało im się osiągnąć tak wiele.

Aeromatic 1912

Tauchmeister 1937

Skoro jesteś w temacie. Wyjaśmij mi proszę co kryje się pod tymi "datami", bo zakładam że to są jakieś daty.

Ponadto widzę, że wiesz co i ewentualnie dlaczego chciałbym umieścić na "czarnej liście". Cóż jest mi bardzo ciężko polemizować z samym sobą. Podobnie jak wyżej i tutaj również masz rację.

Nawiązując do Laco:

Historia:

http://www.laco.de/macher/geschichte.aspx

Lokalizacja i dojazd:

http://www.laco.de/macher/anfahrt.aspx

Produkcja:

http://www.laco.de/macher/made_germany.aspx

Wybacz ale IMHO chyba jednak trochę bliżej im do firmy takiej jak Stowa niż Tauchmeister.

A może wystarczy tylko zasugerować modyfikację strony internetowej Twoich partnerów handlowych i cała draka pozostanie tylko wspomnieniem :?:

:lol:

"w sensie: nie skorzana bransoleta i nie oGragly"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec zapewniam cię, że Tauchmeister jest zegarkiem lepiej wykonanym niż laco. Piszę o Laco , bo przyznam, że te zegarki nawet na ETA 2824 ciężko jest sprzedać za 200 zł. Niby nie są na czarnej liście, bo spełniają standardy, a ich kupno to zwykła nacinka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Chili jak ci sie ten zegarek podoba, możesz śmiało kupować

Będziesz miał Omegę i Rolexa w jednym :lol:

What's Up, Doc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę, Pilot, Valjoux 7750 wyceniony przez klientów na 1500 zł z groszem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Juz nie chcialem sie wcinac do dyskusji, ale jednak to zrobie. Do Tauchmeistera nie mam nic oprocz tego, ze zauwazylem tego Drivera na tarczy, ktory mnie rozwalil. Bo nawet podrabiacze maja baczenie na to, zeby napisy na tarczy mialy sens. Nie mam nic do Tauchmeistera, bo go nie znam. I nie wiedzialem, ze kolega Tik Tak jest ich sprzedawca na Allegro. Teraz juz wiem. I wiem tez, ze jak ktos cos sprzedaje, to nie nalezy go pytac o to, czy to cos jest dobre. Bo odpowie, ze jest dobre, nawet gdyby tak nie bylo. Moze Tauchmeister jest dobry, nie mi to oceniac, ale dlaczego w takim razie nikt z forum, z ludzi w zegarkach zorientowanych jeszcze go nie kupil? Sprzedalo sie ich sporo pewnie, ale cos mi sie zdaje, ze kupili je nie pasjonaci i znawcy, a ludzie zwyczajnie potrzebujacy zegarka do noszenia, dodatkowo zacheceni wznioslymi opisami z Allegro o ich wspanialosci, trwalosci, legendarnosci i i dorobionej historii. Takze czy one sa dobre, jak wykonane, czy solidne, trwale, szczelne, dokladne i ladne, powinien sie wypowiedziec uzytkownik, ktory go uzywa jakis czas, ma pojecie o zegarkach, a nie sprzedawca. Widzial ktos kiedys sprzedawce ktory mowi, ze sprzedaje badziewie? Ja nie widzialem, ale moze ja sie nie znam...

Jedyna różnica między mną, a wariatem jest taka, że ja wariatem nie jestem. Salvadore Dali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście masz racje. Też się nie wcinałem w dyskusję. Złą rzeczą jest pisanie, że coś kiepskiego jest świetne. Złą rzeczą jest tez pisanie, że coś całkiem przeciętnego jest dziadostwem. Kiedyś sprzedawałem KB. Przestałem, bo poznałem wartość i marketing firmy. Osobiście tauchmeisterowi nie mogę nic zarzucić. No mogli zrobić lepsze pudełko. :lol:

ale dlaczego w takim razie nikt z forum, z ludzi w zegarkach zorientowanych jeszcze go nie kupil

Odpowiedź jest bardzo prosta.

1. Klubowicze w dużej większości kierują w inna półkę cenową.

2. Gdy pojawią się marki typu S jurgenson, czy Tauchmeister od razu leci fala krytyki. Śmiem twierdzić, że w dużej mierze bezpodstawnej. Doskonale pamiętam jak klubowicze z łatwością wrzucili na czarna listę jedną z marek należącą do FHS, tylko dlatego, że pojawiła się na Allegro, a jej nie znali. Marka młodziutka. To samo dotyczyło S Jurgensona. Zegarka wykonanego z niezwykłą starannością nawet w najtańszym modelu na pasku z aligatora. Dodam, ze SJ nie tylko składa ale i modyfikuje mechanizmy. Właściciel Turek (od razu śmiech w klubie) jest twórcą Prompatica (mechznizm in-house - świetna recenzja w Uhren Exclousive)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Shane Delaurian z Watchuseek Dive Watches Forum (swoją drogą genialny strapmaker), który posiada parę diverów trochę droższych niż Tauchmeister pisze tak:
I like the the Tauch there cheap solid and good value

A zegarek na jego zdjęciu nie wygląda tandetnie:

ff7cb33e45b1d871.jpg

Czy mod mógłby połączyć te 2 wątki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety nie ma takiej mozliwości, chyba, żeby skopiować wszystkie posty z tamtego i wkleić tu.

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wyjdzie bałagan. Trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, że stalowy zegarek, na mechaniźmie Miyoty, w tej cenie to nie jest głupia propozycja. W tej cenie konkuruje z Orientem. Trochę te hełmy odpustowe, ale herby Orienta nielepsze. Bierzmy poprawkę, że to zegarek dla dzieciaka. Jeśli dla dorosłego to taki raczej wakacyjno imprezowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.