Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

goman

Mały Diver

Rekomendowane odpowiedzi

chciałbym zakupić swojego pierwszego divera

zastanawiam się tylko w którą stronę skierować swe kroki

mam mały - płaski nadgarstek 16cm

w związku z tym coś raczej niedużego

budżet powiedzmy im mniejszy tym lepiej

wizualnie powiedzmy że mi się podoba

- orient pepsi

i

- parnis

PN-4813-400x400.jpg

coś z tych dwóch podpasuje na mnie ?

czy może inne propozycje ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zerknij jeszcze na Amfibie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość AdamB

Citizeny ny2300 i ny0040 + skx007. Mam nadgarstek 16,5 i one pasują idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Citizen fajny ale wszędzie widzę go na gumie, wolałbym na bransolecie

Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SKX013

O to to. Taki właśnie do mnie jedzie i również polecam na mniejsze nadgarstki.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajny,jest sporo opcji kolorystycznych, tylko cena jak za chinskiego krzaka spora

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Citizen fajny ale wszędzie widzę go na gumie, wolałbym na bransolecie

Też kupiłem na gumie, której zdecydowanie nie lubię i to dwa zegarki: wspomnianego  Citizena "majtka" i Orienta Ray'a. Do citka dokupiłem mesha sharka i jest bardzo dobrze, do orienta skórzany pasek i też jest ok. Jest tylko jeden szkopuł - trzeba wyłożyć dodatkową kasę  - ale nie żałuję ani złotówki patrząc na efekty...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Koledzy, nie chcę zakładać nowego tematu, więc odświeżę ten. Chciałbym zakupić nurka w kolorystyce pepsi. Na prezent dla mej lubej. Żona wstępnie chciała skx-a, ale nie miała go w ręku i wydaje mi się, że są lepsze pozycje w podobnym budżecie (w kontekście nadgarstka mojej żony), pomijając fakt, że skx-y ostatnio chyba są trudno dostępne. Po powierzchownym przeszukaniu tematu pomyślałem o ny2300 Citizena, ale ten też wyprzedany w znanych mi sklepach z orientu. Pasek, bransoleta... jest mi obojętne, bo ostatecznie i tak trafi na parciany pach. Macie jakieś sugestie, za które z góry podziękuję? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Invicta submariner 40mm, nie wiem, czy jest w pepsi, ale jest taka niebieska 9094OB

Tomek, jest to jedna z możliwych opcji, ale przyznam Ci się, że jakoś nie jestem przekonany do tych "swiss made", a na Swiss Made raczej mnie nie stać. Dodatkowo do zakupu divera tej marki nie zachęca mnie niedawno założony przez Ciebie temat i komentarze Kolegów, które się tam pojawiły. Znając siebie, zrobiłbym jak @tomaliusz i rozkręciłbym dziada. ;)

A wracając do tematu, to celowałbym raczej w marki japońskie (Citizen, Seiko, Orient). Prawdę powiedziawszy to nawet z grubsza wiem czego chcę, ale nie do końca wiem, gdzie aktualnie kupić. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie skończyło się na tym

post-93236-0-20249700-1480598240_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek, jest to jedna z możliwych opcji, ale przyznam Ci się, że jakoś nie jestem przekonany do tych "swiss made", a na Swiss Made raczej mnie nie stać. Dodatkowo do zakupu divera tej marki nie zachęca mnie niedawno założony przez Ciebie temat i komentarze Kolegów, które się tam pojawiły. Znając siebie, zrobiłbym jak @tomaliusz i rozkręciłbym dziada. ;)

A wracając do tematu, to celowałbym raczej w marki japońskie (Citizen, Seiko, Orient). Prawdę powiedziawszy to nawet z grubsza wiem czego chcę, ale nie do końca wiem, gdzie aktualnie kupić. ;)

To nie jest coś istotnego, przy produkcji masowej nie ma idealnego egzemplarza. Mechanizm jest japoński (produkcja zdaje się w Japonii albo Malezji), zegarek pewnie montowany na filipinach albo gdzieś indziej... Globalizacja. Niemniej mechanizm jest pozytywnie oceniany, a ta drobna rzecz mi nie przeszkadza (o ile nie stanowi oznaki nieszczelności).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Chyba zdecyduję się na tego "wymarzonego" SKX-a w wersji 009. Właśnie zleciłem przelew na moje konto paypal, więc do poniedziałki i tak czekanie. Jak do poniedziałku nic lepszego nie wymyślę (z ew. Waszą pomocą), to go biorę. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odświeżę temat  :)

Panowie i Panie, macię może jeszcze jakieś propozycję małych diverków ?

Szukam małego divera w cenie do ~500 PLN, przy takim budżecie raczej coś z za granicy

do 40mm średnicy, l2l ~45mm

znalazłem https://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-automatic-90/seiko-automatic-scuba-divers-21-jewels-200m-skx013k2-mens-watch-785.html

no z kodem wychodzi ~650 + możliwe cło, ale wymiarowo spoko  :D

Podoba mi się też Orient MAKO II ale już trochę większy jest  :(

EDIT 00:20

Zamówiłem SKX013, bardzo mi się widzi  B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tisell Submersible. Koreański, nie chiński, 40 mm, cena nieco wyższa, ale to dobry zegarek, lepszy od chińskich no name albo prawie no-name jak Invicta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.