eM_ 39569 #276 Napisano 25 Października 2024 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 39569 #277 Napisano 2 Listopada 2024 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 6868 #278 Napisano 5 Listopada 2024 Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 6868 #279 Napisano 10 Listopada 2024 Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 39569 #280 Napisano 15 Listopada 2024 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 13836 #281 Napisano 16 Listopada 2024 Trzeba korzystać ze słoneczka😀 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #282 Napisano 28 Listopada 2024 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 39569 #283 Napisano 28 Listopada 2024 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 39569 #284 Napisano 1 Grudnia 2024 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 39569 #285 Napisano 2 Grudnia 2024 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #286 Napisano 12 Stycznia 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23217 #287 Napisano 17 Stycznia 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4383 #288 Napisano 7 Lutego (edytowane) Dziś trzy temaciki w kategorii GST Pierwszy to zdjęcie i porównanie zamiennika paska GST ze wschodu - który opisany na aukcji jest jako czerwony - i oryginalnego czerwonego paska z polskiej dystrybucji. Na zdjęciach musze przyznać, że nie robi to tak wielkiego wrażenia jak na żywo, choć i tak widać różnicę. Oryginalny jest krwisto czerwony, zamiennik raczej taki malinkowy Także gdyby sie ktoś zastanawiał to podaję czy warto za oryginał dać 5 razy tyle, zależy do czego go używacie. Jeśli na projekt, gdzie będzie cały czas, myslę, że tak. Jeśli do zmiany z innymi paskami na lato, czyli będzie używany sporadycznie - raczej bym został przy zamienniku. Oczywiście jeśli 170zl nie robi ci problemu za pasek dodatkowy, na zmianę wyglądu zegarka, no to rozważania także są bez sensu - oryginał to oryginał i tyle. Druga sprawa to mały update w teamacie polerek: i po Generalnie musze przyznać, że nie spodziewałem się, jak zakup "lepszego" papieru ściernego może pomóc w polerce szkiełka. Także dawca na projekt jest gotowy, brakuje nam skończonego bezelu i czekamy jeszcze na jeden element od Casio - 2-3 miesięcy oczekiwania No i ostatni temat czyli nowy przyjaciel do reanimacji. Tak bardzo lubię GST-B100, że jak zobaczyłem tego to nie mogłem się powstrzymać aby nie podjąć się próby jego powrotu to życia Dalszy rozwój spraw wkrótce jak znajdę trochę czasu aby do niego przysiąść. Jak mnie znacie podzielę się efektami jakie by one nie były. Edytowane 8 Lutego przez G-szok 10 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 39569 #289 Napisano 7 Lutego 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 39569 #290 Napisano 10 Lutego 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4383 #291 Napisano 11 Lutego (edytowane) On 2/7/2025 at 2:26 PM, G-szok said: Dziś trzy temaciki w kategorii GST Pierwszy to zdjęcie i porównanie zamiennika paska GST ze wschodu - który opisany na aukcji jest jako czerwony - i oryginalnego czerwonego paska z polskiej dystrybucji. Na zdjęciach musze przyznać, że nie robi to tak wielkiego wrażenia jak na żywo, choć i tak widać różnicę. Oryginalny jest krwisto czerwony, zamiennik raczej taki malinkowy Także gdyby sie ktoś zastanawiał to podaję czy warto za oryginał dać 5 razy tyle, zależy do czego go używacie. Jeśli na projekt, gdzie będzie cały czas, myslę, że tak. Jeśli do zmiany z innymi paskami na lato, czyli będzie używany sporadycznie - raczej bym został przy zamienniku. Oczywiście jeśli 170zl nie robi ci problemu za pasek dodatkowy, na zmianę wyglądu zegarka, no to rozważania także są bez sensu - oryginał to oryginał i tyle. Druga sprawa to mały update w teamacie polerek: i po Generalnie musze przyznać, że nie spodziewałem się, jak zakup "lepszego" papieru ściernego może pomóc w polerce szkiełka. Także dawca na projekt jest gotowy, brakuje nam skończonego bezelu i czekamy jeszcze na jeden element od Casio - 2-3 miesięcy oczekiwania No i ostatni temat czyli nowy przyjaciel do reanimacji. Tak bardzo lubię GST-B100, że jak zobaczyłem tego to nie mogłem się powstrzymać aby nie podjąć się próby jego powrotu to życia Dalszy rozwój spraw wkrótce jak znajdę trochę czasu aby do niego przysiąść. Jak mnie znacie podzielę się efektami jakie by one nie były. Pierwsze prace idą. Dobrze zapuszczony był i wszędzie się kleił więc wiele elementów od razu wpadło do gruntownego czyszczenia. W związku z tym prace zacząłem od dołożenia dwóch ogniw, aby mogł byc ubrany na nadgarstek 21cm czyli tyle ile daje producent na wejściu. Następnie zacząłem się zabierać za bransoletę i wszystkie jej drobne elementy - zadowolenie na twarzy momentalnie się pojawiło wraz z efektami Aktualnie zabieram sie za kopertę, szkło, bezel i wszystkie uszczelki. Czas pokaże co z tego wyciśniemy. Dla mnie ten model, a już w szczególności ten kolor zasługuje na ratunek i powrót do czasów świetlności. Ciąg dalszy nastąpi może powinienem wrzucać takie post do działu technicznego ? Edytowane 11 Lutego przez G-szok 5 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4383 #292 Napisano 12 Lutego Prace zostały ukończone można by pewnie próbować zlikwidować