Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Zegarki i Pasja

zegarkiipasja.pl: Recenzja: SEIKO ASTRON GPS Solar World Time SSE096

Rekomendowane odpowiedzi

Znowu Seiko. I bardzo dobrze, bo to duża przyjemność obcować z takimi czasomierzami. Początki Seiko już opisywaliśmy ostatnio, ale warto wspomnieć o przodku dzisiejszego bohatera. W 1969 roku, dokładnie 25 grudnia, Seiko zaprezentowało pierwszy na świecie zegarek kwarcowy. Astron Quartz 35 SQ. Dziś zegarki kwarcowe kojarzą nam się z tanimi czasomierzami – te z cenami powodującymi palpitacje serca są zawsze mechaniczne - kwarce to zawsze tańszy, ale wygodny, bo pra

Wyświetl pełny artykuł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Świetnie prezentujący się , dopracowany zegarek.

Jedyne obawy budzi , mimo wszystko , jego wielkość.

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Paweł - jest dobrze. Nie obawiaj się ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwe że masz racje , nie przymierzałem tego modelu .

Deus Dona Me Vi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Technicznie zegarek fantastyczny gdyby nie tytan i złoty kolor. Lubię zegarki, które czuje się na nadgarstku, a wszelkie tytanowe koperty pozbawiają takiej radości. Co do koloru, wiem kwestia gustu. Białe złoto tak, każde inne nie. Ja tak mam.

Dobrze się czytało, ale chciałbym wiedzieć więcej / przy założeniu, że jestem jeszcze świeży w tematyce zegarków / Po co w tym zegarku jest odbiornik GPS ? Jaka jest trwałość zespołu zasilania, na wieki wieków czy trzeba czasami coś tam wymienić ? No i :

cyt -

" i stylizowany wizerunek naszej planety z punktem jakby w celowniku symbolizujący funkcję lokalizacji GPS – którą ten czasomierz posiada, a o której napiszę później.

Po prawej stronie znajdują się przyciski sterujące funkcjami i wskazaniami, a pomiędzy nimi koronka. "

no właśnie później nic na ten temat nie jest napisane :(

Nie ma też nic o tych przyciskach :( 

To Seiko jest tak techniczne, że aż prosi się o opis tego ! 

Mogę prosić o uzupełnienie   :)  :)   :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przycisk na godz. 2-giej - wciśnięcie na 3 sekundy przy dobrych warunkach odbioru - uruchamia się ustalenie strefy czasowej za pomocą GPS - ok 2 minuty na to potrzeba. Wskazówka indykatora na +4

Ręczne ustawienie za pomocą koronki. Po odciągnięciu do pozycji 1 obracając koronką w górę lub w dół - ręcznie ustawiamy strefę czasową. Wskazuje ja sekundnik. Po wciśnięciu sekundnik wraca do właściwego zadania.

Ustawienie czasu letniego DST - po osiągnięciu koronki wciskamy przycisk na 2-giej na 3 sekundy - aktywujemy lub dezaktywujemy czas DST. Indykator wskazuje.

Tryb samolotowy - indykator na symbolu samolotu - Aktywowanie przyciskiem na godz. 4-tej przez 3 sekundy.

Indykator podczas standardowej pracy - wskazuje poziom naładowania akumulatora.

Podczas normalnej pracy wciśnięcie przycisku na 2-giej pozwala odczytać za pomocą sekundnika czy odbiór danych przebiegł pomyślnie. Jeśli nie, ustawia się na 22 sekundzie. Jeśli tak to na 8-mej.

Pozdrawiam

ps

GPS potrzebny do zlokalizowania przez zegarek gdzie jesteśmy i jaki czas nam pokazać. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.