wszystkie ryski ale niektóre są poprostu za głębokie i wolę zostawić jak jest niż zbierać za dużo materiału z całości lub robić doły no więc: Wszystkie elementy zostały wyczyszczone, dokładnie umyte, odtłuszczone. Śrubki wyczyszczone wraz z gwintami i miejscami na klucz, bransoleta z ogniwami itd itp dużo by tu gadać. I efekt finalny wygląda tak: Najprawdopodobniej zegarek trafi do sąsiada który jest zainteresowany odkupieniem - mam nadzieję ze względu na to, że wiem jak on dba o swoje rzeczy a dziwnie przywiązany jestem z tym konkretnie modelem G-shock'a zobaczymy jak tam się sytuacja potoczy. Jak na to co zastałem jestem zadowolony z efektów, szkło wyszło idealnie, bez najmniejszego śladu, koperta - cóż, mistrzem polerowania nie jestem więc tutaj mogę do tych miejsc świecących się przyczepić, nie są idealne - brak mi tu wiedzy jak do zrobić na igłę. Miejsca szczotkowane i satynowane - wyszły super, jednak podobnie jak bezel, były za grube rysy czasem i musiało coś po nich zostać, jednak przy całości nie rzuca się to w oczy bardzo. Dodatkowo w domu znalazłem pasek granatowy silikonowy i też fajnie pasuje: 10 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 39569 #293 Napisano 12 Lutego 29 minut temu, G-szok napisał(-a): Prace zostały ukończone można by pewnie próbować zlikwidować wszystkie ryski ale niektóre są poprostu za głębokie i wolę zostawić jak jest niż zbierać za dużo materiału z całości lub robić doły no więc: Wszystkie elementy zostały wyczyszczone, dokładnie umyte, odtłuszczone. Śrubki wyczyszczone wraz z gwintami i miejscami na klucz, bransoleta z ogniwami itd itp dużo by tu gadać. I efekt finalny wygląda tak: Najprawdopodobniej zegarek trafi do sąsiada który jest zainteresowany odkupieniem - mam nadzieję ze względu na to, że wiem jak on dba o swoje rzeczy a dziwnie przywiązany jestem z tym konkretnie modelem G-shock'a zobaczymy jak tam się sytuacja potoczy. Jak na to co zastałem jestem zadowolony z efektów, szkło wyszło idealnie, bez najmniejszego śladu, koperta - cóż, mistrzem polerowania nie jestem więc tutaj mogę do tych miejsc świecących się przyczepić, nie są idealne - brak mi tu wiedzy jak do zrobić na igłę. Miejsca szczotkowane i satynowane - wyszły super, jednak podobnie jak bezel, były za grube rysy czasem i musiało coś po nich zostać, jednak przy całości nie rzuca się to w oczy bardzo. Dodatkowo w domu znalazłem pasek granatowy silikonowy i też fajnie pasuje: Dobra robota. Również bardzo lubię GST-B100 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eM_ 39569 #294 Napisano 12 Lutego 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4383 #295 Napisano 12 Lutego 4 hours ago, eM_ said: Dobra robota. Również bardzo lubię GST-B100 Bo to dobre zegarki są 🙂 fajny jest ten styl, turbina, solidność i wielkość. Co prawda nie chowa się pod rękawy łatwo ale jest w nich coś wyjątkowego co mnie łapie. Dla mnie też działa to że był to pierwszy G którego tak solidnie naprawiałem Ten będzie jednym z zegarków który ze mną zostanie 🙂 6 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Topaz 3116 #296 Napisano 15 Lutego W dniu 12.02.2025 o 14:33, G-szok napisał(-a): Prace zostały ukończone można by pewnie próbować zlikwidować wszystkie ryski ale niektóre są poprostu za głębokie i wolę zostawić jak jest niż zbierać za dużo materiału z całości lub robić doły no więc: Jestem pod wrażeniem pracy i zapewne ilości poświęconego czasu, efekt jak dla mnie idealny. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4383 #297 Napisano 26 Marca (edytowane) I juz wiesz że coś się tworzy i niedługo zakończy 😉 już niedługo prezentacja letniej kolekcji zostanie ukończona 🙂 Ciekawe jak wam się spodoba A w tym czasie trochę G-stali znów się robi tym razem dla drugiego sąsiada 🙂 Edytowane 28 Marca przez G-szok 4 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4383 #298 Napisano 28 Marca (edytowane) No więc moja kontrowersyjna kolekcja GST-W110 prezentuje się tak Trochę zabrało mi szukanie, zamawianie, czekanie i zbieranie ale letnia kolekcja G-Steel jest gotowa Edytowane 28 Marca przez G-szok 8 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pbozek75 6868 #299 Napisano 28 Marca Jesteś ich miłośnikiem, lubisz je modzić Profi robota jak zawszeWysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4383 #300 Napisano 28 Marca (edytowane) 1 hour ago, pbozek75 said: Jesteś ich miłośnikiem, lubisz je modzić Profi robota jak zawsze Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka Dzięki 🙂 Nie powiem, gst-w jakoś mają coś takiego w sobie i chyba generalnie G-Steel seria że bardzo je lubię. Z tymi GST-W110 to przyszło mi na myśl jak oglądałem części do jednego i pomyślałem że przecież można pozamieniać czy zamówić z innych. Nie było niestety kolorów więc szukałem i znalazłem inny model, sprawdziłem wymiary koperty i w teorii miało pasować, zaryzykowałem, poczekałem 3 miesiące na części i spasowało się 🙂 potem kolejne, kolejne, dobieranie i testy farby, malowanie, do tego dawców trzeba było znaleźć i trochę to trwało. Ale chciałem zrobić coś czego G-Shock nie zrobił, czyli żywe i jasne kolory tego modelu. No i jest moja wersja tego czego nie ma na rynku 🙂 Edytowane 28 Marca przez G-szok 5 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach